Liikuntaharrastusta kymmenvuotiaalle etsimässä

Uudelle paikkakunnalle muuttaminen pistää tosissaan miettimään, että mistä löytyisi lapsellekin tekemistä. On tullut selattua nettiä ja nyt bongailtua kauppojen ilmoitustauluja, koska syksyllähän alkaa kaikenlaista uutta.

Tämä ilmoitus osui silmiin eilen. Olisikohan judo jotain, mihin kymmenenvuotiaan pojan saisi innostumaan?  :)

judo

Jos on aikuisella omat vaikeutensa löytää sopivaa liikuntaharrastusta, niin ei se aivan itsestään löydy lapsillakaan. Minkä verran vanhempien pitäisi siinä auttaa? Jos kavereiden kanssa ei ole jo jokin lähtenyt automaattisesti liikkeelle, niin uudet jutut on löydettävä jostain, enkä usko, että ne löytyvät itsestään. Valinta ei saa tulla vanhemmilta missään nimessä, mutta kai ne vaihtoehdot on tuotava esille?

Itse asiassa google toi heti esiin lauseet:

Eräs vanhempien tärkeimmistä tehtävistä on etsiä lapselle vaihtoehtoja liikuntaharrastukseksi. Vaikka valinnan tekee lapsi, vaihtoehdoista on hyvä keskustella yhdessä.

Siispä etsintä jatkukoon. Mitä Vaasassa on tarjolla? Mikä juttu poikaa alkaa kiinnostamaan? Varmasti jossain on jotain sopivaa…

Olen tässä miettinyt, että kymmenvuotias on jo sen verran iso, että ehkä jonkin lajin olisi pitänyt löytyä jo ennemmin. Vielä ei (kai?) ole myöhäistä, mutta kyllä helpompaa olisi löytää uusi juttu hieman nuoremmalle, jolle olisi tarjolla vaikka erilaisia lajia kokeilevia kerhoja.

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: