Judoiloa ja sormenpäät hellinä

Noilla otsikon kahdella asialla ei ole yhtään mitään yhteistä, mutta ovatpa kaksi kaikkein ajankohtaisinta juttua.

Poika sitten lähti liikuntakouluun judoilemaan ja olipa hurjan hienoa nähdä ihan fantastinen ohjaaja, joka selvästi tykkää touhuta lasten kanssa, on siinä kokenut ja ihan luonnostaan hyvä ja selvästi rakastaa omaa lajiaan. Mikä voisi olla parempi lähtökohta kokeilukurssille! :)

Sitä en vielä tiedä, että onko judo se sopiva laji, mutta ainakin tunti touhua pisti hikoilemaan ja pilkettä oli jälkeenpäin silmäkulmassa. Pommisuojaan oli tehty hyvät tilat ja harrastuspaikka olisi lähellä. Aivan varmasti pidän peukkuja, että tästä lähtisi liikkeelle jotain viittä kertaa enemmän, mutta poika on se joka siitä päättää.

Mutta hei onhan minulla muutakin kuin judo ja jatkuvasta pistämisestä sattuvat sormenpäät. Kävin elämäni ensimmäisessä jalkapallon liigapelissä katsojana ja vähän vahingossa osallistuin minigolfin Pohjanmaan mestaruuskisoihin ja otin siellä (yhtä vahingossa kuin osallistuinkin) hopeaa. :)

Minigolfin Pohjanmaan mestaruuskisat - hopeaa

Tosiasia on, että olen tauolla minigolfistakin ja vain pelailen, jos siltä tuntuu. Sunnuntaina oli tiedossa hieno keli ja tuttuja minigolfareita Vöyrillä Norrvalla Nationella kisoissa paikalla, joten päätin sitten kuitenkin lähteä mukaan.

En seurannut yhtään tuloksia, keskityin vaan rauhassa pelaamaan radan kerrallaan. Vöyrillä on tullut pelattua vain jokunen kerta koko kesänä, joten ratoja tosiaan joutui muistelemaan, että mitenkäs tämä lyödäänkään. No, näköjään jotain muistui mieleen. :)

VPS - Seinäjoen pallokerho jalkapallo

En todellakaan tiennyt lähteväni katsomaan jotain jalkapalloa sunnuntaina, mutta niin siinä sitten kävi. :D Vaasan Palloseura ei sitten ihan vakuuttanut kotijoukkueena, kun Seinäjoki vei voiton, mutta toisaalta ennen muuttoa pidin Seinäjokea kotikaupunkinani. Jalkapallo ei vienyt minua mukanaan, mutta olihan se hämmästyttävää kuulla sitä kotikatsomon kommentointia ja seurata peliä sellaisena tapahtumana, enemmän kuin vain pelinä.

Niin ne sormet… Voi sormenpääparat! En ole neulojen ystävä, en koskaan sellaiseksi tule, enkä tykkää sokeriseurannasta pätkääkään, mutta onhan tässä oppia tullut. Banaanit ja porkkanat on jo pois välipalakäytöstä, mutta esimerkiksi kasvikset ja kala yhdistelmä toimii paremmin kuin hyvin sokeritasapainon pitäjinä. Niitä uskaltaa hyvin syödä vaikkapa lounaaksi jossain ruokapaikassa.

Kyllä, sokeriseurannasta on hyötyä ja tässä oppii lisää. Ravitsemusterapeutillekin olen menossa käymään. Olen aika hyvin perillä siitä mitä olen minäkin päivänä syönyt verrattuna sokeriarvoihin, joten nyt ei tarvitse vain yksin pähkäillä mitä kannattaa syödä ja mitä ei.

Kasviksia kiitos

Did you like this? Share it:

2 Responses to “Judoiloa ja sormenpäät hellinä”

  1. Minna says:

    Kai sinua ohjeistettiin, että pistä sormenpään sivulle eikä sinne sormenjälkeen?

  2. Outi says:

    Onneksi ohjeistettiin just niin. :)

Leave a Reply

See also: