Luvallisia herkkuja

Menossa on kuudes päivä sokeriseurantaa ja siis tutkimusta siitä miten erilaiset syömiset vaikuttaa verensokeriin. Takana on nyt myös ravitsemusterapeutilla käynti ja siitäkös tuli iloinen ja hyvä mieli.

Skyr torni

Hyvä juttu on, että oikeastaan minun ei tarvitse luopua mistään – ei ainakaan sellaisesta mikä juuri kirpaisisi. Seuranta-aikana hätätilanteessa ostettu broileripatonki ei kuulu normaaliin ruokavalioon ja kyllähän sen arvasikin, ettei sellainen sovi. Tottakai sokerit keikahti ylälaitaan.

Hedelmät on ollut se suurin kysymysmerkki ja koko kesän ajan suuri mielihalun kohde. Joudun kyllä ajoittamaan niiden syömisen enemmän jälkiruokatyyppisesti ja osaksi aterioita, mutta mitä se haittaa, kun syöminen voi jatkua! :)

En ollut tullut ollenkaan ajatelleeksi, että hedelmien sokerivaikutus on aivan eri pelkkänä hedelmävälipalana kuin verensokeria tasoittavien ruoka-aineiden kaverina. “Ammattilaisille” tässä ei taatusti ole mitään uutta tai ajattelemisen aihetta, mutta minulle kyllä.

Ruokailurytmi on jo kohdallaan eli syön riittävän usein ja ongelmana on enemmän riittävä syöminen kuin se, että söisin liikaa. Vähän lisää rasvoja on myös ruokavaliossa fiksauksen kohde, mutta sen olen pitkään tiennytkin, ei vain ole tullut tehtyä sille mitään.

Vaan onpa hyvä mieli siitä, että mitään raskasta ruokaremonttia ei tarvita. Paljon tärkeitä asioita on viime vuosien aikana muodostunut osaksi normaalia elämää ja pikkufiksauksia saa aina tulla.

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: