Positiivisesti paras

Koko tämän vuoden johtolankani on ollut ajatus suurin piirtein niin, että positiivisuus tuo luokseen positiivisia asioita ja negatiivisesta tai negatiivisuutta yhteen keräävästä taas on lopulta päästettävä irti.

Minulla ei mikään asia ole koskaan toiminut niin, että olisin saanut negatiivisesta voimaa eteenpäin. Pakko, paha mieli, pelko, tympeys, tylyys, pahan mielen levittäminen ja kaikki tuohon kategoriaan viittaava voi aiheuttaa vain asioiden pysähtymistä ja taantumista tai pahentumista aivan kuin mädäntyvä ruoka tartuttaisi pilaantumisen vieressä oleviin tuoreisiin aineksiin. Hyvätkin asiat pahentuvat.

Positiiviset asiat, ihmiset, tekeminen, eteenpäin meneminen taas toimii aivan eri tavoin. Hirvittävän paljon on kiinni siitä miten itse asioihin suhtautuu ja myös siitä, mitä ympäristö -no sanotaan nyt- säteilee. Positiivinen suhtautuminenhan välittyy jo ilmeissä ja eleissä, vaikka niitä ei ääneen sanoisikaan tai ehkä on niin, että se negatiivinen välittyy vielä helpommin.

Positiivisuus tai negatiivisuus suhtautumisena vaikutta aivan kaikkeen! Se voi näkyä ja kuulua työelämässä, harrastuksessa ja elämässä yleensä.

Ajatuksen tasolla se voisi olla kuten Ajattele itsellesi parempi elämä artikkelissa:

Elämän suuri salaisuus on Rhonda Byrnen mukaan vetovoiman laki. Se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että samankaltaisuus vetää puoleensa – myönteiset ajatukset keräävät myönteisiä seuraamuksia ja päinvastoin. Se, mitä eniten ajattelet tai mihin keskityt, toteutuu omassa elämässäsi. Ajatuksista tulee totta.

Odotukset ovat tehokkaasti puoleensa vetävä voima. Salaisuus lähtee siitä, että ajatuksista tulee totta. Mutta on mahdotonta tuntea kielteisiä tunteita ja ajatella samalla myönteisiä ajatuksia. Keskity siis siihen, mitä haluat! Tunne niitä tunteita, joita toiveen toteutuessa tuntisit. Jos esimerkiksi tahdot laihtua, älä keskity laihduttamiseen, vaan ihannepainoosi ja siihen, mitä tunteita se sinussa herättää. Kutsu toteutunut toiveesi luoksesi.

Tai ihmistasolla jopa näin:

Ihmisten on syytä tarkastella keiden seurassa aikaansa viettää, jos omat voimat tuntuvat syystä tai toisesta uupuvan perusaskareiden alla.

Kaisa Taivas + Helvetti sivuilla:

Liian moni asuu itse rakentamassaan vankilassa. Liian moni antaa oman taustansa tai uskomustensa määrittää sitä, mihin tässä elämässä pystyy ja päätyy.

Jonkinlainen oma elämänviisauteni nyt on se, että muuta mitä täytyy, keskity positiiviseen ja usko itseesi sekä ratkaisuihisi.

Usko itseesi

Kuvassa alla on yksi suurista positiivisuuden lähteistä, josta nyt olen usean kuukauden ajan ammentanut voimia, joita todella olen tarvinnut. Siis olen aivan konkreettisesti ammentanut voimaa, koska olen ollut jo monta kuukautta treenaamatta ja tukeutunut jokaiseen nostoon ja aiemmin vuodatettuun hikipisaraan.

Mutta mitäpä olisi kuula, painava möhkäle, jos sen nostaminenkin jäisi negatiivisuuden jalkoihin? Ei mitään muuta kuin nurkkaan heitettävä turhake. Niin olisi voinut käydä, mutta ei, siihen en suostunut.

Tahdon nostaa, tahdon liikkua, tahdon hymyillä, tahdon elää täyttä elämää.

Kahvakuula

Kyllä se uusi ja täysin erilainen treenikausikin jo lähestyy, vaikka vielä muutama kuukausi menee hissukseen. Aavistuksen pelonsekaisin, mutta uteliaan riemukkain ajatuksin odotan, mitä on aloittaa taas aivan pohjalta.

Tai mikä pohjanoteeraus se nyt on, kun osaa jo paljon ja ymmärtää, että jokainen askel on itsestä kiinni. :) Konkreettisia tavoitteitahan tuli kerrottua jo edellisessä postauksessa.

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: