Liikuntatauon aikainen hyvinvointi – Outi eri tavalla liikkeelle Hop

Liikunnalla on valtavasti hyviä vaikutuksia; kohottaa mielialaa, pitää pään sisäisestä hyvinvoinnista huolta, kiihdyttää aineenvaihduntaa ja pitää vatsan toiminnassa, vähentää stressiä, auttaa painonhallinnassa, pitää hartiat ja lihaksiston kunnossa, pitää verenpaineesta huolta ja ties vaikka mitä.

Mutta entäs kun liikunta on poissa? Silloin monia noista vaikutuksista ei ole saatavilla ja sen kyllä huomaa.

Aktiiviliikkujalla liikunnan hiljeneminen alkaa tuntua aika nopeasti. Siinä missä flunssan sairastaminen tai muu lyhytaikainen tauko saattaa toimia juuri oikein ja pitää liialliseen liikuntaan pakollisen tauon, niin pidempi tauko alkaa oikeasti syödä lihaskuntoa. Entä jos liikunta on ollut isossa osassa vaikkapa pitämässä vatsan toiminnan kunnossa? Entäs endorfiinien puute, kun niiden vakituiseen saamiseen on tottunut?

Vaikutukset ovat laajat ja vaihtoehtojen löytäminen on vaikeaa. Levottomana ilman liikuntaa voi olla vaikea rauhoittua rauhallisiiin mahdollisiin liikuntamuotoihin enemmän kehonhuoltoon keskittyvällä tavalla tai vaikka rauhallisesti ulkona kävellen. Kyllä rauhallisellakin liikunnalla on niitä positiivisia vaikutuksia ja sillä juuri olisi ja on mahdollista ylläpitää kehon hyvinvointia niin, että tauon loppuessa liikkeelle lähteminen on helpompaa.

Jooga, venyttely, roikkuminen, kävely, tarkasti valitut yksittäiset liikkeet,… Vaihtoehtoja on ja mikä ettei sieltä löytyisi se itselle sopiva. Ei kun kokeilemaan ja hakemaan ratkaisua.

Omalla kohdalla lähdin miettimään, että mitä esimerkiksi kahvakuulan nostamisen aloittaminen pitkän tauon jälkeen vaatisi tai mitä olisin voinut tehdä ja ylläpitää edellytyksiä. Minusta ei ole tekemään jotain kokonaan ilman tavoitetta ja onhan minulla tavoite. Tahdon nostaa! …no sitten joskus…

En ole mobannut, kiertäjäkalvosin voi todellakin kipeytyä äkkilähdössä tai vähän hitaammassakin, mutta tavoitteellisen treenin aloituksessa. Palaanpa pitkästä aikaa Pekka Taipaleen mobbausvideoon, joka on tehty Ryhdin talvileirillä jokunen vuosi sitten. :) Kuka voi väittää, ettei pystyisi tekemään mitään näistä?

Mobbaus

Parin minuutin kohdalta liikkeelle nyt lähtee Hep.

Ja siirrytään kakkosvideoon jatkamaan.

Ja vielä tämä kolmas.

Ohhoh. Tulipa oikeasti erilainen olotila!

Minä en tällä hetkellä pysty juuri venyttelemään lattialla tai esimerkiksi joogaamaan minkään valmiin ohjelman mukaan, mutta tuosta pystyin tekemään kaiken. Mikään ei tuntunut pahalta, vaikka tunsin jäykkyyden kehossa. Lisäksi pystyin samaistumaan siinä, että nämä asiat on oltava kunnossa, kun lähtee kuulaa nostamaan. :)

Annan itselleni tavoitteen mobata joka toinen päivä. Kehittelen taatusti oman yhdistelmän, otan jotain noista ja muutaman omen erityisen lämmittelysuosikin lisään sinne sekaan. Jokapäiväinenkään mobbaus ei ole kiellettyä!

Kiertäjäkalvosimen huolto

Kiertäjäkalvosimen sain kipeytymään “hienosti” silloin, kun aikanaan aloitin kahvakuulan nostamisen. Tiedän, että siinä on kohta kropassa, josta kannattaa pitää huolta.

Koska minulla on erilaisia vastuskumeja käytössä, niin valitsin tämän liikkeen avuksi.

Lisäksi roikun – pyrin tekemään sen joka päivä ainakin hieman, jos nyt en täyttä seitsemää minuuttia - ja vuoden vaihteessa kahvakuulatreenaamisen ohessa lähden liikkeelle avustetuilla leuanvedoilla. Ihan taatusti siinäkin lähtee liikkeelle pohjalta (pohjemmalta) mutta muutaman erivahvuisen vastuskumin kanssa sen luulisi sieltä lähtevän.

Liikuntatauko luo pelkoja. Tämä on täysin oma väitteeni, enkä perusta sitä mihinkään muuhun kuin siihen, että pään sisäisesti haluaa jonnekin, minne matka on pitkä, eikä kukaan voi tietää mitä se tulee vaatimaan varsinkin ajallisesti.

Mutta miksi pelätä, kun voi mennä uteliaasti eteenpäin. :) Mobbausta, ylläpitäviä liikkeitä rajoittuneemmilla mahdollisuuksilla, sitä tiedossa ainakin tulevan kuukauden. :)

ps: Olen jo harkinnut virkkaamista, neulomista ja vaikka mitä, mutta ei ne enää ole minua varten :D vaikeankaan viikon jälkeen.

Did you like this? Share it:

2 Responses to “Liikuntatauon aikainen hyvinvointi – Outi eri tavalla liikkeelle Hop”

  1. Soile says:

    Tuosta vatsan toiminnasta on pakko mainita, että minulle suositeltiin Vi-Sibliniä apteekista ja se on ollut hyvä valmiste. Siinä on siemenkuoria, jotka siis ovat kuituja ja tasapainottavat ruoansulatuselimistön toimintaa. Ehkä ne sopisivat sinulle ja auttaisivat, jos haluat tutustua.

  2. Outi says:

    Tuon suosituksen olen minäkin kuullut, mutta on vielä kokeilematta.

Leave a Reply

See also: