Kuntoprojektin ensimmäinen vaatimaton askel

Kävelylenkit tietysti alkoivat jo, mutta nyt on aika miettiä pidemmälle. Olen kysellyt neuvolasta, odotuksen ja äitiysloman kokeneelta nostajalta eli liftareiden Taijalta ja hieman muualtakin, että miten liikunta ja treenaaminen kannattaa aloittaa synnytyksen jälkeen. Siitä on jo muotoutunut ajatus omasta aloituksesta ja hieman pidemmällekin.

Koska olen fyysisesti kunnossa niin hyvin mitä tässä vaiheessa voi olla, niin ei ole mitään syytä olla enää vain paikallaan. Vauva on tietenkin tärkein ja se, joka sanelee jaksamisen, mutta samalla mielessä on, että pienellä liikunnalla höystettynä jaksan tulevia päiviä paremmin. Todellisuus on edessä ja jää nähtäväksi, mutta oletan noin.

Liikkuminen keskittyy näin aluksi (ja ehkä pitkäänkin) kotiin. Onni on kahvakuulat, jotka ovat aina lähellä ja kävelylenkkihän alkaa aina omalta kynnykseltä eli aikaa ei mene johonkin liikuntapaikkaan siirtymiseen. Toisaalta liikuntapaikatkin ovat kaupungissa asujalla aika lähellä. :)

Tästä se lähtee. Tämän kuukauden aikana en tartu kuin vaaleanpunaiseen kisakuulaan.

Kuntoprojektin alku

Tänään (11 päivää synnytyksestä) siis:

Alkulämmittelyksi imurointi

10 min kevyt heilunta kuulan kera ja enemmän ilman. Mukana vaaleanpunaisella heilautuksia 20 + 20, punnerrussarja ja rinnalleveto + punnerrus sarjana.

Noin pieni aloitus ei ollut ollenkaan läpihuutojuttu ja paljasti tuntemuksina paljon, hienosti myös sen missä päin kroppaa kiristää ja miten liikkuvuuskin oli siis kärsinyt. Olotila pikkuisen kuulatuokion jälkeen on ollut mitä mainioin. Jos siitä nyt ei fyysisesti vielä juuri vaikutusta ole, vaikka hiki tuostakin tuli, niin pään sisäisesti merkitys on suurempi.

Hymyilevä olotila on paras lähtökohta. Täältä tullaan. :)

Did you like this? Share it:

5 Responses to “Kuntoprojektin ensimmäinen vaatimaton askel”

 1. Minna says:

  Olethan tarkistanut, että vatsalihaksesi ovat palautuneet takaisin yhteen (diastasis recti on kadonnut)? Sitä ennen poikittaisen vatsalihaksen treenausta.

 2. Outi says:

  Ei vatsalihakset ole tietenkään palautuneet vielä tässä vaiheessa ja sen takia aloitus on todella maltillista ja monia liikkeitä välttävää. Olen alunperinkin ajatellut, että varsinainen kunnollinen treenaaminen alkaa vasta vuoden vaihteessa. Se osuu jälkitarkastuksenkin kanssa aika hyvin aikatauluun ja toivottavasti vatsalihakset siihen mennessä. Google tietää, että vatsalihasten kiristymiseen ennalleen voimennä parista viikosta puoleen vuoteen. Toivottavasti vajaa pari kuukautta riittää!

  “Mikäli vatsalihasten etäisyys on yli 2,5 senttiä, tulisi niiden palautumista odottaa ja seurata. Tänä aikana ei suorien vatsalihasten harjoittelua suositella. Sen sijaan syvää vatsalihasta voi harjoittaa muiden lihaskuntoliikkeiden yhteydessä ja Pilates-tyyppisillä liikkeillä, joissa ei tehdä varsinaista vatsalihasrutistusta.”

 3. Soile says:

  Minuakin huolestutti sun vatsalihakset :D kyllä me täällä huolehditaan sinusta! En sanonut mitään kun ajattelin että olet varmaan ottanut asian huomioon. Hyvä tietää että muunlaisia liikkeitä saa siis tehdä paitsi noita suoria vatsarutistuksia. Kahvakuulaliikkeet on kyllä ihania kun niissä on monipuolisuutta!

 4. Outi says:

  Voi että. :D
  No, siis minä aloitin kyllä tutkimalla ja kyselemällä, mutta suoria vastauksiahan siihen ei ole olemassa, että mitä saa ja voi tehdä. Tosi paljon oman tuntemuksen varassakin sitä on ja siksi en esimerkiksi vielä tempaa ja keskityn eniten siihen punnerrukseen kevyellä painolla, koska ei ole ainakaan mitään pompahtamista kuten työnnössä vähän tulee.
  Kävely on onneksi vaaratonta. :)

 5. [...] kävelylenkit ei jaksaneet innostaa riittävästi, vaikka hyvää liikuntaa olivatkin. Siispä marraskuun 10. päivänä tartuin vaalenpunaisen 8 kg:n kisakuulan [...]

Leave a Reply

See also: