10 viikkoa kahvakuula biathlonin SM-kisoihin

Kisatreeni 5 tuli eilen tehtyä ja tilanne on se, että 16 kg:n tempauksessa on ohjelmassa ollut pari päivää sitten huikea 3 minuuttinen ja työntöä olen tehnyt kerran eli eilen 16 kg nousi 2 minuuttia. Toistaiseksi enin osa nostamisesta on tapahtunut 12 kilon kahvakuulalla. Voisi sanoa, että nyt on perusta etenemiselle olemassa ja pitää tietysti ollakin.

Siinä missä osallistujat yleensä nyt nostavat jo pitkiä sarjoja kisapainolla, niin minä etenen pitkiin sarjoihin kisaan mennessä. Perässä tullaan. :)

Fiilis ja motivaatio on kahvakuulan nostamiseen loistava. Tieto siitä, että saan molempien lajien nostot treeneissä tammikuussa 4 minuuttiin on mahtava juttu, koska silloin pääsen helmikuussa molemmissa 6 minuuttiin ja maaliskuussa 8 minuuttiin. Tuo nyt on tosi yksinkertaistetusti sanottu, mutta niin se on. Kisassa on sitten tavoitteena 10 minuuttiset täyteen.

En ole suunnitellut testinostoja, mutta varmaan helmikuun loppu olisi hyvä hetki sille. Täytyy vähän tuumata…

Tottakai olen menettänyt lihasvoimaa, mutta siksi yritän panostaa täysillä tekniikkaan. Minkä voimassa menetän, sen tahdon tekniikassa säästää. ;)

Pitkä nostotauko oli siinä mielessä hyvä, että nyt voi yrittää päästä eroon sellaisista tekniikkavirheistä, jotka ovat olleet selkäytimessä. Tauon jälkeen on jotenkin helpompi lähteä tekemään asioita toisin. Tempauksessa se on esimekiksi kuulan tuominen yläasentoon suoraviivaisemmin ja työnnössä alastuloniiauksen poistaminen. Pieniä, mutta hyvin suuria juttuja, kun haluaa säästää energiaa ja voimaa lisätoistoihin.

Treenit jatkuu noin joka toinen päivä mahdollisuuksien mukaan. :)

Treeniohjelma on koko ajan kirjoitettu muutama viikko eteenpäin valmiiksi, mutta fiksaan sitä matkan aikana tarpeen mukaan asettamieni rajojen sisällä. Tavoitteena on, että voin jokaisessa treenissä edetä ja onnistua, mutta että en pääse liian helpolla (oma kuntoutumistilanne huomioiden). Siinä treeniohjelmafilosofiani.

Did you like this? Share it:

2 Responses to “10 viikkoa kahvakuula biathlonin SM-kisoihin”

  1. Titta says:

    Tsemppiä treeneihin!

  2. Outi says:

    Kiitos Titta, sitä tarvitaan. :) Yllättävänkin levolliselta, hyvältä ja motivoituneelta tuntuu toistaiseksi.

Leave a Reply

See also: