5 hyvinvointivinkkiä

On helmikuun loppu eli talvi on taittumassa valoisaksi kevääksi, mutta vielä rapa roiskuu ja harmaitakin päiviä riittää. Totesin itsestäni, että nyt(kin) täytyy pitää huolta omasta hyvinvoinnista monella tapaa ja havaitsin, että monta omaa piristyskeinoani on jo käytössä ja ne kannattaa muistaa tästä eteenpäinkin. Tässäpä nämä:

1. Järjestä ympärillesi väriä!

Tällä hetkellä minulla se väri tarkoittaa erityisesti tulppaaneja. Väri vaihtuu mielialan ja vaihtelun vuoksi, eikä todellakaan synkistä mieltä vaan antaa valoa ja iloista mieltä. Väri voisi tulla elämään myös vaatteissa tai missä tahansa asiassa, jonka näkee joka päivä.

Tulppaanit

2. Pidä huolta itsestäsi

Kuinka usein käy niin, että sitä huomaa jättäneensä itsensä ja oman hyvinvointinsa retuperälle? Uskon, että hyvin usein, koska aina on kiirettä pitää huolta muista. On työtä, lapsia, puolisoa, vanhempia ja vaikka mitä mikä menee itsestään huolehtimisen edelle.

Kerran elämässäni kuulin erinomaiselta lääkäriltä tiukan esityksen siitä, miten minun elämässäni työ ahmaisi valtavan osan elämästä (lääkäri piirsi ilmassa suuuuuren laatikon), lapset veivät seuraavaksi suurimman osan elämästä (ilmaan suuri laatikko) ja tulihan noita muutama muukin asia ennen sitä pienen pientä laatikkoa, joka olin minä itse. Olin unohtanut, että jos en pidä itsestäni huolta, niin eihän noille muillekaan jää kovin paljon jaettavaa.

En lankea enää siihen pienimpään laatikkoon – älä sinäkään.

Laatikkoleikki

3. Hanki nainen voimaa!

15 kg koiranruokaa, kissanhiekkasäkkejä, isommat ostokset,… Ne heilahtaa vaan perille, kun voimaa on omasta takaa. On ihan turha tehdä elämästä raskaampaa kuin se on. Säkin kevyt heilautus olalle saa minulle aina hymyn huulipieleen ja hyvää mieltä mihin tahansa päivään. ;)

Otin kuvan ostoskasseista jonain tammikuun talvisena iltana, kun sitä painoa oli vaivaisessa kolmessa kassissa ylenmäärin ja kainaloon piti vielä saada vessapaperisatsi. On niin paljon helpompi selvitä, kun sitä voimaa on. Miksi ei siis lisää voimaa? No tottakai lisää tänne mulle kiitos! Ja treenaus jatkuu mahtavalla motivaatiolla.

Ostoskassit

4. Tee iloista ja hyvää ruokaa

Mikä voi piristää paremmin kuin iloisen näköinen ja itselle mieleinen ruoka? En siis nyt hyvällä ruualla viittaa tosiaankaan kokkiohjelmien täyteliäisen kermaisiin ruokiin vaan johonkin sellaiseen, josta tulee hyvä mieli kaikilla tavoilla ja myös syömisen jälkeen.

Olipa hyvä muistutus itsellenikin, että kasvisvuokaan on tuoreet ainekset valmiina odottamassa. Tänään siis sitä ja ehdottomasti kippaan päällimmäiseksi Apetina Chilli:n (just noin kirjoitettuna), koska sitäkin on kaapissa rasiallinen ja se on parasta maustetta kasviksille mitä tällä hetkellä tiedän.

Iloista ruokaa

5. Harrasta sitä liikuntaa, josta sinulle tulee hyvä mieli!

Paras liikuntafiilis ja elämän energia tulee siitä lajista, josta itse nauttii. Olkoon se zumba, pump, juoksu, pyöräily, uinti, kalliokiipeily, pilates, potkukelkkailu tai ihan mikä vaan, niin itse sen tietää mikä on oma juttu.

Minä nostan kuulaa ja se on rakkautta se. :)

Parasta liikuntaa

Siinäpä ne 5 kovaa hyvinvointivinkkiä ja kuudennenkin olisin voinut lisätä listaan. Ei, kyllä minä sen lisäänkin tärkeänä extrana…

6. Hemmottele hetki itseäsi

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: