Nieriää pannulla päivän kohokohdaksi

Koskaan ei kalaruoka ole maistunut paremmalta kuin pannulla paistamani nieriäfile lisukkeiden kera. Melkoinen yllätys.

Nieriäfile pannulla

Oli loistava päähänpisto käydä Raippaluodon sillan kupeesta kalakaupasta päivän ruokatarpeet eli välipalaksi savusiikaa ja illalliseksi nieriäfilettä.

En ollut koskaan valmistanut nieriää ennemmin, joten pieni päänvaiva siitä seurasi. :) Googlailun jälkeen oli selvä, että teen fileet pannulla ja fileitä pitäisi paistaa noin 4 minuuttia nahkapuoli alaspäin ja sen jälkeen vielä hieman toisin päin käännettynä. Mutta entäs se maustaminen?

Pyyhin fileet paperilla ja maustoin merisuolalla ja mustapippurilla. Sen jälkeen “uitin” fileet runsaaseen sitruunamehuun ja jätin maustumaan ehkä pariksikymmeneksi minuutiksi. Paistoin pannulla ensin sipulia ja sitten tosiaan itse fileet.

Nälkäiselle syöjälle tuollainen kokonainen file salaatin ja perunan kera upposi hetkessä ja jestas miten hyvää se olikaan. :) Suosittelen! Ja suosittelen siis sitä kalakauppaa Vaasan seudulla asujille sekä nieriää, joka oli jotenkin ihanan kiinteää kalaa.

Olipahan varmasti terveellinen herkkuruoka. :)

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: