Operaation KUULAKELLARI – rintamamiestalon kellarin tuleva elämä

Kuulakellari on vielä haave, mutta haave, joka alkaa saada muotoaan. Tässä tilassa kuula alkaa nousta, kunhan “pari pikku juttua” ensin tulee tehtyä ja aivan viimeistään ensi syksynä. Tämä on kuulakellarin aihio. :)

Kuulakellarin aihio

Lähtökohta on aika matala kellari, jossa on neljä erikokoista “huonetta”, joista yksikään ei ole järkevässä käytössä. Puuosat seiniltä pitää purkaa ja löytää tieto siihen, että mitä seinille pitää tehdä, että kellarista saadaan sopivan kuntoinen kuntosalitarpeisiin ja hieman muuhunkin käyttöön, mutta ei varsinaiseksi asuintilaksi. Yhdeltä kulmalta kellariin tuli vesi pesään viime syksynä (ja on kyllä tullut aiempienkin asukkaiden aikana), mutta viime syksynä se kävi nopeasti ilmi, kun Vaasassa satoi rankasti useampaan kertaan. Talon ulkopuolinen suojaus tehtiin silloin syksyllä, joten jatkossa vettä ei enää ryöppyä sisätiloihin.

Juuri kuvan tila on hobitin kolo eli kuulaa voi nostaa aika tasan minun mittaiseni ihminen, eikä yhtään pidempi. Eilisen mittailun perusteella tempauskin onnistuu ilman ongelmia. Täydellistä!

Mitä tuohon tilaan haluaisin? Maalatut betonipinnat, riittävän ilmanvaihdon, hieman lämmitystä talveksi, kellarin ikkunat esille, suuren liitutaulun, mankkuämpärin, lattialle palasista koostuva nostoalusta ja vierelle juoksumatto toimintavalmiuteen. Eihän se ole liikaa haaveiltu? No, puisten osien takana on ongelmia, mutta niille täytyy löytyä ratkaisut.

Niin ja kauniit kuulat riviin tietysti! :D

Viereiseen “huoneeseen” sopisi hyvin levytankosysteemit, penkki ja painoja, mutta tällä hetkellä haaveeni kyllä keskittyy tuohon kuvan tilaan.

Työtä kuulakellari vaatii paljon, mutta eilisen suunnittelumittailun jälkeen on aika kääriä hihat ja alkaa heilumaan. Aivan varmasti laitan jutun silloin, toisen tällöin juuri tuon kuulakellarihuoneen etenemisestä tänne blogiin.

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: