Kisatauko on ohi eli kuulaa kohti kattoa

Eilen se iski. Nyt on aika nostaa taas!

Kahvakuula

Olin Kokkolan kisan jälkeen kehitellyt periaatetta millä lähden kuulan kanssa uudelleen liikkeelle. Aloitin heti eilen sillä tiellä, että nostan enemmän 20 kg:n kuulalla, mukaan tulee rinnallevedot ja enenevässä määrin pidot ylhäällä. En ehkä tee kovin pitkiä kuulatreenejä, mutta lähden kasvattamaan minuuttimääriä askel askeleelta, vaikkapa puoli minuuttia kerrallaan ja tietysti rpm:t aluksi riittävän pieninä.

Eilinen oli kokonaan kokeilua alkaen tavallisella 6 minuutin vaaleanpunaisella lämmittelytempauksella, joka tuntui hykerryttävän hyvältä. :)

Sen jälkeen rauta painoikin aika paljon. 16 kg nousi kyllä, mutta oli hyvä, että pistin todellisen tsemppipaidan päälle. SE paita on Liedon SM kisapaita vuodelta 2011, joka oli ensimmäinen kerta kun minä nostin keltaista kuulaa kisoissa. OALC oli tietysti kyseessä. :) Rinnalleveto 16 ja 20 kg:lla kertoi, että siinäkin on perusliike, jonka tekniikan voi hukata perusteellisesti. Töitä tiedossa… Mutta niinhän minä haluankin!

Tempausta en edes ajatellut tehdä kuin lämmittelyn verran ja nyt kun tuo kokeilutreeni tuli tehtyä, niin voin lähteä suunnittelemaan miten etenen.

Kahvakuula

Olipahan kaunis takkukampaus. :D

Treeniohjelman kehittelyä siis ja mukaan tulee salilla käymiset sekä juoksulenkit. Tavoitteet kun vielä keksisi! Niitä tarvitaan, että jotain tapahtuu. Vieläkö osallistun biathlon kisoihin kevään aikana? Vai onko seuraava kisa vasta syksyn OALC kaudella? En osaa vastata noihin kysymyksiin.

Se selvä tavoite on joka tapauksessa kehittää kuntoa, voimaa, nostotekniikkaa ja toistomääriä. Juuri nyt tuo kuulostaa yllättävän hyvältä, vaikka yleensä tarvitsen jotain hyvin konkreettisia tavoitteita. Eikö nekin jostain vielä löydy…

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: