Juoksulenkillä pitkin Suomen kesää

Viimeisten parin viikon aikana olen testannut Suomen sateisia lenkkimaastoja Helsingissä, Lahdessa ja taas takaisin aurinkoisessa Vaasassa. :)

Helsingissä tunsin kulttuurin hipaisun, kun juoksin Sibeliuspuistossa ja siis Sibeliusmonumentin ohi suuntaan ja toiseen. Vettä satoi aika tavalla juoksulenkin aikaan, mutta onneksi tuli kuljettua puistossa useampaan kertaan ja ihailtua monumenttia myös auringonvalossa. En ollut tajunnutkaan miten paljon ihmiset eri puolilta maailmaa tulevat monumenttia katsomaan. Bussijono monumentin viereisellä kadulla oli päivisin melkoinen ja siis samalla käsittämätön määrä ihmisiä sibeliusmonumenttia ihmettelemässä.

Sibeliusmonumentti

Lahdessa oli kyse enemmän liikuntakulttuurista, kun juoksin ja rehellisyyden nimissä tunnustan, että aika paljon myös kävelin jyrkkiä mäkiä Lahden hyppyrimäkien taakse harjulle. Silloin satoi lähes yhtä paljon kuin Helsingissä juostessani, mutta se ei fiilistä latistanut pätkääkään. Haaveilin samanlaisista maastoista Pohjanmaallekin, mutta se toive lienee mahdoton. :)

Lahden hyppyrimäen takana

Kas kotona paistoi aurinko. Oma maa tai siis kotikaupunki mansikka. :)

Kotilenkki

Lenkkikengät on mahtava pakata reissuun mukaan, koska juoksemaan voi lähteä missä vaan. Se vaan on niin helppoa! Havaitsin, että kuulaa ei tule nostettua ihan yhtä helposti missä vaan. Harkitsin kyllä, että olisin ottanut kahvakuulan esille Helsingissä Topeliuksenkadun varrella, mutta en sitten jotenkin saanut sitä aikaiseksi, enkä myöskään lähtenyt kauempaa sopivaa nostopaikkaa etsimään. Vasta Lahdessa oli otollinen ja suorastaan vastustamaton paikka nostaa ihan “nenän edessä”.

Kahvakuula

Ihana, että reissussa tuli tehtyä muutakin kuin pelattua minigolfia. Nyt on niin hyvä jatkaa tavotteellisemmalla linjalla. ;)

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: