Vauvaräkki ja muut hyvät nostotekniikat

Kasvavan vauvan nostelu on rankkaa, sanoisin sitä progressiiviseksi vauvankehonpainoharjoittelua. Nosteltava paino kasvaa siis joka ikisenä päivänä ja harjoittelu jatkuu päivittäin erittäin pitkän ajanjakson.

Olen edelleen sitä mieltä, että jokaisen naisen pitäisi käydä vähintään kyykkykurssi ennen vauvan odotusta ja pitää huolta hyvistä nostotekniikoista odotuksen ja vauvankehonpainoharjoittelun edetessä. Nostitilanteet on usein kaikkea muuta kuin tarkastimääritelty nostolava ja paino voi olla hyvin epätasapainossa. Silti selkä pitää pitää suorana ja taakka turvallisesti mukana.

Kuvittelepa tilanne, että sylissäsi on vauva, jonka kädestä putoaa tutti ja edessä on itkukohtaus. Kyykkytekniikan hallitseva äiti laskeutuu suoraselkaisenä alas ja nappaa tutin käteensä ilman, että vauva heilahtaakaan. Ylösnoustessa kyykkylihakset muistavat nousta juuri sopivasti. Näin ei tarvinnut kallistua radikaalisti eteenpäin ja rasittaa selkää yhdessä päivän lukemattomista nostoista. Eikö kuulosta hyvältä?

Vauvaa kanniskellessa käsivarret ovat kovilla. Eri kasvuvaiheissa saattaa tietty kantamistyyli kipeyttää esimerkiksi kyynärpään tai jonkin muun kohdan käsivarresta ja aiheuttaa ongelmia päivien tai viikkojenkin ajan. Kantokättä täytyy siis vaihdella ja muutenkin liikarasitusta kannattaa välttää. Suosittelen äitiä kokeilemaan esimerkiksi kantoliinaa.

Viimeaikojen oivallukseni kantotekniikoista on vauvaräkki. ;)

Vauvaräkki

Kuvasta kiitos kiireiselle vauvan isoveljelle, joka melkein ehti pysähtyä kuvan ottamisen ajaksi.

Ota jäntevä eli ei aivan pieni vauva hyvällä otteella räkkiin rinnalle. Tämä asento on kahvakuulatreeniä tehneelle kevyt ja antaa vauvalle avarat maisemat ja melko suuren vapauden käyttää käsiään. Edut on sopivissa tilanteissa ilmeiset.

Tosiasia on, että vauva-aika antaa äidille kuin äidille jatkuvaa harjoitusta, joka ei mene hukkaan. :) Niin ja sitä muuta voimaharjoittelua kannattaa jatkaa koko ajan oman jaksamisen mukaan.

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: