Mäkisempää lenkkimaastoa etsimässä Öjbergetillä

Kun lähilenkkireitit on niin totaalisen tasaisia, niin suunnistiin tänään tutkimaan mitä löytyy Öjbergetiltä.

Öjberget

Ei sinne loppujen lopuksi pitkä matka ollut ja täytyy myöntää, että viiden kilometrin reitti oli aivan mainio. Jonkinlainen pätkä siellä oli työn alla ja hieman kurainen, mutta suurimmaksi osaksi sai kulkea tosi mukavalla pohjalla.

Koiraa en ottanut matkaan, kun yleensä tällaiset paikat on koirilta kiellettyjä. Hämmästyttävää kyllä en bongannut sieltä koirakieltokylttiä, mutta tässä kohdassa kyllä kyltin, joka ilmoitti hevosten olevan kiellettyjä. Vähän aiemmin vielä reitillä oli selvät kavionjäljet. ;)

Metsässä maasto oli aivan mahtavan mäkistä verrattuna normaaliin Pohjanmaan meininkiin ja yhtä hirvikärpästä lukuunottamatta Öjbergin alue oli aivan täydellistä kesälenkkejä varten. Jos ja kun ensi talvena tulee lähdettyä hiihtämään, niin en lähde ensimmäiseksi tuonne, vaan testaan ruostunutta hiihtotyyliäni ensin jossain muualla.

Enhän minä voinut olla juoksematta sitä laskettelumäkeä jotain polkua pitkin ylös – paitsi että taisin juosta vaan kolmanneksen matkasta ja pysähdyin järkyttävän jyrkkään kohtaan. Kävelin kyllä ylös asti ihailemaan maisemia.

Näkötornista oli huikeat näkymät. :)

Ehdottomasti tulen tänne uudestaan, kun tilaisuus tulee. On aivan eri fiilis mäkisen lenkin jälkeen kuin tasaisella edetessä.

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: