Do more of what makes you happy

Joskus eteen osuu pieni lause tai ajatus, joka on aivan asian ytimessä. Kävin lauantaina Kaunis Coto liikkeessä kauniiden asioiden keskellä ja siellä se oli – minun elämänfilosofiani, joka suorastaan kirkastui, kun tämän näin.

Be Happy

Mikä minut tekee iloiseksi ja onnelliseksi? No pienet asiat. Laulan silloin kun laulattaa ja hymyilen kun hymyilyttää. Liikunta tottakai tuo iloa elämään ja erityisenä ekstrana tällä hetkellä on se, että voin jakaa oman rakkaimman liikuntaharrastukseni iloisen treeniporukan kanssa.

Iloiseksi ja onnelliseksi minut tekee tottakai perhe. Jokainen päivä ei ole silkkaa ruusuilla tanssimista, mutta jestas että sitä onnen aihetta ja iloisia hetkiä on paljon. Pienet ja suuret onnistumisetkin tulee kyllä, kun niiden eteen tekee työtä. Kyllä, olen valmis tekemään työtä onnen eteen.

Yksi aivan erityinen ilon lähde on sellainen hetki, kun voi tehdä pienen hyvän teon vaikkapa salaa… Kiitoksen antaminen tai siis ääneen sanominen silloin kun siihen on aihetta, siinäkin on todella hyvä hetki. Jestas miten hyvä olotila sellaisesta tuleekaan, eikä se ole keneltäkään pois vaan molemmille lisää.

Kaikkeen en ehdi, kaikkea en pysty tekemään, mutta aina voi silti valita. Jos ei ehdi salille asti, niin aina on terassi tai tänään eteinen, missä voin nostaa kuulaa. Jos ei voi lukea kirjoja nyt, niin aina voi hommata pari mielenkiintoista hyllyyn ja lukee ne sitten joskus – vaikka parin vuoden kuluttua. Juu, ei ne sinne hyllyyn homehdu ja mene pilalle.

Luopuminen on vaikea laji. Silti ilon ja onnen säilyttääkseen joskus täytyy lopettaa ja luopua ennen hyvin tärkeistä asioista, jos niiden painolasti estää hymyilemästä. Pitkään olin surullinen pitkäaikaisen ystävyyden menettämisestä, mutta toisaalta sellaista ei saa jäädä liikaa suremaan.

Yksittäisen hymyn saa aikaan vaikka tuo kuvan hauska kyltti, pieni keinuhevonen liesituulettimen reunalla, kirjainmagneeteilla kirjoitettu tytön nimi jääkaapin ovessa tai läheltä kuuluva kissan kehräys.

Hapannaamana en jaksaisi elää, mutta miten sellainen voisi ollakaan, kun pieniä ja isompiakin iloisia asioita on yllin kyllin. Hitsi silmäpussitkin kuulemma katoaa, kun lapsi on muutaman vuoden vanhempi. ;)

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: