Paljonko se sopiva kcal määrä onkaan?

Olen nyt itse koittanut pysyä päivän energiansaannissa reilusti 1500 kcal yläpuolella. Painan itse, sovitaan nyt sitten 67 kg ja harrastan liikuntaa viitenä päivänä viikossa. Kiloklubi sanoo, että ilman liikuntaa pitäisi syödä lähes 1800 kcal päivässä ja loppuviikosta, kun liikuntoja on paljon merkittynä, Kiloklubi ohjaisi syömään noin 1950 kcal. Toisin sanoen Kiloklubi ohjaisi minut syömään lähes 2000 kcal päivässä.

En ole tuota uskonut, vaikka olenkin tarkistanut käsityksiäni paljon. Mutta mitenkäs nyt, kun Kuntoguru oli laittanut blogiinsa tällaisen lainauksen:

Päivittäinen energiamäärä esimerkiksi 2213 kcal (65-kiloiselle naiselle)

 • proteiinia 120 g
 • rasvaa 70 g
 • hiilihydraatteja 290 g
 • kuitua 43 g

Lähde: Kunto Plus 2/2010, sivut 58-63.

Täytyy melkein pyyhkiä pois näkyvistä se edellisen postauksen muka hyvä eilispäivän syömismäärä, joka olikin koko viime viikon toiseksi alin, mutta annetaan nyt olla. Oppihan tulee aina parhaiten kantapään kautta. Ja lauantaina sentään määrä oli 2040 kcal ja se oli koko viikon ylin. Proteiinin osuus on kyllä kunnossa, mutta rasvan kanssa olen joutunut tekemään kovasti työtä.

Did you like this? Share it:

6 Responses to “Paljonko se sopiva kcal määrä onkaan?”

 1. Elina says:

  Moi!
  Mä oon huomannut itselleni sopivan 33/33/33, eli saman verran rasvoja, protskuja ja hiilareita. Rasvat pitävät hirveän hyvin nälän poissa, vaikka yleensä mulla on AINA nälkä vaikka syön reilusti, sen verran tehokas ruoansulatus vissiinkin. :D Protsku/rasva-aamupalana mulle on hyvä tämä; http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=659 . Muutoin hyviä rasvoja saa niistä vanhoista tutuista pähkinöistä, siemenistä ja avokadoista. Hiilareita tulee huomaamatta ruis- tai näkkileivästä ja hedelmistä, :)
  Voi hitsi, kun täälläkin päin olisi zumbaa. Oon täysin kykenemätön kotijumppaan, vaikka ennen se oli ihan kivaa; nykyään kaipaan enemmän sosiaalista liikuntaa ja käynkin ryhmäjumpissa.

 2. Outi says:

  Heippa Elina. Minä en varmaan koskaa ole noin tasajakoon päässyt, mutt olen jo oppinut hyvin Kiloklubin “määritelmään” eli proteiineja 15-35% ja siellä en koskaan ole alarajalla.

  Tosi paljon tulee koko ajan eri puolilta Suomea uutisia, että zumbaa alkaa siellä ja täällä. Ei pian kovin paljon voi olla zumbattomia paikkakuntia. :)

 3. Pomppula says:

  Noi (hyvät) rasvat on mulla hoidettu siten, että ns. kovat rasvat on kokonaan pois ruokavaliosta (ei oo vaikeeta kun leipä ei nyt kuulu mun ruokaan) ja päivässä syön 2 kalaöljykapselia, 1 rkl pellavansiemenöljyä (puurossa) ja 10g soijalesitiinirakeita. Tän ruokavalion myötä muuten mun ekaa kertaa elämässni kohoamaan ruvennut verenpaine laski samantien ja kohtapuoleen ois tarkoitus käydä terveystarkastuksessa tsekkaamassa että miltä näyttää esim. kolesterolit yms. kun on tehnyt nämä muutokset ruokavalioon.

 4. Outi says:

  Minä saan kaikkein helpoimmin rasvat hyvälle tasolle, kun keittelen itselleni Eloveena kaurapuuroa (mikään muu ei niin hyvälle maistu) ja laitan siihen ison “voisilman” kevytlevitettä. :) Konstinsa kullakin ja minulla tuo toimii.

 5. Sotanorsu says:

  Itse hankin sitä rasvaa lisäämällä rypsiöljyä sinne tänne. Ruokalusikallinen rahkapurkin tai jugurtin seassa ei tee edes vaikeaa, mutta lisää kummasti sitä hyvän rasvan osuutta. Tosin, sitä rasvatonta rahkaa syödessä tuntuu aivan älyttömältä ostaa rasvatonta rahkaa, ja sitten lisätä siihen rasvaa :D

  Salaatinkastikkeet on kanssa yksi hyvä, kun vaan katsoo, ettei osta sokerilientä vahingossa.

  Ja hei, sä olet jo edennyt energiamäärän nostamisessa ihan hyvin! Ei se kerralla kaikki muutu, kärsivällisyyttä. Ja muista onnitella itseäsi jo onnistuneista muutoksista, usein!

 6. Outi says:

  Minäkin laitan rypsiöljyä nyt vähän joka ruokaan, mutta enpä ole tullut ajatelleeksi, että sitä voisi laittaa vaikkapa rahkan sekaan. Täytyy kokeilla! Ja älyttömältähän se tuntuu yrittää yleensäkin yrittää syödä rasvaa, vaikkahan kuinka olisikin oikeaa. :)

  Salaatinkastikkeita minä en osaa käyttää ollenkaan, eikä ehkä enää kannata alkaa opettelemaankaan.

  Eilen laskin illalla, että jos syön kuusi hapankorppua kevytlevitteellä, niin olisin saanut Kiloklubin kaikki pompulat vihreälle ja kcal määrän suht täyteen, mutta ei vaan uponnut kuin kaksi hapankorppua. Nooh, kaikenlaista yritystä. :D

Leave a Reply

See also: