Minigolf mietteitä

Minigolfkesä se on tänäkin vuonna. :) Määrällisesti pelaamista rajoittaa radikaalisti työ ja tyttö sekä kesää sekoittanut keuhkokuume, mutta laadullisesti täytyy olla tyytyväinen. Äärettömän vähäisestä kisaamisesta huolimatta Lahden huopa SMissä olin pohjanmaan pelaajista paras kaikki sarjat huomioiden ja lyöntitekniikka pysyi toipilaanakin melko hyvin kasassa. Treeneissä tekniikka löytyy ajoittain jopa loistavaan vireeseen. :)

Olen tällä hetkellä selvästi sivussa aktiivisesta kilpailuporukasta ja tietysti aina kokonaan sivussa liigapelaamisesta. Liiga on seurojen välinen joukkuekilpailu, jossa kisataan kolme kertaa kesässä, joista kerran huovalla, betonilla ja eterniitillä. Kisamuotona se on aivan loistava ja olisi pelaajalle varmaan kaikkein kehittävin, koska se on joukkuepelaamista.

Vaikka liiga on minulle henkilökohtaisesti ulottumattomissa, niin en voi olla toisinaan haikailematta sitä miten paljon siinä olisi voinut oppia. Pelaamista tulee aivan yhtä paljon tavallisessa kisassakin, mutta kisahermot on oma juttunsa, jossa pitää kehittyä.

Olen itse hirvittävän kova kisajännittäjä. Ensimmäinen kisakierros menee aina täristessä ihan fyysisesti ja noin kolmas rata on pahin. Muutenkin erilaiset tilanteet kisan aikana saavat aikaan jännityksen, joka todella näkyy. Kaikkein pahinta se oli viime kesänä, kun vauvamahan jälkeen yritin muka osata kuten ennen, mutta tekniikka hajosi pieneenkin jännitykseen aivan palasiksi. Osaaminen oli ja on olemassa, mutta pää ratkaisee pääseekö se oikeuksiinsa.

Onni on, että tänä kesänä en ole enää niin äärettömän herkkä häiriöille kuin viime kesänä. Hyvä pelaaminen vaatii mielenrauhaa ja itselläni se rauha on paras, kun päähän pulpahtaa kisabiisi soimaan. :) Siitä tietää, että peli kulkee! En voi vaikuttaa biisiin ja Lahdessa se oli ensimmäisenä päivänä Popedaa ja toisen päivän artistia en nyt muista.

Minigolf, siinä on laji, joka on minussa ja minä siinä. Täytyy myöntää, että eilenkin pääsin vain pieneksi hetkeksi lyömään, mutta kylläpä tuntui hyvältä. Vaskiluodon kehto on aina vakiotreenipaikka.

Ja siis vaikka olen täysin ulkona liigapelaamisesta, niin minullakin on siihen mielipiteitä. Miksi ei olisi? Se on pelimuoto, joka vaikuttaa kaikkiin Suomen kisapelaajiin huolimatta siitä onko jonkin joukkueen jäsen.

#minigolf #ratagolf

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: