Onko 10000 askelta päivässä vähän vai paljon?

Latasin puhelimeen askelmittarin jokunen aika sitten, koska olin kiinnostunut tietämään, että paljonko itse päivässä kävelen, varsinkin nyt, kun liikunta on vielä tasaisesti lisääntyvää eikä huipussaan. Täytyy sanoa, että totuus tavallisista työpäivistä toimistossa oli ikävä yllätys, koska jos päivään ei kuulu edes yhtään lenkkiä koiran kanssa, niin askelet jää varsin vähään. Tavallinen työpäivä antaa enintään 3000 askelta ja jos siihen päälle ei tule mitään ihmeellistä, niin voidaan hyvin jäädä 6000 askeleeseen ja sen allekin.

Aktiivinen viikonloppupäivä on melko tuskattomasti sen 10000 askelta, jos käy edes jonkinlaisella lenkillä. Pitkä yli 5 km lenkki tietenkin heittää askeleet heittämällä suurempiin lukemiin, mutta jo lyhyempi lenkki antaa mahdollisuuden saavuttaa päivätavoitteen.

Itselläni askelmittari on siis puhelimessa ja puhelin ei aina ole taskussa, joten jotain jää mittaamatta, mutta en takerru siihen. Erityisinä liikuntahetkinä puhelin myös helposti puuttuu, mutta en nyt ajatellutkaan sellaisia laskea, vaikka perus kävely ja juoksulenkit tuleekin laskettua.

Tässä on oma viikkoni, josta tosin puuttuu jotain, kun kokeilin Pokemon GOta muistaakseni erityisesti torstaina ja se jotenkin blokkasi askelmittarin pois käytöstä.

Kyllä askelmittarista se hyöty on, että jos lähtee tavoittelemaan hyvää askelmäärää, niin sen seuraaminenhan koukuttaa. No miksi ei koukuttaisi. Varmasti se antaa varsinkin liikkumista vasta aloittavalle hyvän mittaustavan siitä, että tuleeko vain istuttua sohvalla vai oikeasti tehtyä jotain.

Mielessä on väkisin ollut sekin, että uutisissa on joskus juttuja siitä miten vähän hyvinkin aktiivisilla liikunnan harrastajilla on arkiaktiivisuutta. Mietin siis, että mitä voisin omassa elämässä muuttaa.

Vaihdoin kesän alussa työpaikalla työpisteeni seisomatyöpisteeksi ja jos opettelen vielä vähän enemmän juuri sellaista arkiaktiivisuutta, niin en usko, että se tekee terveydelle hallaa. Yksi rikka rokassa… Ja voin muuten todella lämpimästi suositella seisomatyöpistettä. Enpä ole tainnut laskea pöytää istumakorkeudelle muutoksen jälkeen vielä kertaakaan, mutta joskus istahdan sivupöydän kohdalle hetkeksi (pari kertaa viikossa?).

Ja suosittelen kokeilua askelmittarilla!

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: