Edistysakelia lenkkipolulla ja salilla

Onpa hieno fiilis, kun juuri nyt näkee sellaisia lyhytaikaisempia ja hyvin pitkäaikaisia edistysaskelia. Tämä on kai tuplapalkinto kerralla. :)

Juoksemiseen on löytynyt paljon parempi tekniikka kuin olin arvannut mahdolliseksikaan. Vaskiluodon pururadalla juostut mäkijuoksut ja enemmän eteenpäin vievän askeleen opettelu on tuonut ison edistyksen. Juokseminen on entistä kevyempää ja tuntuu jotenkin luonnolliselta. Kun reilu vuosi sitten tuli opeteltua uusi asento, jossa varmasti suurimpana muutoksena on lantio enemmän edessä kuin ennen ja nyt askel vie oikeasti eteenpäin, niin onpa ihana ottaa juoksuaskelia. Niin ja tässä samalla on itse juoksukunto parantunut!

Olen tyytyväinen. :)

Ja tyytyväisyyteen on aivan toisenlainenkin syy. Olen tehnyt jo pitkään töitä liikkuvuuden kanssa ja se tuottaa nyt tulosta. Joskus kolme vuotta sitten kun olen viimeksi pitänyt treeniohjelmassa kyykkyä ja silloin nimenomaan yritin lisätä etukyykyn ohjelmaan, niin se ei vaan meinannut onnistua. Hyvää asentoa ei löytynyt ja käytin apuna vetoremmejä, joilla pystyin korvaamaan hartiaseudun ja ranteiden liikkuvuutta. Tarvitsin myös laudan kantapään alle, koska nilkan liikkuvuus oli (ehkä kiitos korkokenkien käytön?) rajoittunut.

Eilen tein ex-tempore etukyykkyjä varsin kevyesti sarjoja ilman vetoremmejä tai lautaa kantapään alla. :)

Kävin “kakkosssalillani” VaasanTennis Centerillä, missä olosuhteet oli täsmälleen samat kuin kolmisen vuotta sitten, joten vertailu entiseen oli automaattista. Mitään isoja painoja en tosiaan nostanut, mutta tekniikkaongelman takia en ainakaan tuon enempää ole koskaan etukyykyssä nostanut. Nyt tein kevyesti 8 toiston sarjoja, enkä aikonutkaan pistää rautaa 45 kg enempää.

Mutta onpa hieno nähdä edistystä! Juoksukunto on kohissut syksyn myötä, mutta kaikki muu on tullut pitkäjänteisenä edistyksenä, jonka joskus vaan tajuaa kertaheitolla.

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: