Kahvakuulaurheilun SM kisat 2017 käytynä

Jestas miten ristiriitaiset olotilat, mutta silti hyvä fiilis. :) 20 kg OALC nousi eilen löysästi. En minä tiedä mitä muutakaan siitä voisi sanoa.

Olotila oli edellisenä päivänä hyvinkin väsynyt ja voimaton, eikä tavallista kisatsemppiä saanut päälle itse kisapäivänäkään, vaikka näki miten muut alkoivat nostaa. Itse asiassa se tuntui kuin vähän väsähtäneeseen treeniin menemiseltä ja tulos oli juuri sellainen. OALC 20 kg 70 toistoa, kiitos ja näkemiin vain pienellä oman ennätyksen parannuksella. No ei sentään näkemiin, koska 16 kg LC viesti oli vielä myöhemmin ja viimeistään sen jälkeen oli varsin hauskalla mielellä. :)

Niinhän siinä sitten kävi, että kisan jälkeen jo matkalla yöpymispaikkaan olotila kurjistui, keuhkoihin alkoi sattua ja illan mittaan äänikin yritti mennä. Olen kipeä. Onneksi kuitenkin pääsin osallistumaan! Vaikkahan sitten OALC:n jälkeen olin kiukkuinen kuin ampiainen tai jotain, niin sitä kiukutusta ei jatkunut pitkään. Tiesin jo noston jälkeen, että minun olisi pitänyt pystyä parempaan ja että pystyn. Siispä teen kunnon suorituksen joku toinen kerta.

No se 20 kg OALC. Olen oppinut todella paljon. Hitsi minä pystyn nostamaan painavaa kuulaa ja lämmitellessä muutama nosto 24 kg:lla tuntui lähes kevyeltä. Itse 20 kg ei kyllä ollut kevyt vaan ehkä voisin käyttää sanaa tahmea. No joka tapauksessa se nousi. Kai minä laitan tähän suorituksen videolla. Olin varsin yksin, koska kolmen hengen ryhmässä olin tyhjien lavojen välissä. Se ei muuten ole parasta kisaamista vaan siinä haluaisi tuntea toiset nostajat hengessä mukana. Tällä kertaa se ei olisi tuonut yhtään nostoa enempää, mutta silti niin olisi ollut parempi.

Koska olotila oli niin pehmeä, niin lähdin hitaasti liikkeelle tai sanotaan, että ehkä ensimmäisen minuutin vielä haikailin paremmasta, mutta pelkkää puurtamista oli tiedossa. Päätin silti tehdä töitä 10 minuuttia, vaikkahan sitten etanan tahtia. Olin muuten pukenut päälleni vuoden 2011 SM kisapaidan, koska koitin hakea tsemppiä … jostain.

On se kumma miten kroppa ja pää kyllä tietää mitä tehdä, mutta sitten kun ei nouse, niin ei nouse. Tai no, siis voimia ei vaan ollut. Tuon “treenin” teki vain jonkinlaisella rutiinilla.

Kiukkuisena ja voimattomana poistuin nostopaikalta. Ihme kyllä silti varmaan viidessä minuutissa aloin haikailemaan uusille nostolavoille, koska tiesin, että pohja ja mahdollisuus parempaan on jo olemassa. Tämä kuva on otettu aallonpohjan jälkeen ja fiilis on aito. Olen ylittänyt monta estettä. Tiedän, että voin nostaa painavempia kuulia ja parempia tuloksia. Hitsi vieköön, jos ennen nostamista mietin, että lopetanko kisanostamisen tähän, niin noston jälkeen halusin vain lisää. :) No joku toinen päivä.

No sen 20 kg:n OALC:n jälkeen oli tiedossa vielä ekstraa. ;) Piti vähän nostaa tupla 16 kg:n kuulilla viestissä LC:tä. Tarkemmin sanoen piti nostaa 3 minuuttia sen minkä sielu sietää. :D Ja itse asiassa se ei ole mahdotonta, ei ollenkaan, mutta minä en ole vaan koskaan harjoitellut kyseistä lajia. Lyhyelle ihmiselle se kahden kuulan heilautus ei ole ihan parasta.

16 kg LC ennätykseni on nyt 14 toistoa! Laskin sen äsken videolta, koska kisan aikana ei ollut mitään käsitystä montako kertaa kuulat nousi. :D

Kuvia on heikosti, mutta jotain todistusaineistoa sentään. Onneksi on, koska tämä oli hauskaa ja yllätys yllätys tässä on taas yksi asia mitä haluan oppia lisää. Mikäpä asia kahvakuulien nostamisessa ei koukuttaisi!

LC muuten loppui siihen, että henki kerta kaikkiaan salpautui. Koko kisoissa jäi eniten kaivelemaan se, että kropassa ei vieläkään tunnu missään. Mikä lie tauti tässä nyt onkaan päällä, niin se piti huolen, että kropasta ei saanut irti sitä mitä olisi pitänyt. Kyllä kisojen jälkeen haluaisi tuntea tehneensä jotain.

Oli ihana nähdä nostoja, nostajia, kahvakuulatuttuja ja ystäviä. Tästä jokavuotisesta (no melkein) tavasta haluan pitää kiinni. Siispä seuraaviin SM-kisoihin mennessä treenaan taas enemmän ja en tällä kertaa lupaa nostaa entistä painavempaa kuulaa vaan vain nykyisellä paremmin.

Terveisiä kaikille! Kisoissa nähdään. :)

Niin ja siis kunhan tervehdyn haluan hakea kevyemmillä kuulilla lisää tempoa, painavilla kuulilla lisää itseluottamusta ja voimaa sekä opetella oikeasti nostamaan kahdella kuulalla. Eikö siinä ole hyvä lähtökohta suunnitelmille? :) Itse kisakuulaa en siis aio nostaa juurikaan vaan nimenomaan kevyempää ja painavempaa, käydä lenkillä ja mahdollisuuksien mukaan crossfitissä. Kyllä, siinä on lähitulevaisuuden ajatus.

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: