Hauskanpitoa salilla flunssailun jälkeen

Kuulin juttua, että Tenniscenterillä oli kokeilemisen arvoinen vekotin. Ihan en saanut kuvaa päähäni, mutta tällaiseksihan se leuanvetolaite sitten paljastui.

Metka vekotin ja vaikka sen korkeus ensin hirvitti, niin olipahan tukevasti paikallaan ja siinä taatusti saa sellaisen avun kuin oma taso vaatii. Heti ensimmäisestä kokeilusta ihmetelin sitä miten liike oli “kahlittu” tai vaikea saada tuntumaan aivan samalta kuin pelkässä tangossa. Toisaalta tuossa sai hyvää tuntumaa leuanvedon yläsentoon.

Samassa laitteessa voi tehdä myös dippejä. Koska niitä on tullut tehtyä hyvin vähän, niin kokeilin niitäkin tottakai. Siinä avustus toimi paremmin häiritsemättä liikettä. No, sellainen fiilis siitä tuli ja voin kuvitella, että suoritustaan pystyy parantamaan todella nopeasti. Peukut sille!

Mutta siihen leuanvetoon. Aloitin tosi isolla kevennyksellä eli nousin polvilleen tuohon penkille ja tuntui ettei penkki siitä lähde alas laskemaankaan. :D Olipa kevyt kolauttaa systeemi yläasentoon. Sitä kolausta tuossa säikähti. (Vapailla painoilla ja kehonpainolla kaikki on niin rajoittamattomatonta…)

Vähän kerassaan kevennystä vähentäen pääsi haastamaan itseään ja kyllä, toisinaan tämä voisi olla hyvä erilainen tapa treenata leuanvetoa silloin, kun oikea leuanveto ei vielä onnistu. Ja minullahan se ei vielä toimi, mutta taatusti nousee vielä jossain vaiheessa.

Kysehän on siitä, että päättää saavuttaa jotain ja sen saavuttaa. Tästä oli Vaasan liftariporukassa joku viikko sitten puhetta, koska koskaan ei ole liian myöhäistä opetella uutta vaan ihminenhän pystyy vaikka mihin – jos tekee sen eteen työtä.

Viime aikoina on tullut ylitettyä monta kynnystä kahvakuulan nostamisessa ja sillä suunnalla työ jatkuu, mutta nyt on aika saada muutakin aikaan. Haluan vetää leukoja!

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun lähden työstämään leuanvetoa, joten tästä olen kirjoittanut ennenkin, mutta tahto on sama edelleen. Kysymys kuuluu siis, että kauanko ottaa saada leuka ihan oikeasti oikean tangon yli.

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: