Operaatio alempi painoluokka

Jo ennen SM-kisoja päätin, että kisojen jälkeen teen töitä alempaan painoluokkaan pääsemiseksi. Jo on aikakin, koska olen nostanut koko ajan samassa “liian painavassa” luokassa. Siispä ajatukset on olleet tavallista enemmän syömisissä reilun viikon ajan ja on jotain positiivista jo tapahtunutkin. Koska olin kisojen jälkeen on – off talvilomalla, niin alku oli helppo. Keskityin syömään värikkäästi ja jatkoin tietenkin tämän vuoden karkittomuutta.

Aamupala oli ja on helppo juttu. Munakasta salaatin tai vihannesten kera tai kaurapuuroa marjoilla ja raejuustolla. Molemmat käy ihan mahtavasti ja vapaapäivinä pystyi aidosti nauttimaan aamutuokioista, varsinkin kun välillä aurinko lisäsi maustettaan. :)

Välipalat on vapaapäivinä helppo juttu, mutta töissä ei sitten niinkään. Myönnän, että herkuttelen joitakin kertoja viikossa proteiiniletuilla ja marjoilla (mitä enemmän sen parempi) tottakai, mutta niitä ehkä iltapäivästä tai illan suusta. Ehkä kuukausi sitten törmäsin proteiinivanukkaisiin ja niitä on tullut syötyä esimerkiksi töissä iltapäivävälipalana. Aamupäivän välipalaksi saatan ottaa ruisleipää tai vaikkapa rukiista riisipiirakkaa kalkkunaleikkeellä höystettynä. Välipalapuolta pitää keksiä ja kehittää, varsinkin, kun maitorahka ei oikein maistu. Säästän pakastimen loput marjat mielummin puuron ja lettujen kera.

Lounas on töissä varsinkin ongelma, koska viime viikon kokeilu salaattilounaasta lähimmässä lounasravintolassa saa aikaan palelemista ja iltapäivän epämukavuutta. Ei, tarvitsen ehdottomasti lämmintä ruokaa, enkä salaattia ainakaan monena päivänä. Tavallisestikin jätän salaatinkastikkeet pois, mutta täytyy nyt miettiä miten ainakin joskus voisi jättää kaikki kastikkeet pois valmiista annoksesta ja sitten siirtyä omiin eväisiin… En niin hirveästi haluaisi omia eväitä keskellä viikkoa, koska elämä on vähintään riittävän hektistä.

Iltaruoka on oikeastaan samaan tyyliin kuin lounas tai ehkä välipala. Täytyy myöntää, että kotona ollessa välipaloja tulee syötyä sopivasti, mutta työpäivinä syömiskertoja tulee vähän alakanttiin.

Mutta siis koska lomat on lomailtu ja työtahti taatusti entisensä, niin edessä taitaa olla hieman askeettisemman näköiset murkinat muovipurkista ainakin osan viikkoa. Ja kyllä, paras on vielä katsoa ajatuksella mitä sitä suuhunsa pistää ja varsinkin huolehtia väreistä.

Ja lenkille mieleni tekevi. Jokohan pahimmat yöpakkaset on ohi, että voi hyvällä mielin aamulla tai illalla lähteä lenkille? Ehkä niin. :)

Did you like this? Share it:

One Response to “Operaatio alempi painoluokka”

  1. Maria Viitasaari says:

    Upean tarkat kuvaukset ruokavalion parantamisesta. Tuolla lienee hyvä merkitys treeniin.

    Itse olen enemmän taideihmisiä. Liikun lähinnä pysyäkseni kunnossa, mutta tyttäreni kilpaurheilu-uraa varten sain hyviä ideoita.

    Kiitos. Alan sinua seuraamaan;)

Leave a Reply

See also: