Ruuan väreillä on väliä

…mutta joskus väri on otettava muualta kuin lautaselta. Nimittäin kuukauden alun jälkeen huomasi heti, ettei ruuan ulkoasuun tullut panostettua samalla tavalla. Koko ajan olen yrittänyt pitää ainakin yhdestä lisäväristä kiinni, mutta mitä kiireempi tai väsyneempi on, sitä helpommin värit karisee.

Kiire ja vielä enemmän väsymys on hyvän syömisen haastaja. Jos noro ei vielä vienyt omia voimavaroja, niin lapsen sairastaminen iski naulan arkkuun. Kun on useamman yön valvonut putkeen, niin johan testataan, että mitä siinä sumutilassa suuhunsa laittaa. Voin hyvin tunnustaa, että ehkä eilinen oli pohjanoteeraus ja toisaalta myös väsymyksen pohjakosketus.

Todella väsyneenä aivot on valmiit sanomaan ihan mitä tahansa ja siis luvan tehdä mitä vain. Onneksi en kuitenkaan juossut kauppaan ostamaan karkkipussia. :D Kyllä se mielessä jo kävi, mutta paistoin sitten vain lettuja toissailtana ja laitoin päälle kotitekoista omenahilloa. Nam, olipa ihanaa. Eilen sitten taas olin niin väsynyt, että en edes muista mitä söin. Todellakin vaikeuksia muistaa… Mutta erilaisista heikoista valinnoista huolimatta idea hyvästä syömisestä on säilynyt ja tämä päivä oli jo lähes mallillaan. Sairastaminen nyt vaan on osa elämää niin itsellä kuin vaikkapa lapsella ja se vaikuttaa hetkellisesti.

Kyllä, kyllä vaan tämän illan ruoka näytti jo varsin oikealta.

Nimeän siis tämänhetkisen ruokavaliotavoitteeni väriruokavalioksi. Punainen on suosikki ja keltainen on aurinko, jonka toivoisi pilkistävän harmaan pilven raosta tai siis liian värittömän ruuan seasta.

Kunnon salaattia ei ole juuri tullut tehtyä vaan pilkottua vain jotain. Lupaanpa juuri nyt itselleni, että huomenna illalla ruuan lisukkeena on salaatti.

Vaikka kyllä yksi punainenkin voi olla kaunista, jos joskus leikityttää. :)

Tuoreyrtit on muuten olleet viime viikkojen juttu! Liha on tullut ostettua lähes 100% marinoimattomana ja maustamiseen olen ottanut tuoreemman lähestymistavan. Eihän se värinä ruuassa näy, mutta väitän, että viime aikojen ruokien maun kehumiset perheen puolesta ovat osin tuoreyrttien ansiota. Ainakin olen saanut aikaan erilaista makua.

Itse asiassa kolmas kuvista tai siis toiseksi viimeinen on ainoa missä oli kyse marinoidusta lihasta ja sillä kertaa possusta. Ylimmän kuvan munakkaassa oli kalkkunaa, toiseksi ylimmässä vähärasvaista naudan jauhelihaa ja alimmassa on naudan suikalelihaa.

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: