Tässä vaiheessa kahvakuulan nostaminen on hengityksestä kiinni

Kannattaako yrittääkö puskea kuulaa ylös henkeään naama punaisena pidätellen vai solut hapella ruokkien? No jaa, vastaus lienee selvä, mutta temppu ja miten se tehdään ei aukea ihan noin vain. Niin ja kun vielä tajuaa hengittää oikein, niin tekniikkakin ymmärtää loksahtaa ison askeleen lähemmäs kohdalleen.

Tänään oli tunti Kirsin oppia Sarin Qlakammarissa Laihialla. Tuntiin mahtuu paljon asiaa, mutta miten siihen mahtuisi sopivasti sen verran, että sen kaiken voi sulattaa ja sisäistää. Ei helppo juttu, koska kahvakuulan nostaminen on erinomaisen tekninen laji, jossa voi korjata vain yhden asian kerrallaan. Jos yritän hoitaa enemmän asioita kuntoon, niin heikosti käy.

Onneksi on olemassa jotain juttuja, jotka jo tulee selkärangasta luonnollisesti. Montakohan kertaa kahvakuula on jo noussut ilmaan tähän mennessä? Hmm. Aloitin kai 2009 vuoden syyskesällä. :) Ja paitsi nostoja, niin jokaisella nostajalla on myös heikkouksien lisäksi vahvuutensa. Minun vahvuuksiani eivät ole pitkät sormet tai pitkät jalat. No toisaalta en joudu nostamaan kuulaa kovin korkealle ja vaikka tempaus on ollut aina iso haaste, niin työntö taas on ollut luonnostaan helpompaa. Laulamisestakin on jotain hyötyä.

Paljon sulatettavaa ja paljon selkärankaan hyvillä toistoilla painettavaa oppia sekä kertakaikkista inspiraatiota – niitä tämä päivä antoi. Kiitos Kirsi jälleen kerran. :) Tämä ei ollut ensimmäinen, eikä taatusti viimeinen kerta, kun pääset fiksaamaan nostotekniikkaani.

Mietin siinä kotiin ajellessa kaikkea mitä hyvä harrastus ihmiselle antaa. Se antaa potkua päivään, hymyä, kiehtoo ja inspiroi, haastaa sekä antaa ystäviä. On se paljon muutakin, mutta tuo ystäväpuoli jäi mieleen pyörimään. Kirsi, kiva nähdä sinua silloin tällöin. Sari crossfit salilla taas pian nähdään ja nostetaan. Vaasan liftarinaiset olette mahtava positiivisuusannos sunnuntaisin (toistaiseksi sunnuntaisin) ja kahvakuulatuttuja teitä on siellä täällä pitkin Suomea.

Terveisiä kaikille ja nostetaan kun tavataan!

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: