Kahvakuulajärkytys – SM kisatavoitteet nurin

Oman treenaamisen punainen lanka on ollut perusteisiin palaamisessa ja tähtäin selvästi ensi vuoden SM-kisoissa. Valitettavasti tänään tuli uutinen, joka leikkaa omilta suunnitelmiltani siivet.

SPNL:n kahvakuulavaliokunta on tehnyt päätöksen muuttaa lajivalikoimaa 2018 SM kisoissa.

Oma tavoitteeni eli 20 kg:n biathlon eli tempaus ja OAJ (yhden käden työntö) on poistettu. Käytännössä itselleni mahdollisia olisivat nyt siis kuntosarja, joka on 16 kg tempaus ja OAJ tai amatöörisarja, joka on 16 kg:n tempaus ja kahden kuulan työntö. Mestaruussarja sitten taas on 20 kg tempaus ja kahden kuulan työntö. Aito oikea mestaruussarja eli 24 kg:n sarja on poistettu kokonaan, mikä on iso järkytys, vaikka en itse sitä sarjaa kolkuttelekaan. Se on vaan ollut aivan mahtavaa seurata miten Suomen naiset on kehittyneet 24 kg:n tempaukseen. (vielä minäkin jonain päivänä vähän sitäkin…)

Mutta nyt siis juttuni juoni katkesi. Tempaus on erityisesti työn alla, mutta en missään nimessä työnnä kahdella 20 kg:n kuulalla joskus maaliskuussa. Tavoitteeni ei ole rikkoa itseäni.

Juu, tottakai voisin temmata 16 kg:lla ja työntää myös, mutta kahvakuulaurheilussa on itselleni kyse itsensä haastamisesta. Uudet ennätykset 16 kg:lla olisi tietysti nyt helppo tehdä, mutta miksi ihmeessä en tavoittelisi jotain, jonka voin jo nähdä ja tuntea hyppysissä ja joka on koukuttanut minut loisteliaasti.

Arvostan kahden käden työntöä ja LC:tä, mutta mistä tämä pakottaminen tuli? Kahvakuulaurheilu on pieni laji ja nyt nostetaan kynnystä harrastajille hurja harppaus ja kansainvälisissä kisoissa 24 kg:n mestaruussarjassa tempaajat heitetään kansallisissa SM-kisoissa syrjään. Todellisuudessa yhden käden ja kahden käden nostot voisi elää rinnakkaiselämää sulassa sovussa ja 24 kg naisten kuningatarkuulana kuuluu ehdottomasti SM-kisoihin.

Siis voi hyvänen aika. Harrastan kahta hyvin pientä lajia, joissa molemmissa uudistukset blokkaa harrastajia pois. Molemmissa lajeissa halutaan rajoittaa SM-kisojen lajien määrää, mutta mihin se johtaa…

edit: Muutoksen tavoite saavutettu eli tässä yksi ei_mitalin_tavoittelija tosiaan karsittu pois SM-kisoista. :( Vuoden kohokohtaa ei tulekaan.

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: