Liikkumista mielihyvin

Tämä on kyllä niin erilainen liikkumiskesä kuin aiemmin. Olen enemmän keskittynyt syömään tarkahkosti eli nimenomaan ei pilkuntarkasti, mutta tarkasti esimerkiksi sokerin välttämisessä. Liikunta taas on ollut, no on sekin tavallaan ollut tavoitteellista, koska tavoitteena oli juosta 5 km Nice Runissa 6.6. ja niinhän minä juoksinkin. :)

Kahvakuulat on olleet tavallista enemmän rauhassa, kun juoksufiilis on vieläkin vähän pinnalla ja olen sitä vatsalihashaastettakin vääntänyt. Tänään tosin taas nappasin ne käteeni ja olipa mainiota mansikkaa!

Ihan selvästi huomaa, että yleisemmin kunto on kovempi kuin ennen. Vaikka lajiharjoittelua on ollut vähemmän, niin koko kroppa on valmiimpi tekemään töitä. Siinä on asia mikä ei voi olla hymyilyttämättä. :)

Ja minkä takia on paremmassa kunnossa, niin juoksentelulla on merkityksensä. Nice Runissa jäi sellainen olotila, että olisi pitänyt juosta vähän kovempaa tai pidemmälle. No, viikko Nice Runista eli viime viikon keskiviikkona sitten tempaisin, että juoksempa Vaskiluodosta kotiin ja siitä tuli yllättäen 7,5 km ja enemmänkin olisi tarpeen tullen onnistunut. Siis täh. Minä?! No juoksin kaikkien aikojen matkaennätykseni ja harkitsen nyt syksyksi kympin juoksemista vaikkapa Vaasan Maratonin yhteydessä.

Nappailin siinä juostessani kuvia vauhdista ja sainkin hauskan kokoelman. :) Oli muuten ihana juostan Vaasan rantoja pitkin. Sai juosta hiekkapohjalla ja maisemat oli ihanat. Keli oli aivan fantastinen, kun ei ollut mahdottoman kuuma.

Kaikki mitä tulee liikuttua tuo kyllä suoraan mielihyvää, hyvää mieltä ja maistuu makeammalle kuin mikään sokeri. Syksylle vähän haikailen kahvakuulakisoihin osallistumista, joten ehkä tässä tavoitteellisuuskin matkassa säilyy. Olen saanut itselleni hienosti osoitettua, että pystyn aika väljällä ohjelmalla ja vain suuntaviivojen mukaan toimimalla saamaan tulosta. Kyllähän minä tiedän mikä vie eteenpäin, vaikka en tällä erää mitään mitenkään “tieteellisesti” teekään.

Rento meininki, siinä on kesän ohjenuora. Se ei tarkoita, etteikö töitä tekisi. ;)

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: