Ratagolf huopa SM-kisat 2018 kisattiin viikonloppuna Vaasassa

Tämän kesän minigolf tai siis ratagolf operaatio on paketissa ja matchplay pronssi “taskussa”.

Paljon on tullut pelattua, paljon on tekniikka kehittynyt ja paljon joutui kisahermot kehittymään kolmipäiväisten kisojen aikana. Epäonnistumista tuli koettua paljon, mutta lopulta myös onnistumista ja hetkittäin jopa huikean hienoa peliä.

Ensimmäisen päivän eli perjantain jälkeen ja jopa vielä enemmän lauantain jälkeen kyseenalaistin kokonaan minigolfin pelaamisen mielekkyyden omalla kohdalla, koska kisahermot ei kestäneet alussa, eikä myöhemmin ulkoisten hermoiluärsykkeiden kohdalla. Miksi pelata, jos siitä ei mitään tule? Onko järkeä? Pelasin umpisurkeasti…

Onneksi oli vielä sunnuntai.

Tärisin läpi ensimmäisen pudotuspelikierroksen Gunia vastaan, pelasin koko viikonlopun loisteliainta ja nautittavinta peliä tiukan kierroksen Ankia vastaan, Lottaa vastaan vähän notkahdin erityisesti kahdessa radassa ja jouduin pronssiotteluun, jossa pelasin melko mukiinmenevästi Minnaa vastaan. Palkintona pronssi ja hymynkare huulipieleen, koska matchplay oli juuri sitä mitä tarvitsin ja tarvitsen. :) Hermot olisi pistettävä käyttöön ja opittava pääsemaan hemoilusta irti.

Nämä olivat viimeiset SM-kisani naisten sarjassa… Ensi vuonna pelaan varttunaissa naisissa. Aion kyllä pelata silloin teknisesti ehjempää peliä, jos nyt siis kunnon kisoja silloin on.

Pahus ensi vuonna ei taida olla huopa SM-kisoja ollenkaan ja se olisi se juttu ja toki monelle muullekin kuin minulle. Betonilla on vain kaksi paikkakuntaa joilla ne kentät löytyvät eli Vaasa ja Tampere. Viimeisimmät betoni SM-kisat olivat Tampereella, joten se tavallaan tietäisi SM-kisoja taas Vaasaan. Saapa nähdä. Eterniitillä järjestettävä SM-kisa karsisi hyvin paljon osallistujia, koska läheskään kaikki eivät pelaa sillä alustalla.

Vaasan SM-kisoissa muuten oli varsin mainio osallistujamäärä eli lopulta 74 henkilöä. Sää helli liikaa :D ja itse nappasin jonkinasteisen auringonpistoksen sunnuntaina. Onneksi kukaan ei tuupertunut, koska hellehän oli päällä koko ajan. Edes perjantaina jyristellyt ukkonen ei saapunut sateineen Vaskiluotoon, joten koko ajan paistoi aurinko. Onneksi kentällä on puiden varjoa!

Ja tänä aamuna suunta oli miehen kanssa salille. Kylläpä tuntui hartioissa pitkä pelaaminen. Nyt on aika fyysisemmän liikunnan – helteiden asettamissa rajoissa.

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: