Elämäni ensimmäinen kymppi!

Tein sen, juoksin lauantaina Vaasan maratonilla 10,5 km. Tavoitteena oli, etten kävelisi missään välissä vaan tosiaan juoksisin koko matkan ja niin tein. :)

Maalissa ajalla 1.16

Enpä olisi uskonut, että tällaista menisin joskus tekemään, mutta niin vaan pistin tossua toisen eteen riittävän monta kertaa. :D

Kyllä kymppi oli kovempi kuin tavallinen vitosen lenkki, joita niitäkään ei liikaa tullut tehtyä. Olin varmaan paremmassa juoksukunnosa kesäkuun lopussa kuin nyt, mutta en paljon.

Lähdin todella hitaasti liikkeelle. Jäin ihan jälkijoukkoon jo lähtövaiheessa ja annoin juoksijoiden ohitella minua ihan suosiolla. Tavoite oli niin selvä, ettei edes tehnyt tiukkaa ottaa oma rauhallinen tahti. Juoksu tuntui jonnekin puoleen väliin asti mukavalta. Puolen välin paikkeilla oikea kenkä tuntui kummalta ja ehkä varoin sitä jotenkin niin, että polviinkin alkoi ottaa. Onneksi osasin päättää, että en välitä ja keskityn vaan juoksemiseen ja eipä siinä siis muuta kuin antoi askelten viedä.

Kympin lappuun asti matka sujui lähes vaivattomasti, mutta sitten se loppu puolikilometriä… Taisin väsähtää ja asento jotenkin petti niin, että alkoi tuntua vähän siellä ja täällä. Vaan eihän sitä niin lopussa voinut muuta kuin jatkaa maaliin.

Reitti oli mainio. Laitoin kartan tänne blogiin jo aiemmin, mutta tässä se vielä sportstrackeristä napattuna. Lopun kiemurat eli lopun puolen kilometrin edestakaisin mutkittelun olisin mieluusti jättänyt väliin, mutta tulipa sekin tehtyä.

Varmaan tuo maratonin juoksijoille oli jo vähän ykstoikkoista, kun kiersivät saman lenkin neljä kertaa, mutta kympillä kerran kiertäen tykkäsin kovasti. Nice Runissa juostiin aika samaa reittiä lyhempänä, mutta onneksi siitä ehti vierähtää aikaa riittävästi.

Hitsi, minä uskon, että tämä ei ollut viimeinen kympin “kisa”. Aikaa on varmasti helppo parantaa ja se ajatuksena melkein koukuttaa. :) Pidemmälle lenkille en kyllä haikaile, koska todellakaan en pidempää kestä ajatusteni keskellä. :D

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: