Miksi kilot ei karise – vinkkilista

Tämä lista tupsahti sähköpostiin Pudottajien uutiskirjeessä ja pistänpä tähän vähän omin kommentein.

1. Liian suuri lautaskoko. Jossain tutkimuksessa 98% ylipainoisista oli valinnut kahdesta erilaisesta lautasesta sen suuremman buffet pöydän ääressä. Ei siis suositeltavaa. :)

2. Katse pois ruoista! Syödessäänkin kannattaisi olla poispäin herkkuja notkuvasta pöydästä. Aika uskottavaa, koska mitä enemmän nenän edestä löytää – sitä enemmän sitä syö. Toimii ainakin minulla eli herkut on paras pitää kaapissa ja ottaa pöytään vaan sopiva määrä.

3. Hidasta! Tämähän on vanha viisaus eli kannattaa syödä rauhassa, niin ei se vatsa liikaa vedä. Perunamuusi aiheuttaa minulle muuten hotkimisvimman. Sitä on liian nopea syödä!

4. Ei kiitos enää. Lautaselle saa jättää! Muistan vieläkin miten äitini puhui Biafran lapsista ja “syö nyt se lautanen tyhjäksi”. Hyvin meni opit perille vuosikausiksi vaan ei enää.

5. Pureskele ruokasi. Niin, sillä tavallahan syöminen hidastuu ja maut tulee paremmin nautiskeltua.

6. Valitse järkevästi. Juuri niin. Kun vaikkapa lohtusyömisenkin saisi valikoitua järkevästi…

7. Jäikö aamiainen väliin? Paha, paha, paha,… Viime perjantainahan sen kokeilin, että en syönyt aamupalaa ja eväätkin jäi kotiin. Todella tyhmä ja tuhoon tuomittu tapa!

Did you like this? Share it:

3 Responses to “Miksi kilot ei karise – vinkkilista”

  1. Teea says:

    Aamupala on se mistä mä en luovu mistään hinnasta! Ennemmin myöhästyn vaikka töistä, mut aamupala on saatava ja sen vuoksi se on usein aikasta tuhtia tavaraa, koska meillä töis ei välttämättä pääse syömään silloin ku olis ns.ruokatunnin aika…joskus ei ehdi koko vuorossa syödä mitään ja se sitten kostautuu kaikenlaisena epämääräisenä näykkimisenä kun pääsee kotiin =/ Mut onneksi niin on harvoin, ettei ehdi mitään syödä töis.

  2. Outi says:

    Aamupala on ehdoton. Minulle on tullut tavaksi tehdä aamupala aamuevääksi mukaan töihin ja niin tekee muutama työkaverikin. :)

  3. kikka says:

    joo aamupala on A ja Ö. Mulla kans menee näykkimiseksi kokopäivä jos en syö aamupalaa kunnolla.

Leave a Reply

See also: