Elämäni ensimmäinen spinning tunti varattu

Jännä tunne. Eilinen ei niin huikean tehokas zumba ja aika liikkumaton viikonloppu saivat aikaan tietynlaisen liikuntaärsytykkeen, joka yllyttää, että tällä viikolla kävisin maanantaista perjantaihin joka päivä liikkumassa. Kipinä iski samalla silläkin tavalla tulta, että varasin elämäni ensimmäisen spinning tunnin ensi viikon perjantaille. Hui!

Spinning edustaa minulla jotain pelottavan hurjan tehokkaan mahdotonta liikuntamuotoa. En oikein tiedä mistä se tunne tulee. Spinningiin menemiseen on vielä paljon suurempi kynnys kuin kuntosalille.

Hiihtolomaviikko on tulossa ja tiedän jo nyt, että olen loppuviikosta kotona. Sen lisäksi perjantain zumba tuntia ei ole, joten siitä seuraa tilaisuus testata spinning 45 minuutin tunnilla. Muuten pääsisin vain 60 minuutin tunneille ja se on ollut niin hirvittävä ajatus, että on jäänyt kokeilematta. Mutta saapa nähdä miten minun käy reilun viikon päästä. :)

Tänään on vuorossa RVP eli reisi-vatsa-pakara. Yllättäen oli ilmestynyt kuntosalin tämän viikon aikatauluihin muutos, kun normaalisti RVP on perjantaisin. Tai on ollut tähän asti. Näyttäisi seuraavista viikoista eteenpäin sen paikalla olevan jokin CMS Body. En tiedä mitä se on.

RVP:ssä olen käynyt kerran aiemmin ja se oli tasan ensimmäinen tunti mille osallistuin jäsenyyden ottamisen jälkeen – enkä pitänyt ollenkaan. Kävin kurkkaamassa sitä postausta ja olin kirjoittanut, että RVP oli juuri sellaista liikuntaa, mitä olen kammonnut. Saapa nähdä miltä se tuntuu nyt, kun takana on myös kuntosalilla käymistä ja pumpia. Voi olla, että tuntuu erilaiselta. JA ajattelin, että RVP:n jälkeen voisin vielä tehdä jotain yläkroppaa kuntosalin puolella. Hurjia suunnitelmia!

Maistuupa muuten Ehrmannin rahka ananaksella taas hitsin hyvältä. Sitä tässä popsin ja ruispaloja kinkulla + aamupalajuustolla. Varsinainen vakiolounas. :)

Hauskaa tiistaita kaikille!

Did you like this? Share it:

9 Responses to “Elämäni ensimmäinen spinning tunti varattu”

 1. Teea says:

  Ne oli vissiin muuttanut muutenkin tuota viikko-ohjelmaa? Pitäisköhän mun ens viikolle ottaa se viikkojäsenyys käyttöön…tosin on näyttelyviikko, mut pääsis coreen ja pumppiin…spinninkiä mun polvi ei kestä :-( Vaikka lähes kaikki väittää että pyöräily on hyväksi polvelle, mut ei mun polvelle…

 2. Outi says:

  Minä en nähtävästi ole alkuviikosta kotosalla, että en pääse Coreen. Sitä tässä olen harmitellut. Yhtään ei tekisi mieleni lähteä reissuun, kun se on nyt melkoisen järjestelyn vaativa juttu. Toisaalta, jos mies välttämättä haluaa, niin minkäs teet. Olen kyllä ehdotellut sitäkin, että menisivät miesporukalla vasta loppuviikosta reissuun, kun minä olen kissanäyttelyssä. Saa nähdä… Että jos tuo jälkimmäinen vaihtoehto toteutuu, niin sitten lähtisin mielelläni kaveriksi yhdelle jos toiselle tunnille.

 3. Pomppula says:

  Mä muistan kun kävin ekalla spinning-tunnilla. Kävin semmosen 25 minuutin startti-tunnin ja vannoin etten tuu enää ikinä takaisin. Mä muistan kuinka hiki lensi, huohotin, tuntui että syke oli jotain 230 ja persettä pystyi hädin tuskin nostamaan penkistä. Ja sit mä menin uudestaan. Ja uudestaan. Ja uudestaan. Ja yhtäkkiä mä olin löytänyt lajin jota rakastan ehkä kaikista eniten. Vaikka sä poljet siellä salissa pyörällä joka ei (toivon mukaan) hievahdakaan siitä lattiasta, niin se vapauden tunne esim. kevyellä hölkällä on jotain ihan uskomatonta. Ja kiitos loputtomien painosiirtojen johdosta mun persus ei ookkaan enää tuossa takareisien sivuilla, vaan siellä missä persuksen pitäisikin olla. Todella hekumalliseksi homma muuttui sen jälkeen kun hommasin spinning-kengät ja penikoiden särky lakkas. Mene avoimin mielin :)

 4. Outi says:

  Spinning kengät? Siis onko sekin välineurheilua!!!! :)

  Ehdottomasti mieli avoimena ja helpottuneena siitä, että se ei kestä koko 60 minuuttia. :D

 5. Pomppula says:

  Outi kyl se vaan on. Vaikka noissa polkimissa on semmoiset kiristysnauhat / siteet niin tavallinen kenkä ei vaan silti pysy samalla lailla liikkumattomana. Kyllä tavallisilla kengillä pystyy polkemaan ihan hyvin (kunnes koklaa ekan kerran spinningkenkiä). Spinningkengissä on se etu, että pohja ei taivu sit tuumaakaan ja pohjassa on lukko joka kiinnittyy polkimeen. Esim. seisaallaan polkiessa se tuntuma on ihan toisenlainen, ja tosiaalta saa myös eri lihakset käyttöön ihan toisella tavalla. Mäkin olin eka et **ttu mitä hifistelyy, kunnes vetäsin ne kengät ekan kerran jalkaani. :)

 6. Outi says:

  No, onhan se zumbakin välineurheilua, kun on pakko saada niitä vaatteita. Ehkä siis spinningiä oikeasti harrastavan kannattaa hommata siihen kengät. :)

 7. Pinkki Pingu says:

  Mä treenailen kanssa spinningiä ihan mielelläni ja kengistä olen kuullut/lukenut pelkkää hyvää. Mutta oma suosikkituntini on 30 minuuttinen, eli puolen tunnin mittainen armoton, mutta rento tykitys. Mä taidan tylsistyä aika nopeasti, joten siksi tuo puolikas sopii minulle. Harmi vaan, kun noita puolikkaita on vain 1 per viikko, joten jää väliin etenkin aamutreenipäivinä.

 8. Pomppula says:

  Pinkki Pingu meidän salilla on onneks järkätty silleen, että on 2 tuommosta 25-30min mittaista tuntia viikossa ja sen lisäksi ohjaajista ainakin yksi painottaa aina kaikkia polkijoita, että hänen tunneilleen saa tulla kesken ja lähteä aiemmin, että jos haluaa tulla polkemaan vaikka sen puoli tuntia niin sekin käy vaikka ois pidempi tunti kyseessä. Luokkaan jää joskus myös porukkaa itsekseen polkemaan ja on mahikset käyttää sitten esim. cd-soitinta jos haluaa jne. Joskus noita tunteja myös yhdistellään, eli ohjaaja antaa ohjeita niille jotka jatkavat pidemmän rutistuksen (esim. 75min) ja sillä aikaa venytyttää ne jotka jo lähtevät sen 30min jälkeen pois. Eli jos on merkattu kaksi erillistä tuntia peräkkäin, ne voi silti polkea putkeenkin jos haluaa. Siinä vaiheessa kun rupesin itse käymään 2-3 kertaa viikossa niin totesin että on ne kengät hommattava. Mulla oli tosi huonot kengät tuohon hommaan, ja penikat jatkuvasti ihan romuna ja pohkeita ja jalkapohjia särki. Jos on hyvät kengät ja varsinkin jos ei käy kuin esim. kerran viikossa, niin tuskin on silloin välttämätöntä spinde-kenkiä hankkia :)

 9. Outi says:

  Minulla ei ole mahdollisuuksia kuin tuohon 45 min spinningiin, joka on yleensä aina zumbatunnin kanssa päällekkäin ja sitten 60 min spinningiin sekä uutena on tullut spinningcircuit 75.

  Pingu minä luulen myös, että olen vähän nopeasti tylsistyvää tyyppiä. :) Mutta katsotaan nyt.

Leave a Reply

See also: