Onko Nutrilett muodissa?

Huomasin viime viikolla kauppareissulla, että Nutrilett esittelyhylly oli asetettu keskeiselle paikalle niin, että sitä ei voinut olla huomaamatta. Koko esittelyhylly oli onnistuttu tekemään varsin miellyttävän näköiseksi, eikä niissä Nutrilett paketeissakaan mitään moittimista ollut. Taisi olla joku suklaa shake (?) mikä siitä osui silmiini ja olikohan jossain paketissa mansikkaa.

En itse ole ajatellut Nutrilettia kokeilla, mutta monissa blogeissa se näyttää  olevan kovasti esillä. Ehkä kevätkausi on Nutrilettin parasta markkina-aikaa.

Eräänä kesänä vuonna x olin pidennetyn kesän verran kesätöissä Karhulan Valimolla ostajana ja tilausten käsittelyssä ja tein vähän muutakin. Sinä samaisena kesänä kokeilin sen kesäisen kämppikseni kanssa Nutrilettia. Minä muistelisin, että sitä haettiin ihan apteekista. Joka tapauksessa sitä mentiin oikein tarkoituksella etsimään ja ostettiin ja maisteltiin ja irvisteltiin jne. :) Taatusti eri Nutrilett vaihtoehdot ovat nykyään maistuvampia ja parempia, mutta kokeilusta jäi kyllä varsin veikeät muistikuvat.

Samaisena kesänä käytiin myös kuntosalilla. Kaksistaan oudolla paikkakunnalla oli hauskaa seikkailla ja etsiä kuntosali ja seikkailla erikoisia reittejä pitkin polkupyöräillen perille. Muistan joen, muistan jonkun polun ja auringonpaisteen niistä retkistä. Keisarin majakin löydettiin jollain seikkailuretkellä. Tulipa hauskoja muistoja mieleen!

Se kuntosali oli muistaakseni kahdessa kerroksessa. Alakerrassa oli raskas puoli, jonka läpi livahdettiin toisella seinällä nouseviin rappusiin. Ei ole kovin selkeitä muistikuvia siitä, että minkälaisia laitteita siellä oli. Mitenkähän minä lipsahdin kuntosalia muistelemaan? Nutrilettiahan minä ajattelin.

Oletteko te kokeilleet Nutrilettia? Minkälaisia kokemuksia siitä on tullut?

Periaatteessahan vlcd laihdutus on ihan mahdollista ja joissakin tilanteissa aiheellistakin. Nutrilettin kotisivuilla luvataan, että: “VLCD-dieettejä voivat käyttää terveet aikuiset painonpudotuksessa korvaamaan kaikki päivän ateriat. Ohjeita noudattamalla nopea painonpudotus on varma.”

Tuntuisi hurjalta korvata kaikki ateriat jonkinlaisilla korvikkeilla. Jotenkin tuntuu, että ainakaan runsaan liikkumisen kanssa yhtä aikaa Nutrilett ei voi toimia. Tai sanotaan, että Nutrilettin avulla olisi vaikea saada riittävästi energiaa ja vaikka en hintatasoa tiedäkään, niin olettaisin sen tulevan kalliimmaksi kuin tavallisen ruuan. Ja Nutrilettin käytön jälkeen vasta voi alkaa uudenlaisten syömistapojen opettelu.

Mietiskellen, pohdiskellen,… mutta siis en itse vlcd valmisteita kokeillen.

Did you like this? Share it:

13 Responses to “Onko Nutrilett muodissa?”

 1. Pomppula says:

  Oon joskus kokeillut silleen, että korvasin osan päivän aterioista pussiruuilla. Nyt en muista oliko Nutrilett vai Nutrifast. Hirveän makuisia ainakin olivat ne “ruokaisat” keitot (Tosin voihan ne nykyään olla paremman makuisia) ja musta ruoan lusikoiminen ei poista samalla lailla nälkää kuin pureskelu. Ymmärrän hyvin näiden käytön esimerkiksi todella merkittävän lihavuuden hoidossa. Ex-avoppini laihdutti melkein 40 kiloa (oli vielä silti ylipainoinen) tällaisilla valmistella, lääkärin valvonnassa ja pääsi silloin erittäin tarpeelliseen leikkaukseen (lonkka) jota ei tehty ennenkuin hän sai pudotettua painoa.

  Yleisesti ottaen olen hiukan näitä vastaan, tai no, en voi sanoa vastaan mutta en yrittäisi enää itse pudottaa painoa näillä valmisteilla. Mun mielestä tällaisella laihdutustyyliillä on hirmu suuri riski lihota heti takaisin kun ruvetaan syömään normaalia ruokaa, mutta tämä on vain ja ainoastaan mun mielipide. Jokaiselle onnistujalle annan ansaitut aplodit siitä huolimatta miten painoaan on saanut pudotettua.

 2. Tiia says:

  Mun mielestä tollaset pitäis pistää resepteillä saataviksi, koska oon huomannut että mun ikäiset nuoret naikkoset alkaa laihduttaa noilla ja elää about pelkästään tommosilla litkuilla. Mun mielestä ois hyvä jos niitä sais käsiinsä vaan reilusti ylipainoiset ihmiset, ihan vaan siksi, että mun mielestä IHAN varmasti saa parempaa jälkeä runsaalla liikunnalla ja terveellisellä ruokavaliolla, ei millään tollasilla litkuilla! Eikös niitä kutsutakin ateriankorvikkeiksi? Miksi aterioita pitäis korvata, en tajua. :D

 3. Outi says:

  Juuri tuollaisissa suurissa ylipainolukemissa mistä Pomppula kirjoitat, niin niissä valmisteista on varmasti hyötyä ja niitä tarvitaan. Onhan noita eri merkkisiä kai olemassa useitakin.

  Jännä kuulla, että sinäkin olet keittoja kokeillut. :) Ehkä niiden kokeileminen kuuluu jokaisen naisen johonkin kehitysvaiheeseen? Voisiko olla? Ja varmasti löytyy jostain esimerkkejä, että miten esimerkiksi Nutrilett on oikeasti auttanut uudenlaiseen elämään.

  Tiia sitten taas puhut juuri siitä mikä nyt on pistänyt silmään eli aika nuorten tai hyvin nuorten ateriankorvikkeiden käyttäminen. Mitä sillä saavuttaa? Missä on se juju?

 4. Pinkki Pingu says:

  Anni (bloginsa linkitetty mun blogin blogilistaan) laihdutti 11 kg 2:ssa kk:ssa juuri tällä vlcd-dieetillä ja kehui ainakin muutamaa pussikeittoa toimivaksi ja hyvänmakuiseksi. Itse en ainakaan vielä lähde tälle vlcd-dieetille koska tavoitteena on se elämäntapamuutos eikä nopea laihduttaminen, koska en ole ylipainoinen. Mutta voisin hyvin kuvitella kokeilevani näitä, jos esim. paino junnaisi viikkotolkulla paikallaan ja haluaisin sen putoamaan. Nutriletin pirtelöt maksaa yksittäin 2-3 €, joten ei sovi mun kukkarolle. :) Mieluummin ostan banaanin tai omppuja (reilu kg banaaneja 1,73 €).

 5. Outi says:

  Todella hoikka esimerkki myös lähtötilanteessa.

  Ihan varmasti noiden valmisteiden maut on tosiaan parantuneet siitä, mitä ne olivat yli kymmenen vuotta sitten. Siinä saattaakin sitten piillä jonkinlainen vaara, jos niillä oikeasti pystyy elämään ja jopa nauttimaan.

  Omenat muuten maistuu niin hyvältä. Onnellisena illalla rouskuttelin PS3 keilailupelien tauoilla. :)

 6. Pomppula says:

  Niin, en tiedä mikä lie trendijuttu mahtaa olla, mutta aika moni taitaa niitä jossain vaiheessa kokeilla. Yhdessä vaiheessa muistan että heillä oli aina aika näkyviä mainoskamppanjoita telkkarissa just joulujen jälkeen. Nythän markkinoilla on myös muita valmisteita, Xtravaganza (kirjoitettiinkohan se noin?) ja sitten toisena Cambridge. Tuo Cambrige ainakin toimii siten, että sulla on joku “konsultti” tms. jonka luona käyt punnituksissa ja saamassa neuvoja. Mulla itsellä toki herää heti kysymys, että jos mennään ENE-dieetillä eli kalorit on kai siinä 800 tienoilla, niin luulisi että tämän konsultin olisi syytä olla jonkinlainen terveydenhuollon ammattilainen, että pystyy laihduttajia tällaisessa noudattamaan. Omaan korvaan vaan pahasti haiskahtaa siltä, että verkostomarkkinointi -mallinen ideologia on myös nyt rantautunut laihdutus-maailmaan, eikä välttämättä ole ollenkaan hyvä yhdistelmä. Mutta voihan tuo olla että olen väärässä.

  Itse oon jotenkin oivaltanut tästä yrityksestäni sen, että haluan oppia terveemmät elämäntavat ja sillä painolla ei ole enään niin kiire. Mielummin hitaasti, siten että opit tarttuvat ja jäävät päähän ja helpottavat sitten sitä että se paino myös pysyy jatkossa poissa.

 7. Pomppula says:

  noudattamaan = neuvomaan….

 8. Outi says:

  Xtravaganza on tosiaan myös näkynyt kovasti joulun jälkeen. Siinähän vissiin on lääkäri projektissa mukana(?), mutta Cambridge on konsulentti touhuja.

 9. Tiia says:

  Mä oon sitä mieltä että vaikka noilla sais laihdutettua niin tuloksena on vaan laiha läski. Toki onhan heitäkin, jotka haluaa vaan lihaksettoman laihan vartalon, joten sitten toki hieno juttu, mutta itse en pidä yhtään semmosesta meiningistä. Ja mun mielestä on vaan jotain sairasta. Että niin normaalista asiasta kuin syömisestäkin pitää tehdä jotain sirkustaidetta ja sitä että kärsitään pienillä kaloreilla, jotta sais viimesetkin rasvat kehosta irti. Mutta toki jokaisen oma asia, en haluais tuomita! :D

 10. Outi says:

  Siinä mielessä minä ymmärrän epätoivoisempiakin laihdutuskeinoja, että ylipainoisuus on epätoivoista. Siinä on helpostikin valmis tarttumaan mihin tahansa pelastuskeinoon ja laihuus ilman lihaksia on ehkä kuitenkin parempi vaihtoehto kuin todellinen lihavuus. Ainakin se on parempi vaihtoehto monen liian pulskan mielessä. En tiedä. Se vaan, että aika moni takuulla repsahtaa sen jälkeen, kun Nutrilettin käyttö on lopetettava.

 11. Tiia says:

  Joo no tuo on kyllä totta! :) En osaa itse samastua sillä tavalla, mutta tuo on kyllä todella hyvä pointti. Toisaalta nimenomaan ylipainoisena ton ymmärrän, mutta jos laihduttaa jonnekin alipainorajoille niin silloin en… Ja repsahdus tosiaan voi olla kyllä aika todennäköistä. Jänniä juttuja nämä!

 12. Linda says:

  Mä söin vähän päälle viikon verran pelkästään noita Nutriletti-korvikkeita helmikuun alussa ja sen jälkeen korvannu niillä aterioita aina kun oon pystynyt. Mulle ne on helppoja ja hyvä valinta siksi, koska ei tarvitse laskea kaloreita, ei tarvitse vahtia paljonko laittaa lautaselle ruokaa, pitävät mielettömän hyvin nälkää pois, antavat energiaa, sisältävät riittävän määrän päivittäisiä vitamiineja ja hivenaineita, ettei tule mitään puutoksia.
  Kun syö yhden sellaisen 100 kcalorin jauhepirtelön niin nälkä pysyy pois monta tuntia. Kun taas syö saman verran salaattia tai ihan mitä vain muuta, niin mulla on nälkä ainakin heti tunnin kuluttua.
  Sitten siitä hinnasta, eli 15 pussukkaa maksaa n.20e, eli yhden pussin hinnaksi tulee 1,2e ja niitä pitää syödä päivässä 5kpl, eli päivittäisen ruuan hinta on 6e. Normaalisti mulla menis 9,2e jo pelkästään lounaaseen!
  Tärkeintä mulle on, ettei koko elämän tarvi pyöriä laihdutuksen ympärillä. Kun syön nutriletteja, niin ei tarvi keskittyä ruuan miettimiseen vaan kaikkeen muuhun elämään ja urheiluun.

 13. Outi says:

  Se varmaan voi toimia sellaisena startti hommana hyvinkin. Ehkä siinä saa tsempin päälle, jos saa alkuunsa hyvin tulosta?

Leave a Reply

See also: