Nyt nolottaa

Kun perustin tämän blogin, niin 24 tuli nimeksi painon pudotustavoitteen takia. Se alkuperäinen tavoite osui helmikuun puoleen väliin, joka on jo takana. Tarkoitus oli painaa siinä vaiheessa 57 kg ja alku lähti liikkeelle todella hyvin ja takana oli jo kesäajan painon putoaminen ilman mitään kummempia konsteja kuin kivimuurin rakennus. Syksyllä paino putosi joka viikko ja zumba vei vyötäröltä sentin toisensa jälkeen. Laihtumista ja painon pudotusta, sitä tämä blogi oli olevinaan ja zumbaa tietenkin.

No, sitten tuli vuoden vaihde ja pienet kriisiajat syömisen suhteen ja muutin koko tavoitteeni painon pudotuksesta kunnon nostamiseen ja vartalon muokkaamiseen. Tavoite oli kokeilla kaikenlaista liikuntaa ja opetella venyttelemään ja mitähän kaikkea. Ne tavoitteet on toteutuneet enemmän kuin hyvin, mutta silti ajattelin, että kyllä se puntarikin vähän hymyilee edes joskus. Tottakai sekin kertoisi, että minä teen hyvää työtä, syön hyvin ja liikun upeasti. Ei hymyile.

Se tavoite 57 kg (BMI normaalipainon ylärajalla) on nyt yli kymmenen kilon päässä. Tänä aamuna puntari irvisti lukeman 67,5 kg (BMI 29,6). Monipuolinen ja lihaskuntoonkin keskittyvä liikunta ei sovi laihduttajalle. Niin juuri LAIHDUTTAJALLE. Vaikka kuinka olen laittanut tavoitteeni elämäntavan muutokseen, niin alunperin olin laihduttaja ja onnellinen jokaisesta sadasta grammasta, jotka painosta putosivat – eivätkö putoa enää. Olen todella kateellinen teille, jotka blogeissa kerrotte painon tippuvan yli kilon tai vaikkapa vain 100 g viikossa.

Tämä on minun kriisini. Tiedän olevani oikealla tiellä ja saavani aikaan hyviä tuloksia tavallaan, mutta olen järkyttynyt tuosta puntarin meiningistä ja siitä, että taulukoiden mukaan lihavuuteni lisääntyy sitä mukaa, kun oikeasti lihakset kehittyvät. Kyllähän sen niin on pakko olla, että lihaksista tässä on kyse.

Näen tulevan viikon aikana paljon ihmisiä, joita olen nähnyt viimeksi viime vuonna. Toivottavasti he eivät näe yhtä lihavaa ihmistä…

En minä liikuntaa lopeta, enkä edes vähennä. Tuleva viikko tosin on aivan erilaista liikkumista kuin tavallisesti. Kävin juuri äsken koiran kanssa tavallista paljon pidemmällä lenkillä ja se tulee olemaan hiihtoloman tyyli, uskoisin.

Muutamissa kommenteissa on viime aikoina kiitelty, että olen niin positiivinen. Minä toimin positiivisella energialla ja siksi pidän ajatukset positiivisissa liikuntaelämyksissä sun muussa. Jos antaisin itseni useammin ajatella puntarin ilkkumisia tai sitä, että miten kurjaan kuntoon olin itseni päästänyt, niin eihän tästä mitään tulisi. Joskus kuitenkin on annettava hetkeksi valta vähän apeammalle mielelle ja sille, että kirjoittaa auki ajatuksensa. Kyllä minä tästä itsekin näen, että en ole menossa ojasta allikkoon vaan kipuamassa jotain mäenrinnettä ja vieläpä auringon paisteessa. Tilanne ei terveyden ym. kannalta ole ollenkaan surkea, päinvastoin. Ja vielä siltikin tuo tilanne jäytää, nakertaa, ärsyttää, mutta ei vie koko motivaatiota, koska se perustuu nyt myös liikunnan nautintoon.

Jaahas. Pesukone pyörii ja pikkuhiljaa ajatukset on hiihtolomassa. Iltapäivällä lähdetään matkaan ainakin muutamaksi päiväksi. Päätin muuten sen, että matkalla hommaan jostain uuden ulkoilupuvun ikivanhan tilalle. Ehkä pitäisi ostaa uudet lenkkaritkin. Kyllä sitten olisi mukava kulkea koiran kanssa kilometri jos toinenkin.

Hauskaa viikonloppua kaikille!

ps: Eilisen zumba oli aivan upea tunti! Minä sitten rakastan sambaa. :) En tiedä miten oikealta sambalta se näyttää minun tanssimanani, mutta ainakin jalka nousee kevyesti.

Did you like this? Share it:

9 Responses to “Nyt nolottaa”

 1. Lattiakaivo says:

  Heitä se puntari roskikseen, nyt heti tällä sekunnilla! :)
  Mä en henkilökohtaisesti suostu uskomaan, että jos liikkuu paljon ja syö hyvin niin paino ei muka lähtisi laskemaan. En vaan usko. Katsot vaan että syöt alle kulutuksen niin kyllä siitä.
  Paino on vaan joku luku eikä se kerro susta yhtään mitään. Jos itsestä tuntuu että parempaan suuntaan mennään niin se on se pääasia!

 2. Tiina says:

  Mä aloitin salilla käynnin kuukausi sitten. Joka toinen päivä koko keho läpi ja kohta sitten tarkistetaan ohjelmaa joksikin muuksi.
  Personal trainer joka teki ohjelman ja antoi ravitsemusneuvoja (joita olen noudattanut) sanoi, että älä huolestu jos paino torppaa paikalleen kuukaudeksi. Ja senhän se on tehnyt, hitto vieköön, onneksi varoitti. Hieman kuitenkin sylettää koska edellisen n5:n kk:n saldo oli 17kg miinusta ja nyt vajaa kilo lähtenyt viimeisen kuukauden aikana.
  Tosin täytyy myöntää että kehossa tuloksia näkyy, massa muuttaa muotoaan ja siirtyy uusiin paikkoihin.
  Kyllähän tuo paino alas lähtee, koska luulisin että edelleen fysiikan lakeja noudatan, mutta onhan tuo aika hassu ilmiö. Terveellisesti siis syön, mutta viimeisen kuukauden aikana olen proteiinin saantiin kiinnittänyt erityistä huomiota.

 3. Outi says:

  Puntari ei lennä roskikseen, koska olen vähintäänkin uteliaan käsittämätön tilanteesta ja mikään ei irrota nenääni niistä puntarin lukemista. :D

  Mutta, nyt tulee iso mutta. OSTIN 38 NUMERON KAPEAN ULKOILUTAKIN! Minä en siis ehkä ikinä ole mahtunut sellaisiin kapean mallisiin ja nyt on sekä takki että housut 38 kokoa. No, housuissa kyllä reisistä kiristää vähän, mutta se kiristys on minun mielestäni enemmän lihasten aiheuttamaa kuin muuta. Ja siis entisistä ongelmapaikoista ei tee mitään tiukkaa. :)

  Maista sitä saavutusta tyhmä puntari!!!!

  Tiina, hurjasti kiitos tuosta mitä kerroit. Toivoa on ja mikään ei anna sitä enempää kuin muiden vähän vastaavat kokemukset. Kiitos!

 4. Piritta says:

  Se on sama juttu täällä! EHkä puntareilla on jokin työnseisaus tms ?! Onnekseni mullakin tippui tasaisesti se 12 kg ja melkein 14 kiloa oli parhaimmillaan. Onneksi paino ei sentäs oo noussut, mutta ei tällä hetkellä kyllä laskekaan. Muutosta on joo kropas kans ja jotku ihmiset jo sanoo, että “Kauhia, älä ny enää laihruta” Ärsyttäviä kommentteja sinänsä, koska oon ihan just ja just BMI normaali. Ja tavoitteena on vielä kolmisen kiloa saada putoamaan. Joo-o, se olis sellanen tietty numero siltikin, vaikka peilikuva on jo ihan miellyttävä!

 5. Outi says:

  Sinä olet kyllä laihtunut hurjan paljon! Minä jämähdin paljon kauemmas normaali BMIstä. Mutta, kai se aika tekee tehtävänsä.

 6. Pomppula says:

  Outi mä oon NIIN samaa mieltä sun kanssa. Ihmisen joka laihduttaa vain ruokavalion ja vähäisen tai kevyen liikunnan avulla on paljon helpompi saada niitä kiloja alaspäin, ja usko pois, vaikka kapenee ja kevenee niin tämä asia vaan ahdistaa!! Mulla oli alkuun kauhea tuska kun tuntui ettei paino tule sitten alas millään ja kaikki vaan sanoi että no käytä mittanauhaa, eikähän se paino mitään sano jne. Yritin monelle selittää että no vaikka oisin pelkkää lihasta niin en mä halua olla 90-kiloinen lihaskimppu mun 160cm pitkällä varrella… Toisaalta, enpä mä enää itse tällä hetkellä haluaisi olla vain laiha, vaan itselläkin on ruvennut ajatuksissa siintämään mm. näkyvät lihakset. :) Just oman koutsin kanssa ollaan tästä puhuttu paljonkin, ja hänkin fitness-ihmisenä on kuulemma aina kaikkien BMI ja muiden mittareiden mukaan vaikeasti ylipainoinen. Eli se on ihan totta, ettei se paino aina kerro totuutta, mutta usko mua, mä todellakin tiedän miltä susta tuntuu! Ja niin se taitaa olla, että mitä vähemmän on pudotettavaa, sitä vaikeammaksi sen pudottaminen käy!! Mut kyllä me vielä ne viimeisetkin kilot karistetaan, ja toisaalta, tällä tyylillä me ehkä pystytään vaikuttamaan edes jotenkin siihen, että sitä löllöä jäisi roikkumaan mahdollisimman vähän!

 7. Outi says:

  Tuo löllö ajatus. Siinä se motivaatio on! Vaikka jäisi muotoa ja kaarta ja pitäähän niitä jäädäkin, niin jos ei mikään kauheasti roikkuisi. :D

 8. Sotanorsu says:

  Mitenkähän sitä pääsisi irti tuosta painon tuijottamisesta… Olet todella hyvällä tiellä, ja usko ennemmin vaatekokoja ja mittanauhaa. Onnea 38 kokoisesta takista. Itse voin haaveilla kaukaisimmissa unissani moisesta vaatekoosta. :)

 9. Outi says:

  Minulla on ollut se ongelma, että kun olen tajuttoman lyhyt, niin kaikki isot koot ovat niin käsittämättömän pitkiä, että on joutunut lyhentämään ja kärsimään siitä, että niissä ei mittasuhteet osu ollenkaan kohdalleen. Se on ollut aika tuskallista. 38 on edelleen liian pitkää ja väärän kokoista monella tapaa, mutta kuitenkin jo lähempänä. :)

Leave a Reply

See also: