Kun tietämätön lumikengät osti…

Eikö ole juuri järkevä tapa ostaa ensin lumikengät ja alkaa sitten lukea, että mitähän tuli hankittua? No, niin minä siis juuri tein. :D Mutta on heti myönnettävä, että en olisi ostanut tässä vaiheessa yli 100 euron lumikenkiä, koska en vielä tiedä miten paljon lumikenkäilyä kokeilen tai harrastan.

Lumikenkäni maksoivat 79 euroa tarjouksessa ja varsinainen hinta olisi ollut 129 euroa. Suomen lumikenkäilijät ry:n lumikenkien valintaoppaan mukaan arvioin, että nämä kuuluvat ominaisuuksiltaan ryhmään 2 eli retkeily ja kuntoilukäyttöön sopiviin lumikenkiin. Okei, se kuulostaa ihan hyvältä ja minulle osuvalta. Tuon ryhmän hintaluokka on yleensä 100-250 euroa.

Minusta side systeemi on ihan kätevä ja sainkin opastusta jo toissapäiväisellä lumikenkälenkillä, että lumikenkien kiinnittäminen täytyy tehdä hyvin. Alkuvalmisteluun menee paljon aikaa ja mitä paremmin sen tekee, niin sitä parempi sitten kävellessä. Eli aluksi kiskotaan ja säädetään ja ähistään ja puhistaan, että kenkä tulee kunnolla jalkaan. :) Minun kengissäni side vaikuttaa aika hyvältä, mutta saa nähdä käytännössä.

Sitten lumikengissäni on nousurauta eli kantapään alle saadaan sellainen säätö, että jalat pysyvät paremmin vaakatasoisessa asennossa, vaikka kulkisi rinnettä ylöspäin. Se vaikutti aika jäykältä, mutta ihan simppeliltä. Pohjassa on melkoiset piikit ja päkiän kohdalla jääraudat.

Näiden lumikenkien muoto on minusta vähän omituinen ja sellainen, etten oikein osannut olettaa törmääväni tällaisiin, mutta ajattelin sitten, että kokeillaan ja katsotaan. Lumikenkiä kai kuitenkin on monenlaisia muodoltaankin. Valikoima netistä katsoen on aikamoinen. Tämä on välineurheilua!

Lumikenkäilystä löytyy muuten tietoa juuri Suomen lumikenkäilijat ry:n sivuilta, Suomen latu ry:n sivuilta ja paljon muualtakin.

Niin ne varsinaisesti lumikenkäilyyn sopivat sauvat minulta puuttuu, mutta niillä mennään mitkä löytyy…

edit: Niin sillä toissapäiväisellä lumikenkäilyllä odotin oikein, että koska onnistuisin tupsahtamaan nenälleni syvään hankeen, mutta niin ei vaan käynyt. Jotenkin se tekniikka loksahti heti sen verran kohdalleen ja kengät oli tukevat. Enemmän oli ongelmana nostaa jalkaa riittävästi, kun pehmeässä lumessa sitä väkisinkin upposi aika syvälle.

Did you like this? Share it:

3 Responses to “Kun tietämätön lumikengät osti…”

  1. Pinkki Pingu says:

    Kiitos informatiivisesta postauksesta. Taidankin heti googlata onko Espoossa jossain päin (esim. Oittaalla) mahdollista kokeilla lumikenkäilyä. Vaikuttaa nimittäin juuri tällaiselle lumessatarpomisesta tykkäävälle sopivalta lajilta. :)

  2. Outi says:

    Lumikenkäilyä pääsee siinä mielessä hyvin kokeilemaan, että varmasti kannattaakin ensin vuokrata lumikenkiä tosiaan sellaisessa paikassa, missä sitä järjestetään. Samalla varmasti saisi tietoa koko lumikenkäilystä ja vinkkiä niihin varusteisiin. :)

  3. [...] sataa lunta. Ajattelin testata illan suussa ennen zumba tunteja pitkästä aikaa lumikenkiä, kun vien koiraa lenkille. Olikohan se Louhi, joka muistutti joku aika sitten omilla [...]

Leave a Reply

See also: