Voiko flunssapakkolepoviikosta seurata jotain positiivista?

Puntari yllätti. Olen syönyt kaloreja laskematta koko viikon ja ollut turvoksissa naamasta varpaisiin asti ja liikuntaahan ei ole tullut ollenkaan. No, silti puntari yllätti minut tänään perusteellisesti sanomalla 66,8 kg. Ohhoh! Sehän on vähemmän kuin se iänikuinen 67 – 67,3 kg.

Olen kyllä miettinyt, että olen yhdeksän viikkoa putkeen liikkunut noin 5 kertaa viikossa tehokkaasti ja varmasti elimistö on ollut siitä jonkinlaisessa shokkitilassa, vaikka hiihtolomaviikko jo antoikin irtioton tavallisiin liikuntamuotoihin. Tämä viikko varmasti ravistelee kroppaa monella tapaa ja olisiko niin, että se ravistelu ei ole pelkästään pahasta.

Ja toisaalta sekin, että on tullut syötyä aivan eri tavalla kuin tavallisesti, ei sekään voi olla pelkästään pahasta. Vaikkahan siihen sitten on kuulunut karkkia ja jopa pieni annos ranskanperunoita. Eilen sentään annoin poikien valita vapaasti molemmille itselleen sipsipussit ja tiesin, että kun näin teen, niin sieltä tulee pelkkää juustonaksua = äidin houkutukset kurissa. :D Minä en voi sietää juustopalleroita tai -naksuja! Muut sipsit sitten uppoaisivatkin ihan liikaa.

Olin jo päättänyt, että maanantaista alan taas merkkaamaan syömiseni kiloklubiin. En ole nyt sittenkään ihan varma. Pitäisinköhän vielä yhden viikon niin, että syön fiiliksellä ja katson mitä se + ihana liikunta zumbasta steppiin saa aikaan. Kuntosalille ja pumpiin tuskin ensi viikolla menen ollenkaan, koska annan kropalle aikaa palautua. Zumbahan ei ole missään nimessä liian rankkaa. ;) Mutta tosiasiassa zumba on nyt jo niin tuttua, että sen rankkuutta on helppo säädellä ja jos siltä tuntuu, niin vaan antaa mennä ja nauttia tanssimisesta silloin, kun ei jaksa vetää täysillä.

Miten te aloitatte liikkumisen kunnon sairastamisen jälkeen? Hyppäättekö heti samaan tahtiin ja tapaan kuin ennen vai maltatteko aloitella lievemmin?

Tämä ilta on muuten varattu singstarille. Ihana lähteä ystävien kanssa pitämään naisten laulu ja muuta iltaa. En edes muista, koska olisi jotain vastaavaa tullut tehtyä. Ehkä opiskeluaikoina? On se vaan harmi, että opiskelujen jälkeen ystävät hajoavat ympäri Suomea ja sitten ei olekaan enää itsestäänselvää, että löytää hyviä ystäviä… Pidän juuri nyt itseäni todella onnekkaana kavereiden ja ystävien suhteen. Oi, tästä ajatuksestahan tulee ihan herkälle mielelle.

Did you like this? Share it:

10 Responses to “Voiko flunssapakkolepoviikosta seurata jotain positiivista?”

 1. ansku says:

  Hyvä pätkä oli aamuteeveessä, olisi kyllä ollut parempi jos musiikki olis ollut kovemmalla mutta eihän sitä tuossa oikein voinut…

  Nyt kun olen ollut kipeänä ajattelin kevysesti zumbata hieman kotona, 10 min livezumba dvdeeltä tuossa vetelin ja samalla viikkailin pyykkejä…hyvin onnistui :)
  Lisää jatkuu kunhan ehdin ja katson jos huomenn menis illalla tunnille, hieman välillä yskittää mutta muuten aika hyvä olo. Kiloklubiinkin aloin laittamaan ylös taas syömisiä. Olen nimittäin lihonnut 5kg vaikka olen zumbannut 8cm on silti vyötäröstä lähtenyt eli jotain radikaalia on tehtävä ihan terveyden kannalta ennen kuin saan sydärin tällä syömisellä.
  Nyt leffaan katsomaan Liisa Ihmemaassa 3deenä :)

 2. Outi says:

  Pyykin viikkausta zumballa höystettynä. Hei tuohan on aivan loistava idea! :)

  Minä en usko, että sunnuntainakaan olisin vielä ainakaan ihan tunnillemenemiskunnossa, mutta maanantaina varmaan jo hyvinkin. Voi kyllä olla, että jalat painaa. Huomenna voisi kyllä jotain zumbailla sillä lailla hissukseen dvd:ltä. Se voisi olla hyvä.

  Liisa Ihmemaassa on takuulla ihana elokuva. :)

  Minä muuten odotin puntarille mennessäni jotain ehkä jopa 69 lukemia. Olen tosiaan syönyt mitä sattuu.

 3. Piritta says:

  Hei me mennään ihan samoissa taas :) Mulla näytti kans piiitkästä aikaa 66,7, joka on mulla alin. Hyvä ME!!!!

  Sairastelun jälkeen liikkumisesta… Mulla on ollut kerran sydänlihastulehdus(epäily).
  Ei oo leikkiminen niillä asioilla!

 4. Outi says:

  Jo pelkkä epäilykin sydänlihastulehduksesta säikyttää varmasti perusteellisesti. Minä en aio sitä hankkia, enkä ehdoin tahdoin muutakaan jälkitautia. Tämä viikonloppumenee siis harvinaisen rauhassa.

  Ollaanpa me tosiaan samoissa, mutta minä tietysti pätkempämänä. ;)

 5. Teveronika says:

  Wau! Sä liikut todella paljon. 5kertaa/viikko!! Todella ihannoitavaa!! Mäkin haluaisin… :( Täytyy alkaa panostaan liikuntaan nyt enempi kun lumet lähtevät kovaa vauhtia.. ja alkaa oleen mahtavat ulkona hölkkäilykelit.

  Varmasti kannattaa ottaa iisimmin sairaana olon jälkeen liikkumisen suhteen.. Ainakin aloittaa kevyesti ja seurata mitä kroppa sanoo. Sittenhän voi lisätä vain tahtia, jos hyvältä tuntuu.. =)

  Mä olen ollut viikon Kiloklubissa, ja kokonaiset pari kiloa lähtenyt. Hyvä paikka!! Olen tyytyväinen. =)

  Kivaa likkailtaa toivottelen. :)
  /Teveronika

 6. Outi says:

  Kyllä se tosiaan on käynyt niin, että enemmän pitää pakolla pitää huolta niistä kahdesta lepopäivästä kuin alle 5 päivän liikunnasta. :) Mutta voit uskoa, että sitten onkin näin pitkä tauko tehnyt tiukkaa!

  Siis viikko ja pari kiloa. Wauh! Todella tyytyväisyyden paikka.

  Ihan loistava likkailta alkamassa ehkä noin 10 minuutin päästä, kun hyppään ohi kulkevaan autoon. Tosin siis tiettyyn ohikulkevaan. Aivan loistavaa päästä tuulettumaan. :)

 7. Pomppula says:

  Heippa Outi,

  Kyllä mä uskon että tuosta tauosta voi olla hyötyäkin. Oot saanut levätä, ja nyt on vielä suurempi innostus liikkua, ja mä uskon että vaikuttaa myös painoon. Tommonen raskas uhreilu tuntuu keräävän (ehkä) nesteitä kroppaan ja saattaa näkyä myös vaa’assa. Kun on vähän taukoa, saattaa painokin humpsahtaa alaspäin. Hih, heiaheia kerto mulle tänään että voisin vähän tsempata sua liikkumaan enemmän :D :D :D

 8. Outi says:

  Siis oikeastiko HeiaHeia sanoin niin? Wau, se systeemihän paljastaa itsestään loistavia puolia. :) Kyllä muuten on ottanut päähän, kun sinne ei ole voinut laitta mitään liikuntoja…

  Minäkin vähän epäilen, että mennyt viikko voi antaa painon putoamiseen uusia eväitä.

 9. Pomppula says:

  Kuule kyllä vaan!! Sain sen viikkolistauksen nyt ekaa kertaa ja se sanoo näin:

  Friends, who could maybe use some extra boosting from you:

  Outi ********: 1 exercise last week, 8.0 on average

  ;D

 10. Outi says:

  Hitsiläinen, minä en ole koskaan kovin tarkasti vilkaissut niitä Heiaheia viestejä. Ties mitä ne ovat jo ehdotelleet.

  Mutta sattuipa hyvin, kyllähän minä kannustusta tarvitsen. :)

Leave a Reply

See also: