Aikaa aamupuurolle

Minä sitten rakastan juuri oikein tehtyä Eloveena kaurapuuroa. Aivan liian harvoin sitä tulee tehtyä ja voi miten voisikaan järjestää aamunsa niin, että sitä saisi arkiaamunakin, eikä vain tällä tavalla sunnuntaina. Aamut on yleensä niin kiireisiä ja tekemistä on paljon… Mutta toisaalta, olen koittanut opettaa itselleni jo sitä, että vähän syön kotona, enkä vain aamueväinä töissä, joten ehkä puuron keittoonkin voisi opetella. Jos vaikka yhtenä arkipäivänä viikossa?

Koska te syötte puuroa? Ja mikä puuro on parasta?

Tänään piti olla liikuntavapaapäivä, mutta seuraavaksi on suunnistettava pihaan ja pihan pehmentynyttä lumikerrosta pienentämään. Kovaa hommaa, sen tietää jo etukäteen. Vielä kun taivaalta lisäksi sataa märkää räntää, niin hauskuus on täydellinen. :) No, hauskuus ja hauskuus, mutta jos aikoo ensi viikollakin pystyä ajamaan pihaan ja pihasta pois kiinni jäämättä, niin urakka on vaan tehtävä. Pitäisiköhän laittaakin sykemittari? Se voisikin olla mielenkiintoista.

Ajatukset oikein ajelehtii asiasta toiseen, mutta olen pohdiskellut kehonkoostumusanalyysiä ja ehkä jotain kuntotestiäkin. Ne olisi pitänyt tehdä silloin alussa ja olen todella kateellinen teille, jotka niin olette tehneet. Olisi ihana nähdä sitä kautta, miten kehon tilanne on kehittynyt.

Ainakin Härmän kuntokeskuksessa tehdään kehonkoostumustestauksia ja se taisi olla 25 euroa hinnaltaan eli ei paha ollenkaan. Matkaa tästä vähän tulee, mutta ei ihan toivottomasti. Jos saisi vielä jonkun houkuteltua mukaan…

Mutta mitkä asiat tässä vaiheessa kannattaisi tehdä. Siinä riittää miettimistä.

Leppoisaa sunnuntaita kaikille!

Did you like this? Share it:

4 Responses to “Aikaa aamupuurolle”

 1. amis says:

  Mä syön puuroa 4-5 krt viikossa aamupalana. Tosin aikarajoitusten vuoksi kypsennän puuron mikrossa, mikä ei ole ihan yhtä hyvä vaihtoehto kuin keitetty puuro. Joko ruiskaurapuuroa tai kaurapuuroa on ne mun vaihtoehdot, niihin olen juuttunut:)-. Ja seuraksi mustikoita tai muita marjoja pakkasesta.

 2. Outi says:

  Minä en jotenkin osaa syödä mikropuuroa. Ei ole vielä ainakaan osunut sellaista syötävää puuroa eteen, mutta toisaalta, ei ole tullut viime vuosina paljon kokeiltuakaan.

  Kaurapuuro, siis Eloveena mitä mieluimmin, on minusta juuri oikeaa sillä tavalla, että sen keittää puoliksi veteen ja puoliksi maitoon. Kummallisia päähänpinttymiä. :)

 3. See says:

  Minä päätin ottaa taas kaurapuuron aamuohjelmaan. Aamulla on paras ehkä tyytyä mikropuuron, tosin voisin kyllä järjestää aikaa hauduttamiseenkin. Olen meillä ehkä ainoa puuron syöjä, ja yhden annoksen hauduttelu kattilassa tuntuu vain vähän tuhlaukselta.

  Elovenat lensivät romukoppaan, kun tilasin luomuruokapiiristä paikallisen kasvattajan isoja kaurahiutaleita. Se isous on minulle se tärkein herkullinen asia, sen ansiosta puurosta tulee ihan uskomattoman upean tuntuista suussa. Kannattaa ottaa selvää, saisiko sieltäkin jonkun paikallisen tuottajan hiutaleita.

 4. Outi says:

  Isot hiutaleet kuulostaa herkullisilta!

Leave a Reply

See also: