Kuntotesti, InBody kehonkoostumusanalyysi, perusaineenvaihdunnan määritys ja juoksuennätys

Hei miten näin monta asiaa voi mahduttaa yhteen postaukseen? Ja tavallaan tuosta jäi kyllä vielä puuttumaankin.

Kävin siis illansuussa tapaamassa ensimmäistä kertaa personal traineria. Juteltiin monenlaista liikkumisesta ja syömisistä. Tulin jo totaalisesti vakuuttuneeksi siltä, että nyt otin erittäin kannattavan askeleen. Saapahan nähdä minkälaiseen kuntoon tämän kevään aikana vielä tuleekaan. Ja siinä samalla pitäisi kyllä löytyä oikeat urat laihtumiselle niin, että liikunnan määrää ei tarvitse vähentää, vaikka liikkumistavat taitavatkin nyt muuttua aika tavalla. Ehkä minä olen siihen nyt valmis.

Ensin tutkittiin kehonkoostumus laitteella, joka on vähän kuin puntari, mutta se lähettää pientä sähkövirtaa kehon läpi ja mittaa minkälaisiin kudoksiin sähkö matkala osuu. Olikohan erityisen huono selitys. :) Siitä ei tullut mitään kovin ihmeellistä tai hälyttävää tulosta. Olisinpa jotenkin pystynyt pakottamaan itseni sellaiseen testiin silloin syksyllä zumbailun alkaessa. No, nyt ei voi surra sitä vaan elää näillä tiedoilla ja pyrkiä parempaan.

Testi kertoi, että terveyden kannalta minun on suositeltavaa pudottaa painoa. Rasvaprosentti on vielä nolostuttavat 36,6% ja eiköhän tässä kohdassa kaikki blogissa kävijät ole kanssani samaa mieltä, että olen vielä kaukana normaalipainosta ja terveellisestä kehonkoostumuksesta. Mutta matkallahan tässä vasta ollaan!

Seuraavaksi tutkittiin perusaineenvaihdunta ja tässä kohdassa tuli ehdottomasti uutta tietoa. Testin mukaan minun aineenvaihduntani ilman mitään liikuntaa on hidas. Jaahas. Tässä törmätään sellaiseen seikkaan, että esimerkiksi Kiloklubin ilmoittamat kalorimäärät ovat minun kohdallani liian suuria. Kyllähän tuollainen yleinen systeemi perustuu keskiarvoihin ja minä en siis olekaan tässä suhteessa keskimääräinen.

Perusaineenvaihdunnan testaus muuten tarkoitti sitä, että sain lähes ottaa torkut parinkymmenen minuutin ajan. Ainut poikkeava seikka totaalirentoutumiseen oli, että siinä pidettiin muovista maskia kasvoilla.

Kolmas osuus oli sitten se kuntotesti. Ei kun juoksukenkien korkkaus ja juoksumatolle. :) Kuntotesti tehtiin niin, että kävelin ensin tietyllä nopeudella kolme minuuttia ja aina kolmen minuutin kuluttua vauhti nousi. Neljäs nopeus oli todella tukala ja tuntui siltä, että vain vaivoin pystyin pitämään sen kävelynä, niin kovaa se vauhti oli. Viidennellä vauhdilla sai pistää hölkäksi ja se oli tavallaan helpotus. Yhteensä jaksoin noin 13,5 minuuttia, jos taas muistan tuon ajan oikein.

Jos olisin joskus ennemmin kokeillut juoksumattoa, niin olisin takuulla jaksanut pidempään. Nyt meni vähän alku haparoiden ja etukenossa, sitten ihan suht kivasti vauhdista huolimatta ja loppujuoksu olisi voinut olla pidempikin, mutta alkoi hirvittää jo se lopettaminenkin ja että olisin pian nenälläni. Eiköhän se testi kokonaisuutena mennyt aika hyvin ja voin sanoa, että viime syksynä olisin kuollut jo testin “alkumetreillä”.

Saan kuntotestin analysoidut tiedot itselleni vähän myöhemmin. Ja samalla kertaa ehdotusta jatkon liikkumisista ja energiantarpeesta.

Hups, melkein unohtui yksi juttu. Juoksin äsken koiran kanssa lenkillä 5*2 tolpanväliä. :D Aluksi, aina välillä ja lopuksi siis kävelin. Ne kengät on ihanat. Taidankin tästä eteenpäin lisätä liikuntakirjanpitooni kaikenlaiset lenkit, jotka tähän asti olen kuitannut vaan, että kävelylenkkejä teen päivittäin.

**********

Ja hei tästä eteenpäin kirjottelen kyllä kaikenlaisia juttuja kuten ennenkin, mutta kysykää, jos jotain erityistä tulee mieleen ja näette, että en ihan riittävästi kirjoittanut. :)

Did you like this? Share it:

8 Responses to “Kuntotesti, InBody kehonkoostumusanalyysi, perusaineenvaihdunnan määritys ja juoksuennätys”

 1. ansku says:

  Mielenkiintoisen kuuloinen testi. Mitähän se sanoisi mun aineenvaihdunnasta, mulla kun on tuo kilpirauhasen vajaatoiminta.? Meillä töissä tehdään myös testit joka vuosi, siviileille on ihan vapaaehtoiset ja olen kyllä tehnyt ne joka vuosi ihan siksi, että ne tehtyä saa käyttää 2 tuntia viikossa liikuntaan työaikaa. Mun kun ton ollut heikko 2 viime vuonna mutta veikkaan että zumbailun ansiosta se ehkä hieman paranee, tosi ylipaino taas huonontaa tulosta. Kiva kuula jatkossa myös miten sulla menee PT:n kanssa.
  Hyvää pääsiäistä. Onneks meillä on sunnuntaizumba vaikka on pääsiäinen :)

 2. kikka says:

  kannattaa kyllä kokeilla vesijuoksua. on tehkoasta liikuntaa, eikä rasita niveliä. hyvää pääsiäistä sinulle :O)

 3. Piritta says:

  Koiran kanssa aamulenkillä juoksin myös muutaman tolpanvälin :) Aina joka toisen kävellen. Koira on vielä niin nuori, että täytynee ottaa nuo juoksureenit ihan ilman koiraa.

 4. Outi says:

  Ansku, se on kyllä melkoinen työpaikkaetu, että voi osallistua kuntotesteihin! Minäkin osallistuisin, jos se olisi mahdollista.

  Hitsiläinen, kun minulle tulee ihan zumbaton viikko, joten olen vähän kateellinen tuosta sunnuntaizumbasta. Minä pääsen zumbaamaan vastan ensi viikon keskiviikkona ensimmäisen kerran, ellen sitten järjestä ihan omaa zumbaa. Taidan kyllä järjestääkin!

  Vesijuoksu kuulostaa tosiaan tehokkaalta. Hyvää pääsiäistä Kikka!

  Piritta, kyllä tosiaan koiruus taitaa pitää jättää kotiin. Harmi, ettei asuta lähempänä. Voitaisiin alottaa juoksentelu yhdessä, mutta toisaalta jos kerrotaa, että mihin on kyetty, niin ainahan se tsemppaa toista. :)

 5. ansku says:

  Vesijuoksu on ihanaa, meillä vaan on tuo isompi uimahalli remontissa melkein 2 vuotta, etttä ärsyttää kun totuin käymään kerran pari viikossa aamulla ennen töihin menoa vesijuoksemassa. Muut uimahalllit on naapurikunnissa tai sitten sellaisia jotka aukeavat vasta ip:llä. Samppalinnan maauimalaan sentään pääsee taas aamuisin kun kesä koittaa,vielä kun saisin itseni takaisin fillarin selkään olis hyvä juttu. Auton oston jälkeen fillarointi on jäänyt vähälle. Menopaluu työmatka on n.20km ja viimekeväisellä tosi huonolla kunnolla ei tehnyt mieli polkea, nyt on hieman parempi kunto joten jos alkais polkemaan sitten kun nuo hiekat on siivottu pyöräteiltä. Myllysillan romahduskin edesauttaa polkemiseen ryhtymistä, koska nyt joutuu autolla kiertämään aikamoisen lenkin tai jonottamaan muilla silloilla kohtuuttoman kauan.

 6. Outi says:

  Mahdollisuus fillaroida töihin olisi aivan upea. Nyt vaan autoilen ja senhän siitä saa, kun tykkää asia kauempana kaupungista.

  Myllysillan romahdus on varmaan vaikuttanut aika tosi monen työmatkoihin. :)

 7. [...] juuri, että kävin ensimmäisessä kuntotestissäni huhtikuun 1. päivänä. Aika upea juttu, että se tuli silloin tehtyä! Nyt on jotain mihin [...]

 8. [...] kaksi vuotta sitten InBody kehon koostumusanalyysissä ja sama tehtiin tänään uudestaan. Olipa hyvä, että se vanha analyysikin oli tallessa, niin [...]

Leave a Reply

See also: