Lenkkireitin pituus kilometreissä

Nyt voitte nauraa, mutta yksi minua hämmentänyt asia lenkkeilyssä on, että en ole tiennyt lenkin pituutta. Onko se kilometri, kaksi, kolme,… Mistä tietää miten pitkällä tuli käytyä?

No tänään siten Let me be myself -blogi ratkaisi ongelmani. :) Kuntoplussan reittisuunnittelulla saa laskettua ja tehtyä valmiita reittejä ja tadaa – tietää paljonko on tullut patikoitua. Se ei tietenkään toimi sitten metsälenkeillä, mutta siellä on yksinkertaisesti vaan niin hauskaa kulkea, ettei paljon kilometritietoja kaipaa. Metsässä kun on aina mukavaa.

Siispä minä mittailin valmiiksi useamman lenkkivaihtoehdon ympäri ämpäri kotikylää ja senkin, mikä tuli käveltyä perjantaina. Perjantain lenkki oli 5 km ja ei siis paha ensimmäiseksi varta vasten tien laitaa kuljetuksi matkaksi. Tuossa kuvassa olisi yksi (minulle) varsin pitkä lenkki laskettuna, mutta variaatioitahan tuli laskettua monta 2-7 km lenkeille. Ja vaikka aika on tärkeämpää kuin kilometrit, niin kilometrien Tietäminen motivoi takuulla.

Vai mitä mieltä te olette? Onko kilometreillä merkitystä?

Tästäkin ehkä huomaa, että itsensä motivointi ja lenkkeilyn hauskuuden etsintä on käynnissä monella tapaa… :)

Tuo kuvan reitti muuten on aivan liian kurainen vielä käveltäväksi, mutta melkein yhtä pitkä onnistuu kävelyteitä ja asfaltoidun tien reunaa.

Did you like this? Share it:

11 Responses to “Lenkkireitin pituus kilometreissä”

 1. mari says:

  Hei siistiä, kiitos karttavinkistä! :) Mä en kans ikinä osaa arvioida kilometrejä ja kiinnostais kyllä noi luvut et paljonko sitä tuleekaan kuljettua :)

 2. Anna says:

  Hassu juttu, itse olen pähkäillyt saman asian kanssa ja minäkin löysin samaisen palvelun juuri tänään!

 3. Outi says:

  Hyvä palvelu ja todelliseen tarpeeseen siis! :)

 4. Teveronika says:

  Minä mittaan aina kanssa lenkkieni pituuden. Juoksuforumilla (Jogg.se), mihin kirjaan juostut kilsat, on myös tuommoinen vastaava kartta (Google), johon piirrän aina uudet reitit.
  Minulle on kilometrien mittaaminen tärkeää, sillä haluan seurailla miten juoksijana (lue hölkkääjänä) kehityn. Tarkkailen nääs kilometriaikojani. No, metrilleenhän nuo eivät pidä paikkaa nuo netin mittailukartat, mutta antavat aika hyvän tiedon kumminkin. Sittenhän kun juoksee tai kävelee saman lenkin useasti, niin voi hyvin seurata juuri nopeuden lisääntymistä samalla pätkällä. Et silleen…
  Kiva, kun olet motivoitunut! =) Kaikkea hyvää sinulle!!

 5. Outi says:

  Periaatteessahan jos kiertää samaa lenkkiä, niin ajasta sen kehittymisen huomaisi, mutta olisi aika omituista olla tietämättä kilometrejä. Ainakin minä olen nyt aika hämmentyneen tyytyväinen, kun tiedän, että tuli käveltyä/juostua tänään noin 6 km tunnissa. Joka 4. tolpanvälin tosiaankin juoksin ja hengissä selvisin. :)

  Ehkä sitä motivaatiota tosiaan alkaa jostain löytyä, vaikka kaikki lenkkivaatteet menivätkin suoraan pesukoneeseen sen kurakäsittelyn jälkeen. :D

 6. Teveronika says:

  Jatka samaan malliin, ja iloksesi saat pian huomata kuinka juoksuosuus pitenee ja kävelyosuus jää vähemmälle. Kunto kehittyy älyttömän nopeasti hölkätessä.. tiedän kokemuksesta.
  Nyt sitten vaan kehitytään kumpikin tahoillamme. =)
  Tuo Heiaheia-sivu on muuten tosi kiva paikka mihin kirjoitella juostut kilometrit.
  Tzemppaillaan!!

 7. Outi says:

  Heiaheia on siitä erinomainen paikka, että sinne saa kätevästi kaikenlaiset liikunnat. Siinä on jotain maagisen koukuttavaa, että zumballa, kävelyllä, juoksulla, siivouksella ja vaikka millä on ne ihan omat palleronsa. :)

  Minulle alkoi tänään tosiaan valjeta, että ehkä se juoksuinspiraatiokin voi olla löydettävissä, eikä vaan sellainen kaamea peikko, jota pitäisi jo etukäteen selitellä, että miksi se ei vaan ole mun juttu. :D

 8. Iia says:

  hei, kiitos hauskasta vinkistä! palvelusta löytyy myös ulkomaakartat, eli toimii ranskassakin. juoksin viime keväänä ensimmäisen puolimaratonin ja sitä varten harjoitellessa oli kiinnostavaa ja hyödyllistäkin tietää, montako kilometriä tuli kulloinkin juostua. muistan, mikä euforinen tunne tuli kun ensi kertaa jaksoin juosta 7km pysähtymättä kertaakaan (ei kyllä valitettavasti onnistuisi nyt…). silloin mittailin matkoja puhelinluettelon kartasta sormimitalla :)

 9. Outi says:

  Kunto on kyllä kummallisen ehtyvä ominaisuus, mutta onneksi sen eteen voi aina tehdä uudestaan töitä. Jos jostain motivaation löytää.

  Yllättävän käteväksi tuo kartta on osoittautunut. Kun muutaman on piirrellyt, niin uuden tekeminen tapahtuu jo nopsasti.

 10. Michelle80 says:

  Kyllä niillä kilometreillä on väliä. Ne on myös yksi minun motivaattoreista. =) Ennen laskin myös netin kautta lenkin pituuden (www.kartta.ouka.fi) mutta viime joululahjaksi sain kunnon sykemittarin johon kuuluu myös GPS Pod. Ei tarvii enää arvuutella! =D Mukava taistella itseään vastaan kun laittaa sykemittarin + gps:n päälle ja antaa mennä. Yritän parantaa aina parasta aikaani. :)

 11. Outi says:

  Wau, mikä sykemittari. :) Ehkä vielä joskus…

Leave a Reply

See also: