Paljonko kilokaloreja ja hiilihydraatteja päivässä

Olen jo pari päivää maistellut tietoa, että minun pitäisi syödä päivittäin 1800 kcal ja ei ainakaan yhtään alle. Eikö tuo kuulosta aika hurjalta lukemalta?

Kyllä minä sen tavallaan lupaan uskoa ja lupaan sitä noudattaa, mutta silti se järkyttää. Minä ajattelin, että kun aineenvaihdunta on kerran hitaanlainen oikein tutkitustikin, niin että se olisi vaikuttanut lukemaan enemmän laskevasti. Ei vaikuttanut. Ja tuo 1800 kcal on laskettu minun liikuntamäärilläni, joten siksikin siihen on uskottava.

Minähän täällä vanhassa postauksessa mietiskelin oikein tosissaan, että mikä on oikea kilokalorimäärä vuorokaudessa ja siitä keskusteltiinkin kovasti. Asia on ollut pahasti hukassa omalta osaltani. Nyt tiedän määrän ja huomisesta lähtien seuraan sitä hyvin tarkasti kiloklubin avulla. Se homma kyllä hoituu, mutta sitten tullaankin vaikeampaan asiaan.

Miten pystyy vähentämään perunan ja pastan syömistä? Miten pystyy pitämään hiilihydraattimäärät kohtuullisina ja syömään oikeanlaisia hiilihydraatteja?

Minä en oikeasti tiedä, että miten varsinkin pastaa korvaisin. Se on meidän perheen peruselintarvike, jota syödään erityisesti tummissa muodoissaan. Paljon vihanneksia ruualla tietysti vähentää pastan syömistä. Porkkanaa pystyy keitettynä pienempikin pojista syömään, joten nähtävästi keitetty porkkana tulee olemaan yksi perheen vakioruokalisuke tästä eteenpäin. Nythän olen jo jonkin aikaa laittanut porkkanaa esim. perunamuusin osaksi. Perunamuusi muuten varmasti onkin yksi ongelma. Pojat haluavat sitä viikottain takuuvarmasti.

Leivän määrää pitää myös seurata. Minähän rakastan ruisleipää ja en siitä luovu. Nykyisellä syömismäärällä ja tavalla olen saanut juuri ja juuri kiloklubin kuitu pallon vihreälle. Osa siitä korvautuu, kun lisää entisestään vihannesten määrää. Samalla tietysti helpommin pysyy se vihannesosuus vihreällä.

Miten te olette vähentäneet hiilihydraattien syömistä?

Huomisesta lähtien vaihdan muuten myös maitopolitiikkaa. Tähän asti olen käyttänyt kevyttä laktoositonta maitojuomaa ja huomenna tilalle tulee rasvaton. Jostain syystä sitä ei ole tullut vaihdettua = opeteltua käyttämään ennemmin. Pieniä askelia ihmiskunnalle, kohtuullisen suuria itselle. ;)

Did you like this? Share it:

10 Responses to “Paljonko kilokaloreja ja hiilihydraatteja päivässä”

 1. ansku says:

  Mulla onnistui hyvin kun esim. töissä ruokalassa otin enimmäkseen vihanneksia ja vaikka lihapullia tai broilerpihviä, jos oli kastiketta otin vain yhden pienen perunan ja paljon salaattia. Lautasmallia yritin noudattaa ja perunaa tai riisiä tosi vähän (pastaa on harvemmin tarjolla)
  Kotona söin vihanneksia ja kanaa tai tonnikalaa tms. Ukolle tein normaaliruokaa nakkikastiketta ja perunaa tms. Eväänäkin oli usein vihanneksia ja kanaa. Käytin ihan pakkasesta erilaisia vihannessekoituksia, joskus tein wokkia, joskus vaan lämmitin ja laitoin kanan tai tonnikalan sekaan. Paljon tomaatteja söin myös.
  Ostan aika paljon HEVi tai Vie juomia, joilla saa vihanneksia lisättyä helposti ja pitää jopa nälkääkin poissa jonkin aikaa mukavasti. Leivästä en luopunut vaihdoin reissumiehen ruispalaan, joka on 100% ruista. Perunasta oli helpompi luopua kuin pastasta. Tämä tyyli oli mulla pari vuotta sitten ja humahtaen lähti 2 kuukaudessa 7 kg. Taas pitäisi palata tähän…kun vain sais aikaiseksi. Täysin hiilaritonhan tuo ei ole enkä mihinkään atkinsiin alkaisikaan, ei vaan innosta sellainen. Vihannekset on mun pelastus ollut, onneksi tykkään niistä. :)
  ps. olin reipas ja pyöräilin 45 min,
  kevään ensimmäinen lenkki.

 2. Outi says:

  Ansku äärettömästi kiitoksia tuosta selostuksesta. Alkaa tulla jo jotain ideoita, että miten sitä oppisi muuttamaan “makuaan”. Kysehän ei ole siitä, että kokonaan tarvitsisi mistään luopua, mutta niin, että pastan ja perunan saisi vähenemään reilusti. Minullakaan se perunasta luopuminen ei tuota tuskaa, mutta pasta on vähän pahempi.

  Hevi ja Vie juomat on minulle ihan uusi tuttavuus.

  Ja joo, siis täysin hiilarittomaan minä en aio sekaantua, eikä ole mitään syytäkään. Kyse on nyt vaan ruokatottumusten säätämisestä vähän vähempään hiilariin.

  Hieno kevätlenkki! :)

 3. Henna says:

  Moi!
  Löysin blogisi pari päivää sitten blogilistaa selailemalla ihan sattumalta. Huomasin pirteän nimen ja etenkin sen “zumban”. :D Klikkasin blogiin ja jonkin aikaa selailtuani huomasin sen oikein mukavaksi, hyödylliseksi ja pirteäksi. Olin juuri lukenut uusimman Me Naiset, ja juttu laihdutusblogista jäi mieleen, vaikka en sitä lehdestä heti aluksi lukenutkaan. Yllätys oli valtava, kun huomasin olevan kyse samasta blogista!

  Lehden jutun luettuani olin hämmentynyt. Itselläni on nimittäin aivan sama tilanne: kamppailen lievän ylipainon kanssa ja olen aivan pari kuukautta sitten löytänyt liikunnan ilon juuri zumban avulla. Sen avustuksella olen ottanut itseäni niskasta kiinni ja ryhtynyt harrastamaan muutakin liikuntaa. Nyt vielä pitäisi saada ruokapuoli kuntoon, ja uskon, että blogistasi on siihen valtavasti apua ja monia, aivan uusia apuvälineitä. Kiitos sinulle hienosta blogista ja innostuksesta, tulen seuraamaan tiiviisti jatkossakin! :)

 4. Outi says:

  Heippa Henna, hitsiläinen, kirjoitit niin ihanasti. Kiitos ihanasta palautteesta!

  Zumba on kyllä mahtava asia. Kuinkahan monta meitä oikein onkaan, jotka löydetään zumban kautta kevyempi elämä ja liikunnan ilo. Tahtoisin tosiaan tietää. :)

  Minä olen tehnyt tässä blogimatkan varrella jo monta virhettä, joista ehkä joku toinen voisi löytää oppia vähän hymyssä suin. Toivottavasti itse olen jo aika pitkälläkin tässä matkassa, vaikka kiloja on kyllä vielä varsin paljon tiputettavaksi. Että nämä jutut ei kyllä kovin äkkiä lopu. :)

 5. hajyliini says:

  Mun mielestä zumballe pitäis antaa joku huomionosoitus, kun meitä liikunnasta ja terveellisestä elämästä zumban avulla innostuneita taitaa olla aika paljon =D
  Onhan se ihan yhteiskunnallisestikin merkittävä juttu ja kustannussäästö kun lähdetään zumbaten taisteluun elintasosairauksia vastaan ;D

 6. Outi says:

  Hajyliini olet ihan oikeassa! Kun zumban kokonaisvaikutukset vielä kerrottaisiin perusteellisesti julkisesti, niin ne vähättelevät äijänkäppyrätkin (joita oikeasti on paljon) joutuisivat todella toteamaan, miten laajat ne vaikutukset on.

  Nimimerkillä verenpaine laski loistaviin lukemiin zumbaamalla.

 7. hajyliini says:

  Mullakin on laskenut paineet valtavasti tän kevään aikana, ei ikinä oo ollutkaan näin hyvät mitä nyt. Pitäsikin ihan mielenkiinnosta käydä työterveystarkastuksessa ja katsoa mitä veriarvot ovat.

 8. Keiju says:

  Hiilihydraattien vähentäminen on isoin ongelma mullakin: kasvejakin pitäisi vaan lisätä. Salaatteja opettelen koko ajan syömään. Olen päättänyt, että 1400 kcal – 1500 kcal olisi kevyillä kävelyillä muuten liikkumattomalle minälle hyvä luku. Lenkeistä en (vielä) nauti, mutta kyllä se varmaan siitä vielä. Kevään merkit on kyllä ihania seurailla ulkona! Täytyy kokeilla tuota reittijuttuakin…

 9. Outi says:

  Hajyliini, minä olin jo ihan hilkulla olla lääkityksellä. Huh. Kyllä nyt tuntee itsensä paljon paljon nuoremmaksi, kun ei tarvitse enää niitä lääkkeitä pelätä.

  Keiju, samassa veneessä siis ja siinäkin, että se lenkkien nautinto on jostain löydettävä. Tänäänkin on ihan harmaata ja kuraista, mutta ajattelin silti taas mennä. Jos se aurinko sitten joskus tulevaisuudessa pyyhkisi nämä kuraiset muistot…

 10. ansku says:

  Zumba ansaitsisi kunniamerkin tai jotain mutta irvileuat ovat vääntäneet siitä irvailevan, mutta tavallaan hauskankin videon. Etsikääpä youtubesta HUMBA

Leave a Reply

See also: