Hiilihydraattien vähentämistä

Kävin tänään vain pikaisesti lähikaupassa, mutta nyt oli ostosten suunta aika erilainen kuin ennen. Vielä tämä ei ole tietenkään täydellistä, mutta kuvassa on kaksi erityisen suurta asiaa. Ne ovat rasvaton maito ja pikkuporkkanat.

Päätin jo pääsiäisen aikaan, että nyt tiistaina siirryn käyttämään rasvatonta maitoa. No, ainakin joksikin aikaa, mutta todennäköisesti opin sen tavan muutamassa päivässä. Jostain syystä olen pitäytynyt kevytmaidossa aina tähän asti.

Pikkuporkkanat ovat ensimmäinen oikea yritys vähentää pastan syömistä. Tein juuri äsken ruokaa, joka oli broilerin filepihvejä, keitettyjä pikkuporkkanoja, pastaa, kermaviilikastike ja tomaattia. No, lähinnä noin. Jos olisin ollut yksin, niin en olisi edes tehnyt pastaa vaan olisin kokeillut selvitä pelkillä pikkuporkkanoilla.

Olipa hyvä ruokaa! Ja söin kyllä pikkuisen sitä pastaa, mutta todella vähän. Porkkanat olivat makeita ja sain muuten huomisellekin valmiit ja todella sopivat eväät.

Onko teillä jotain muita lisukevinkkejä noiden pikkuporkkanoiden tapaan? Vähänhän tästä on ollut juttuakin, mutta kysynpä vielä, koska asiaa mielessäni pyörittelen ja niin ehkä tekin toisinaan.

Kuten muuten kuvasta näkyy, niin aion lisätä kananmunien syömistä. :)

…ja nyt lenkille. Jos kurja keli ajaa minut heti takaisin sisälle, niin jatkan zumballa, vaikka se ei nyt ihan liikuntaohjelman mukaisesti menisikään.

Did you like this? Share it:

12 Responses to “Hiilihydraattien vähentämistä”

 1. Aurora says:

  Mä otan ihan vähän pastaa ja syön herne maissi paprika papu sekoitusta pastan tilalla.

 2. Zi says:

  Tavallisten perussalaattien lisäksi keitän kerroskattilassa porkkanalohkojen kanssa esim. ruusukaalia, parsakaalia tai kukkakaalia. Joskus höyrytän erilaisia valmiita pakastekasvissekoituksia. Kattilan alaosassa kiehuu samalla vaivalla perunat, jos niitä tarvitsee. Lisävinkkejä kaipailisin minäkin; vaihtelusta huolimatta välillä alkaa yksinkertaisesti tökkiä.

 3. ansku says:

  Pakastevihannessekoitukset on mun suosikkeja, helppoja ja nopeita.
  Aurinkokasvikset, Kruunuvihannekset, Puutarhurin sekoitus, Amerikan kasvikset tai sekoitus tai jotain sinnepäin, sis. mm. paprikaa.
  Tykkään myös tomaateista siten, että lämmitän kirsikkatomaatteja kokonaisia vihannesten seassa, ne on ihania kun ne on lämpimiä ja ihana tomaatin maku “purskahtaa” kun tomaatti menee rikki :) omituisia mielitekoja.
  Pirkan grillatut paprikat pakkasesta on myös hyviä, lämmitän ne pannulla kanan kanssa…mitähän vielä..no nyt ei tule muuta mieleen.
  Täytyy vaan ottaa eri silmät kauppaan kuin normaalisti :) NIIN ja kokeile sitä HEVIÄ välipalana.
  Kasviskeitot on mysö hyviä ruisleivän kanssa, Knorr tomaatti-basilika, Cabbage vegetal jne. hiilariudesta en tiedä niiden kohdalla.

 4. Outi says:

  Aurora, sinun kommentistasi tuli mieleen pikkumaissit. Niitähän voisi kai keittää lisukkeeksi ja ovat tosi hyviä. En ole kyllä koskaan tehnyt sellaisia, mutta eikö niitä saa ostettua pelkiltäänkin. Meillä herneet on nähtävästi vielä pienemmän pojan allergialistalla ja siksi niitä en lähde ihan vielä tekemään, kun koitan löytää asioita, joita voin syöttää koko perheelle.

  Zi, siis tosiaan aina tulee syötyä vähän samalla tavalla ja täytyy keksiä vaihtelua. Tavallaan halu vähentää hiilihydraatteja pistää nyt miettimään, että miten saisi vaihtelua yleensäkin tavalliseen ruokaan. :) Minä en muuten ole pitkään aikaan tehnyt mitään kerroskattilalla. Minkähän takia se yläkerros on jäänyt ihan pölyttymään?

  Ansku, nuo tomaatit on minunkin suuri herkku. Tänään oli töissäkin kolme kokonaista tomaattia haukattavaksi. :) Pirkan grillatut paprikat – ne ei ole osuneet ollenkaan silmiini. Täytyy bongata ja kokeilla! Ja siis sitä Heviä ehdottomasti myös. :)

 5. See says:

  Ehkä vähän raskasta näin kevään kynnyksellä: uunijuurekset: porkkanaa, sipulia, naurista, lanttua, palsternakkaa, bataattia lohkoina uuniin, päälle liraus öljyä, suolaa, pippuria ja timjamia (tai jotain muuta, rakuunakin on herkkua).

  Höyrytetyt kukkakaali, parsakaali, ruusukaali.

  Vihreät pavut.

  Punajuuripyttipannu (punajuurta, porkkanaa, sipulia, ehkä palsternakkaa pieninä kuutiona pannulle rasvaan tirisemään, vähän nestettä ja kansi päälle niin että kypsyvät. Pieni etikkatiraus sopii tähän hyvin, ja suolaa, mustapippuria ja persiljaa).

  Kesäkurpitsatagliatelle. Kesäkurpitsasta perunankuorimaveitsellä soiroja, hetki kypsennystä oliiviöljyssä ja voilà.

 6. Outi says:

  Uunijuurekset kuulostaa herkulliselta! Nehän olisivat selvästi oikeaa viikonloppuherkkua. Nam.

  Punajuuripyttipannukin on täysin uusi tuttavuus ja tuo kesäkurpitsatagliatelle pääsee kokeiluun heti huomenna. Nyt juuri muistinkin, että pääsiäisenä oikein mietin, että olisipa kesäkurpitsaa laittaa ruuan sekaan.

  Nyt alkaa iskeä nälkä, kun on jo niin monta uutta ideaa. :D

 7. ansku says:

  Porkkanoista saa ihania “lohkopottuja” tai siis korvikkeita. Lohkoiksi kulhoon öljyä ja mausteita ja ravistus kannen kanssa ja kaato pellille. TOSI hyviä ja öljyä ei paljon tarvitse laittaa.

  Niinpä nälkähän tässä taas tulee. Toi tagliatelle on muuten hyvä idea.
  Menenpä tekemään ukon eväät ja taitaa eksyä jotakin mun suuhuni näiden juttujen jälkeen :) mut huomenna zumbataan.

 8. Outi says:

  Kävin jo haukkaamassa jemmaamani puolikkaan broileripihvin porkkanoilla. Nyt jaksaa nukkua.

  Minä taidan tehdä tempun ja jättää huomisen zumban väliin ja katsella kuntosalilaitteiden puolelta, miten toiset zumbaa. Melkoinen temppu ja saa nähdä miten maltan sen tehdä. Mutta tosiasia on, että zumba kuume nousee…

  Perjantaina Petra pitää ihan loistozumban pääiäislomansa jälkeen ja lauantaina on vuorossa BETON ZUMBA TAMPEREELLA!!! :D Oi, nyt alkaa todella hymyilyttämään pelkkä ajatus.

 9. Kake says:

  Lanttukuutioita keitettynä ja paistettuna, on hyviä.
  Kaikki juurekset ei ole vähähiilihydraattisia, mm bataatti sisältää enemmän hiilareita kuin peruna. Samoin maissi on aika hiilihydraattipitoista.
  Itse käytän keittovihanneksia/-juureksia lisukkeena, mutta luulen ettei niiden ravintopitoisuus esikäsittelyiden jälkeen ole enää pahvinpalaa kummoisempi.

 10. Outi says:

  Tuotapa en tullut maissista ajatelleeksi. Eli ei kiirettä maissikokeiluilla.

 11. Sansu says:

  Perunat ovat ihan tosi hyvä pastan ja riisin korvaaja: niissä on suht vähän energiaa, matala glykeeminen indeksi ja ne pitävät nälän pitkään loitolla. Tietty onhan niissä hiilihydraatteja enemmän kuin monissa vihanneksissa, mutta noin muuten ne ovat passeleita myös laihduttajalle! Perunalla on tosi huono maine, en kyllä ymmärrä miksi…

 12. Outi says:

  Varmasti peruna onkin parempaa kuin pasta, mutta ei sitten enää muusina. Sitä taas tänään piti poikien saada ja sitä tulee syötyä aivan liikaa. :)

Leave a Reply

See also: