Aih, lähentäjät auts, uhhuh jalat

Mitähän ihmettä sitä eilen tuli tehtyä, kun tänään tuntuu sellainen kokonaisvaltainen alavartalon kihelmöinti. Niin ja on vaikea istua sivistyneesti jalat yhdessä ja kävelemään lähtiessä tuntuu aina jossain kohdassa ties mitä tuntemuksia. :D

Kyllähän minä tein eilen ihan kunnolla töitä kuntosalilla ja huomasi tosiaan, että on tullut laiminlyötyä siellä käymistä. Oikeastaan se kuitenkin oli ihan hauskaa ja kyllä yhden tunnin malttaa illasta lohkaisemaan vaikkahan sitten itsensä kiduttamiselle – positiiviselle sellaiselle – aurinkoisenakin iltana. No, jos ei siis kovin usein tarvitse.

Mutta hei, eipä ole enää mitään ujostelua ja arastelua kuntosalilla käymisessä. En välitä enää ollenkaan siitä, että joku näkee miten pienillä painoilla tai miten viimeisillä voimillani jotain laitetta käytän. Edistystä? :)

Vähän kyllä meinasi hermostuttaa, kun joku mies istui ties kuinka kauan siinä kidutuslaitteessa, johon olen päättänyt mennä aina heti ensimmäiseksi. Luulin, että hän oli tekemässä siinä sarjojaan, mutta paljon myöhemmin tajusin, että siinä se istuu aina vaan. Aika hölmöä vallata joku laite istuskelupaikaksi. Onkohan siinä parempi omatunto istua kuin sivustalla penkillä?

Mitenkähän minä sitä hartioiden kidutuslaitetta muuten kuvailisin. Siinä istutaan ja hartioiden korkeudella sivulla on kahvat, joita nostetaan kohti kattoa. Silkkaa kidutusta ja vastus vain sen 5 kg, mutta tasan 3*15 onnistui ja seuraavalla kerralla yritän saada tehtyä 7,5 kg:lla, kuten jo jossain vaiheessa aktiivisemman kauden lopulla tein. Kyllä kaikessa edistyy, vaikka vaan pikkuriikkisen kerrallaan.

Did you like this? Share it:

6 Responses to “Aih, lähentäjät auts, uhhuh jalat”

 1. Anna says:

  Tarkoitat varmaan pystypunnerruslaitetta. Ei todellakaan se mukavin liike, mut kokeilemalla eri tapoja löytää sen itselle sopivimman tavan tehdä noita.

  Mulla on kamalan suuri kynnys mennä salille, kun aristelen just sitä et mitähän noi ajattelee kun käytän näin pieniä painoja. Ja toisaalta ärsyttää myös itseään käyttää niin pieniä painoja kun joskus on käyttäny isompia.

 2. Outi says:

  Ja tosiasia on, että hartiaseudun lihakset on heikossa kunnossa, joten niitä pikkukiloja on vaan väännettävä, että alkaa tuntua paremmalta ja Vahvemmalta. :)

  Alussa minä arastelin kilojani todella paljon. Ja oikeastaan kaikkea tekemistä. Se arasteluvaihe on nyt vaan jotenkin takana, ehkä sen takia, että omasta mielestäni teen kaiken mitä teen aika hyvällä tsempillä. Maastahan se pienikin ponnistaa!

  Naisten kuntosaleille on tilauksensa, mutta toisaalta, niissä laitteissa on ne pienetkin kilot sitä varten, että niitä voi käyttää. Hei, ne laitteethan on meille tarkoitettu ja suunta kiloissakin on takuulla ylöspäin. :)

 3. Tiia says:

  Kidutuslaite kuulostais tosiaan hartiaprässiltä eli siis pystypunnerrusta. Se oli mullekin se vaikein pala aloittaessa. Muistan että se oli niin rankkaa että jouduin pyytää kaverin kannustamaan mua ja näinpä me yhdessä laskettiin toistot, tehtiin vuorotellen ja melkein itkettiin. :D

  Nykyään, vaikken laitteilla enää teekään, se on mun lemppari! :D

 4. Outi says:

  Minä aion tehdä siitä oman lempparini! Aion mennä siihen aina ensimmäisenä joka ikinen kerta, kun kuntosalille menen. Uskon, että sitkeydellä se kamaluus ei jonain päivänä olisikaan niin kamalaa. :)

 5. Zi says:

  Kidutuslaite on sille osuva nimi. Pakollisen liikuntatauon jälkeen olen aloitellut pienillä painoilla, mutta tuossa laitteessa en ole kyllä koskaan tehnyt kuin max 12,5 kilon painoilla. (Pumpissa kuitenkin olen aiemmin tehnyt ainakin kympin painoilla vähintään.) Mä aloitin eilen ekan sarjan jopa vain 5 kilon painoilla: yllättävästi jo 2,5 kilon lisäys siihen toi heti mieleeni, miksi inhoan laitetta. Tuo antamasi uusi lempinimi laitteelle tsemppaa varmaan meitä muitakin päihittämään mokoman kapistuksen. Se on kumma juttu, miten niitä pieniä painoja tulee tosiaan aristeltua. Sehän on jo hienoa, että on tullut lähdettyä salille!

 6. Outi says:

  Kyllä me kidutuslaitteet päihitetään! Eilen kävin zumbassa ja tarkoitus oli ehtiä ennen sitä käymään läpi kidutuslaitesarja, mutta oli niin myöhään paikalla, että jäi tekemättä.

  Seuraavalla kuntosalikerralla menen ehdottomasti kidutuslaitteen kimppuun heti ensimmäiseksi.

Leave a Reply

See also: