Aina kun mä maitoo juon…

niin muistan sut ja hetken tuon. Mitenkähän se siitä jatkuikaan? Mutta nyt oli taas mielenkiintoista tutkimustietoa siitä, että maito on erittäin kannatettava juoma liikunnan harrastajille. Kannattaa lukea itse juttu, mutta nappaan tähän pätkän.

“Tulosten mukaan lihasmassa kasvoi sekä maitoa juoneilla että hiilihydraattipitoista juomaa juoneilla, mutta maito kasvatti lihasmassaa enemmän. Rasvakudos pienentyi enemmän maitoa juoneilla naisilla.

Tutkijoiden mukaan maidon etuina ovat proteiini, kalsium sekä D-vitamiini. Maito sisältää myös aminohappoja, jotka auttavat lihasmassan kasvussa. Kalsium edesauttoi rasvan palamista, eli mitä enemmän kalsiumia veressä on, sitä tehokkaammin rasvaa hävisi.”

Kyllähän maidon eduista on ollut ennenkin puhetta, mutta taas tuli lisää tutkimustulosta.

Hei sitten täytyy ottaa esiin ihan toinen juttu. Tässä Waka Waka eli yhden maailman upeimman naisen = Shakiran esittämä virallinen jalkapallon MM kisojen tunnuskappale. En harrasta tai edes siedä katsoa jalkapalloa :D mutta nämä tunnuskappaleet on toisinaan aivan mainioita. Rakasta sitä Furtadon kappaletta, mikäs se nyt olikaan… Mutta tässä Shakiraa, vaikka vähän leveänä video tuleekin.

Waka Waka kuulostaa paremmalta kerta kerran jälkeen!

Kaivelin Nelly Furtadon Forcankin tähän. :)

Ja hei olinpa heikko eilen. Tuli puhelu: “Lähdetkö lenkille vai onko sulla lepopäivä?” “Joo, tottakai lähden”. Ja siihen jäi lepopäivä. :D Seurasi 1h 40 min kotiseutukierros kävellen reippaaseen tahtiin. Tänään on vuorossa zumbaa 1h ja ehkä myös kuntosalia, riippuu siitä miten ajoissa ehdin kuntosalille.

edit: Lisään tähän loppuun vielä toisen version Shakiran kappaleesta. Esto es Africa.

Did you like this? Share it:

7 Responses to “Aina kun mä maitoo juon…”

 1. Soile says:

  Ihana biisi ja ei tuota nyt voi oikein heikkoudeksi sanoa, jos lähtee kävelylenkille;) Ei kai se pieni kävelylenkki ole kuitenkaan pahasta vaikka onkin lepopäivä….jäisikö siitä niinkuin yksi lepopäivä sitten varastoon;)

 2. Mathilda says:

  Varmaan maidosta on hyödyllisiä vaikutuksia, mutta tällaiset tutkimukset ovat minusta aika nollan arvoisia, kun ei kerrota esim. mitä nuo hiilihydraattipitoiset juomat olivat, millaisia määriä maitoa nautittiin jne. Lisäksi alkuperäisessä kanadalaisessa artikkelissa puhutaan voimaharjoittelusta, tuossa linkittämässäsi suomennetussa versiossa kestävyysurheilusta. Näitä “tutkimuksia” on lehdet pullollaan, ja ihan maalaisjärjelläkin näkee, ettei ainakaan sillä perusteella, mitä niistä lehdessä kirjoitetaan, voi oikeasti päätellä yhtään mitään.

 3. Tiia says:

  Harmittaa, kun inhoan maitoa, siitä olis niin paljon hyötyä! :(

 4. pikkelsi says:

  Hieman huvittavaa että chia-siemenistä tehdystä tutkimuksesta (juttu siis samalla saitilla kuin tuo maito-juttu) todettiin näin: “Ennen kuin lähtee ostamaan verkossa ja terveyskaupoissa myytävää Salbaa=chia, kannattaa muistaa, että valmiste oli vain hieman vehnäleseitä tehokkaampaa ja tutkimus kaiken lisäksi kesti vain 12 viikkoa.”, mutta maitoa suitsutettiin siekailematta vaikka kyseessä oli yhtä lyhyt tutkimus ja eikä noita maidon mainittuja etujakaan nyt niin hurjasti ole (ja saa muualtakin parempina annoksina).

  Ettei vaan olisi ollut paikallinen valio tuon tutkimuksen sponsorina…

 5. Outi says:

  Mathilda, tutkimuksiahan löytyy jokaiseen lähtöön ja tarpeeseen. ;)

  Soile, oli se heikkoutta, kun olin pyhästi luvannut itselleni liikuntalepopäivän. :)

  Tiia, minä myös juon tosi vähän maitoa. Oikeastaan maitorahkan syömisen opettelu on ollu sen takia ihan erityisen hyvä juttu. Tulee ainakin jotain maitotuotetta!

  Pikkelsi, siis tosiaan tutkimuksia kaikkeen tarpeeseen. :D

 6. Zi says:

  Lepopäivän pitäminen on vaikeaa; eikös kevyt lenkkikin ole lepoa – nimittäin aivoille;) Liikuntatauon jälkeen on tosi vaikea pitää lepopäiviä, varsinkin kun olen innostunut lueskelemaan näitä laihdutus- ja kuntoilublogeja ja ne Zumba-levytkin ovat tulleet:)
  Seuraavaksi siis maidon juontia lisäämään! Ja ne hiilarit; heti näkyi aamulla numeroissa, että eilen ei tullut niitä kovinkaan paljon syötyä.

 7. Outi says:

  Voi kun näkyisi minullakin! Katselin tänään itseäni jumppasalin peileistä ja aika pötkylä oli näkyvissä. :)

Leave a Reply

See also: