Zumba ohjaajakoulutus B1 22.-23.5. Helsinki, Etno Fitness

Terveisiä kaikille tänne eksyville zumba kurssilaisille! Meitä oli monta ja jos oikein muistan, niin yhteensä meitä oli 43 ja ei pelkästään naisia vaan joukossa oli mukana kaksi miestäkin. Tulimme eri puolilta Suomea ja joukossa oli hyvin erilaisia liikunnanohjaajia, tanssiopettajia, harrastajia ja ketä mahtoikaan olla. Niin ja siis siellä seassa minä. :)

Itse lähdin liikkeelle yhden jälkeen yöllä ja muutamien viivytysten jälkeen taisin olla perillä lauantaina aamulla puolen yhdeksän aikaan. Suuri osa kurssilaisista oli silloin jo paikalla ja salissa taisi soida sopiva zumba musiikki. Täpötäydessä vastaanottotilassa oli muutama lappu täytettäväksi ja rekki zumbavaatteita esillä, niin ja siis monta kurssille tulijaa.

Yhdeksältä aloitimme ja ohjaajamme Iza antoi heti itsestään energisen kuvan. Pienen alkutuokion jälkeen lähti liikkeelle ensimmäinen Master Class ja sen jälkeen hiki virtasi. Sali oli kuuma ja tunnelma oli kuuma ja vauhti oli loistava ja eturiviin asettuneelle näkyvyys oli hyvä ja uutta oppia alkoi tulla kappale kappaleelta. :D

Master Class kesti tunnin ja sen jälkeen kuulimme Beton tarinan hieman syvemmin kuin normaaleissa haastatteluissa ym. se kerrotaan. Ei ole ollut yksinkertaista ja helppoa täysin englantia osaamattomalle ihmiselle aloittaa superbisnestä USA:ssa. Ja zumban perus ideaa ja periaatteita käytiin läpi perusteellisesti.

Zumba on siis latinalaisrytmeillä maustettu tanssi ja fitness tunti. ;)

Ensimmäisenä päivänä opettelimme tunnin merengueta ja tunnin salsaa. Ah ihana salsa! Mitähän muuta me teimme? No siinä tuli yhtä sun toista tiiviisti aina viiteen asti.

Sunnuntaina oli vuorossa tansseista cumbia ja reggaetone. Ei mahda mitään, mutta minä kyllä rakastan myös reggaetonea ja siitä löytyvät eräät ihan suosikki askeleet. Kävipä niinkin, että olin jotain askellusta (Petran opettamaa tietysti!) aiemmin ja kun sen aika tuli koulutuksessa, niin Iza veti minut porukan eteen sen näyttämään. Olin kyllä vähän hölmistynyt ensin, että mitä minä olen muka aiemmin tehnyt. :D Ja olin minä siellä edessä lauantainakin jonkun kerran.

Eri tanssien opettelussa homma toimi niin, että ryhmä keksi koko ajan variaatioita liikkeisiin ja aina joku miellytti Izan silmää siinä määrin, että otettiin eteen neuvomaan muita. Se oli hauska systeemi.

Sunnuntain tärkein oppi liittyi musiikkiin, siihen miten tunnistetaan mistä musiikista on kyse ja siihen, että miten musiikista löydetään ne eri osat ja rakennetaan siihen koreografia. Etukäteen olin miettinyt, että siinä on varmasti koulutuksen haastavin osa. Nyt täytyy kuitenkin sanoa, että ei se niin vaikeaa ole, eikä musiikkikorvastakaan siinä asiassa ole haittaa. ;)

Päivät sujuivat hikisissä merkeissä, vaatteita mahdollisimman paljon väleissä vaihtaen ja täytyy myöntää, että ostin yhden uuden topinkin ihan siksi, että alkoi vaatevarasto huveta. Se uusi toppi on ihanan vaalean vihreä ja juuri sopiva limen värisiin housuihin. Nam. On juuri nyt pesussa, mutta voisin ottaa kuvan vaikka huomenissa.

Sunnuntain Master Class taisi alkaa joskus puolen neljän maissa ja täytyy myöntää, että ennen sen alkua aloin miettiä, että loppuuko jaksaminen. Oli niin tukahduttavan kuumakin, mutta kun vauhti alkoi, niin eihän se enää loppunut. Hiki virtasi vielä enemmän kuin aiemmin viikonloppuna ja hitsiläinen kun oli hauskaa!

Lopuksi otettiin hikinen zumbakurssin yhteiskuva ja saatiin ne sertifikaatit. :) Ja sitten olikin aika suunnistaa väsyneenä, mutta onnellisena kotia kohti.

Nyt jos joku haluaa tietää jotain, niin kysykää toki. Minä en äkkiseltään osaa enempää kirjoittaa. Niin ja siis joka sana on kirjoitettu hymyillen. ;)

Ai niin ja siis minä todennäköisesti saan tänne jotain kuvia. Toivottavasti Hannele muistat lupailleesi sellaista. :)

Did you like this? Share it:

22 Responses to “Zumba ohjaajakoulutus B1 22.-23.5. Helsinki, Etno Fitness”

 1. Tiia says:

  Kuulostaa kyllä tosi kivalta! :) Alkaa odottaa jo ihan kauheasti tota koulutusta. En vaan kestä jos joudun jonnekin eteen, täytyy varmaan toivoa, että en osais sitten mitään, hahaha. En vaan kestä minkäänlaista huomiota, sen sijaan silti ohjaaminen ei ole sellasta huomiota, ihme kyllä. :D

  Eniten myös mietityttää toi englanti, että jos sitä joutuu hirveästi puhumaan ja en osaakaan. Ymmärrän ihan hyvin, mutta puhuminen takkuaa ja pahasti. Noo, ehkä kuljen jonkun sanakirjan kanssa siellä. :D

  Mulla oli montakin kysymystä mielessä, mutten tietenkään just nyt muista mitään. No tuun ahdistelee sitten, kun muistan ne!

 2. Outi says:

  Siellä edessä ei tarvitse mitään puhua, zumbata vaan. ;)

  Mutta kyllä minä mietin tuota englannin kieltä aika tavalla varsinkin eilen. Jos englantia ei ymmärrä, niin koulutuksesta ei saa missään nimessä kaikkea irti. Ei se niin haittaa, jos ei englanniksi osaa puhua, koska sanottavansa voi sanoa suomeksikin ja se sitten käännetän englanniksi kouluttajalle, mutta ymmärtää täytyy ehdottomasti.

  Niin ja hei siis siinä edessä näkee kunnolla mitä ohjaaja tekee ja oppii oikeasti, mutta takarivistä ei näe mitään. Se on fakta. Siis ainakin jos mittaa on vähän vähänlaisesti kuten minulla.

 3. Hannele says:

  Kuvia tulee kunhan saan ne itse kuvaajalta. Ja mieti sitä kesän TangoZumbaa Seinäjoella.. Hyvä startti Zumbaohjaajan uralle! <3

 4. Keiju says:

  That is so cool – onnea! :)

 5. Outi says:

  Hannele, minä jo ilmoitin miehelleni, että tänä vuonna mennään Tangomarkkinoille. Hän ei kyllä luvannut zumbata, mutta jospa minä pidän huolta siitä puolesta. :)

  Keiju kiitos sinulle! Sinä jos kuka tiedät kuinka pitkään olen tuohon tähdännyt. :)

 6. Teea says:

  Mitäh onko Tangomarkkinoille tulossa zumbaa tänä vuonna? Mulla alkaa just tuona viikonloppuna loma, että sinnehän voisi sitten vaikka mennä ;-)

 7. Outi says:

  Se on ymmärtääkseni ilmainen Tango Zumba. Minä lupaan laittaa tänne lisää tietoa. :)

 8. Teea says:

  Oukkei, ku yritin jo googlettaa enkä löytänyt siitä vielä tietoja…tai sitten ei vaan osunut silmiin ;-)

 9. Teea says:

  No niih, nytpäs löysin ainakin yhden…
  http://www.fitness4you.fi/news?id=1967

 10. Outi says:

  Juu, tuolta jo vähän löytyy. :)

 11. Zi says:

  Ihana kuulla, että sinulla on ollut mahtava kurssi. Onnea, onnea! Tosi kiva kuulla kokemuksistasi kurssilta.

 12. ansku says:

  Tango ja zumbahulluna olis ihan ehdottomasti saatava koittaa tangozumbaa :)

 13. Outi says:

  Eli se on sitten Seinäjoki 10.7. Nähdään siellä! :D

 14. Sontsis says:

  Huh, kuulostaa rankalta. Ja niin hienolta! Onnea kovasti haaveen toteutumisesta :)

 15. Outi says:

  Haave, joka konkretisoitui. :)

 16. Kati Jussila says:

  Hei!
  Onnea vielä oikein paljon minunkin puolesta! Oli aivan ihanaa luettavaa ja olin jo aivan elävänä mukana noissa jutuissa! Nyt alkoi jo jännittää! Toivottavasti en munaa itteäni siellä kovin pahoin! ;)
  Ei sit muuta kuin tangoillen zumbaamaan ;)

 17. Outi says:

  Ei sinne osaa muuta neuvoa antaa kuin että täydellä zumbasydämellä ja rohkeasti osallistuen! :)

 18. Mari says:

  Hei, tuli näin vähän jälkikäteen (kun tästä postauksesta on aikaa jo joku viikko) että olisiko sinulla antaa vinkkejä musiikkilajien tunnistamiseen? Kauheasti kun en näitä tämän tyylisiä biisejä ole kuunnellut, kun oma musiikkisuuntautuminen on aikaisemmin ollut tuolla vähän rokahtavammassa päässä ;)

 19. Outi says:

  Lyhyesti siihen on aika vaikea antaa vinkkejä, koska tuo oli se asia, mitä itse eniten ihmettelin ennen koulutusta. Olin ihan varma, että en pysty tunnistamaan eri lajeja. Mutta kuinka kävikään, se onnistuu nyt aika hyvin.

  Mutta se selostus on pitkä, että miten ne alkoi tunnistaa. Täytyy miettiä, että miten osaisin kertoa.

 20. elvira says:

  Hei ihmiset! Voisitko joku auttaa löytyä oikea tiedot : Missä ja miten tapahtuu Zumban ohjajaan koulutus…. haluaisin päästä sinne ja saada lisenssi

 21. Outi says:

  Kaikki zumba ohjaajakoulutukset löytyy zumba.com sivuilta ja sieltä kohdasta instructor training.

 22. [...] ajatus silloin pari vuotta sitten, kun sain päähäni, että entä jos sohvaperuna selviäisi zumbaohjaajakoulutuksesta hengissä. Kyllä siitä selviää, kun tavoitteeksi [...]

Leave a Reply

See also: