Omenankukkia ja pohdiskelun tarvetta

Aamu valkeni aurinkoisena ja koristeli omenankukat vielä tavallistakin kauniimmiksi. Kyllä yksi kaikkein parhaista ideoista puutarhassa oli se, että istutettiiin etupihalle omenapuita. Kyllä kukkiva omenapuu on yksi kauneimmista asioita, mitä puutarhaansa voi saada.

Aamuauringossa kävellessä mietin syvällisiä siitä, että eihän kukaan voisi haluta pois tällaisesta paikasta. On omat omenankukat, kivimuurit ja kukkapenkit, näkötornigrillikatos, metsäinen ympäristö ja linnunlaulua… Onni on nähdä oikein se mitä ympäriltä löytyy. Kiitos kuuluu noille omenankukille, jotka taas avasivat silmiä kaikelle hyvälle.

Minä en ole negatiivinen ja pessimistinen ihminen. Nyt kuitenkin minusta riippumattomat asiat rasittaa optimismia pahasti ja vetää liian usein kulmia kurttuun. Olen hyvinkin kriittinen elämään negatiivisesti vaikuttavien asioiden suhteen ja en jää koskaan lopullisesti paikallani polkemaan, jos merkit on huonot. Olenkohan nyt polkenut paikallani riittävästi? Täytyy istahtaa illalla omenankukkien katveeseen asioita miettimään.

Onneksi oma perhe on aina sitä positiivisinta osaa elämässä ja oman kodin ympäristössä ajatuksille on tilaa. Ja onneksi on elämällä liikunnankin kautta paljon paljon positiivista sisältöä.

Osuin eilen vahingossa Euromarketin -50% tyhjennysmyyntiin ja ostin ensimmäistä kertaa S kokoisen paidan. Otin siitä kuvankin päälläni, mutta koska se on vaakaraidallinen, niin kuva ei päässyt sensuuristani läpi tänne blogiin. ;) Vaikka se on kiva, niin vaakaraidat leventää. Ostin myös pienemmät urheiluliivit ja tavallisetkin liivit. Siinäpä asiaa, jota voi tänään miettiä hymyillen. On kiva pienentyä konkreettisesti.

Did you like this? Share it:

8 Responses to “Omenankukkia ja pohdiskelun tarvetta”

 1. Tiia says:

  Onnea S-paidasta! ;)

 2. Outi says:

  Hain vielä toisen samanlaisen, mutta eri värisen ja vielä kolmannen eri mallisen, kun pelkkä S ajatuskin hymyilyttää. :)

 3. Teea says:

  Jee, hienoa!!!

  Ja pohdiskelun tarpeesta: itekin huomaan, et pitäis vaan useammin istahtaa oikeasti alas ja miettiä, et missä mennään, mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja oonko niihin tyytyväinen ja mitä tarvittaessa pitäisi tehdä. Liian harvoin tulee vain istahdettua alas ja mietittyä.

 4. Zi says:

  Elämänkokemus on voimavara, jota kannattaa ammentaa suurissa pohdinnoissa. Jotenkin se kantaa yli haastavienkin hetkien, yleensä hän suunta on aina jossain vaiheessa jollain tavalla eteenpäin ja ylöspäin hankalistakin tilanteista:)

  Onnea S-paidan suhteen! Kun viimeksi kirjoitit koulutukseen menoon liittyen jotakin “pieni, pyöreä, vanhin” osallistuja, minun piti jo silloin laittaa, että kestää kauan ennen kuin uskoo omalla kohdallaan muutokset myös silmillään todeksi. Sitä vain uskoo olevansa isompi kuin on. Minulla nuo piirteet kyllä pitävät vielä paikkaansa. Kun laihdutin aiemmin reilusti kiloja, myyjä sanoi minulle, että sovitan liian isoja vaatteita…Muistan vieläkin sen onnen tunteen, joten nautihan tästä päivästä hankalienkin asioiden keskellä!

 5. Pinkki Pingu says:

  Huimasti ja aurinkoisesti onneksi olkoon S-koosta Outi!!
  Ostin itse viime perjantaina kokoa XS ja fiilis on oikeasti ihan huippuhuippuHUIPPU kun näkee konkreettisesti miten kroppa muuttuu haluttuun suuntaan. Tiedän siis todella miltä tuntuu. :)

  Tuohon negatiiviseen ajatteluun ja pessimismiin liittyen: olet ajatusmaailmaltasi samanlainen kuin minä. On ihailtavaa ettet anna negatiivisuuden vaikuttaa liiaksi omiin ajatuksiisi ja tekemisiisi. Sen vuoksi olen itsekin todella iloinen siitä, etten joudu enää työskentelemään jatkuvassa negativismin ja pessimismin keskuudessa. Joskus on sellaisia aikoja ja tekijöitä vain tässä elämässä, jotka laittavat ajatusmaailmaa hetkeksi sekaisin. Onneksi se valoisuus, optimismi ja positiivinen ajatteluatapasi aivan varmasti pääsee voitolle ja kulmat lakkaavat vetämästä kurttuun.

  Aurinkoista loppuviikkoa Outi!!

 6. Keiju says:

  Wau: S! Omenankukka on niin suosikkikukka. Mieheltä sain jo tänä kesänä yhden sellaisen. Mullakin M-koossa oli TILAA. Uskomatonta. Vaikea kuvitella että voisi olla kokoa M. Hyvä että saat pohdiskellä uusia suuntia omassa “zen gardenissa” ;)

 7. Kati Jussila says:

  Heips!
  Onnea s-koosta!
  Omenankukat on ihania ja meidänkin lasten omenapuissa oli kaikissa tänä keväänä paljon kukkia! Ihanaa!
  Minulla oli ennen paljon kaikenkaista mielessä ja mietin paljon asioita. Helmikuun jälkeen voin sanoa että ne asiat ovat jääneet pois mielestä! Nyt olen vain onnellinen joka päivästä jonka saan olla lasten kanssa ja se että olen vielä täällä! Minä uskon että jokaiselle ihmiselle tulee joskus se vaihe että elämä muuttuu ja kaikki konkretisoituu! Tietysti toivon ettei niinkuin minulla, vaan iloisemmalla tavalla.
  Elämässä pitää ottaa kaikki vastaan niin ilot kuin surut ja kaikesta hyvästä pitäisi yrittää nauttia täysin rinnoin! ;)
  Lainaten Johanna Kurkelan laulun sanoja: Niin on paljon turhaa vakavaa, hajoaa tuulessa, meillä on se josta sanotaan maan päällä niinkuin taivaassa! :)
  Hyvää tulevaa viikonloppua!
  Kati

 8. Outi says:

  Hups, apua, nyt on niin monta viestiä, että menen jo ihan solmuun. :)

  Teea, tosiaan tulee vaan painettua menemään ja jatkettua samaa rataa koko ajan. No, minulla on jo ajatuksia ollut vähän silloin tällöin ja yrityksiäkin uusiin suuntiin, mutta oikeasti jos jotain aikoo, niin siihen täytyy ottaa ajatukset mukaan ja haluta täysillä. Sitten vasta asiat loksahtaa paikalleen…

  Zi, näkeeköhän sitä ikinä peilistä itseään niin kuin muut? Siis oikeasti. Näkeekö sitä itsensä aina parempana tai pahempana?

  Pingu, sinä teit hyviä päätöksiä. ;)

  Keiju, siis oikeasti on aivan hämmästyttävää, kun M kokon jää tilaa. Aivan ihmeellistä!

  Kati, oletko sinä nähnyt omenankukissa pölyttäjiä? Minulle tuli juuri mieleen, että vielä ehtisi pensselin kanssa auttelemaan…

Leave a Reply

See also: