Painonvartijat

Noin kymmenen vuotta sitten laihdutin 9 kg Painonvartijoissa mahtuakseni häämekkooni. Se oli ensimmäinen laihdutuskokemukseni ja tulipa siellä kuljettua pari muutakin kertaa. Paljon tuli opittua asioita ja kyllähän sitä materiaalia on vieläkin paljon tallessa.

Painonvartijoissa tuli opittua paljon hyvää ja yksi ehkä vähän huonokin tapa. Painonvartijoiden aikaan jäin koukkuun Coca-cola lightiin ja siinä koukussa olen edelleen, kausittain enemmän ja toisinaan vähemmän, vaikka kohde onkin muuttunut Pepsi Maxiksi. Mutta jos yksi pieni pahe, niin paljon siellä kulkiessa muuttui koko perheen ruokailutottumukset. Äitihän ne ruuat useimmiten tekee.

Päivän Hesarissa on kaikkien muiden medioiden tapaan juttu Painonvartijoiden Suomen toiminnan lopettamisesta. En tiennyt, että Pohjois-Suomen ryhmät oli lopetettu jo vuosi sitten ja että toiminta oli enää keskittynyt etelämpään. Sen kyllä osasin arvata, mitä jutussakin todetaan suurimmiksi Painonvartijoiden kilpailijoiksi. Erilaisia painonpudotusrymiä kun löytyy melkein paikkakunnalta kuin paikkakunnalta ja niistä ei tarvitse maksaa. Sitten toisaalta on extravaganza sun muut ja aivan erityisesti nettipalvelut, kuten esimerkiksi oma suosikkini Kiloklubi. Kilpailu on kovaa.

Mutta vaikkahan painon pudottamiseen on paljon erilaisia apuja saatavana, niin eiköhän tilanne ole sekin, että ihmiset ovat heränneet muuhunkin kuin laihtumiseen. Painonvartijoilla ei ollut riittäviä eväitä auttaa elämänmuutoksessa liikkumisen ja laajemmin hyvinvoinnin kanssa. Nyt ihmiset haluavat enemmän kuin vain hoikkuuden.

Jutun lopussa kerrotaan, että suomalaisista naisista 30 % on liikapainoisia ja miehistä 40%. Kyllä siinä riittää tekemistä ja ehkä kuitenkin Painonvartijoillakin olisi ollut oma osansa annettavana tilanteen eteen.

Ai niin. Pitää vielä sekin sanoa, että Painonvartijoissa sai ystäviä. Aikuisen naisen on vaikea ystävystyä ja viikottaiset tapaamiset olivat siihen hyvä konsti. Varmasti todella moni on tutustunut ja ihan ystävystynytkin Painonvartijoiden avulla.

Hetken hiljaisuus Painonvartijoiden muistoille…

Did you like this? Share it:

2 Responses to “Painonvartijat”

  1. Keiju says:

    Mun kokemus Painonvartijoista oli niin traumaattinen että en ikinä menisi toista kertaa edes tutustumaan… Porukka oli järkyttävän sisäänpäin lämpiävää ja ylimielistä, ei yhtään sellaista kun meillä täällä virtuaalisessa grammalandiassa, jossa kaikki on kivoja ja kaikilla on kivaa. (No… ehkä joku päivä vaakassa ei ole, mutta silti!)

  2. Outi says:

    Tuo oli muuten totta, että Painonvartijoiden ryhmissä oli aina se vakioporukka ja ulkopuolisena sinne tuleminen oli takuulla helpompaa ystävän kanssa kuin yksin!

Leave a Reply

See also: