Uuden viikon uudet kujeet

Huomenna alkaa uusi viikko jälleen kerran. Jos tämä viikko meni liikuntojen suhteen poikkauksellisesti viikonloppupainotteisesti, niin ensi viikko menee eri mallilla. Käytännön syystä eli työelämän haitatessa harrastuksia täytyy päättää, että minä en osallistu Nice Runiin, joten tiistaina pääsen kokeilemaan Bodyharmony Yangia. Oletettavasti se on paljolti venyttelyä, mutta kerron sitten kun tiedän paremmin. Corea kyllä jäin kovasti kaipaamaan, mutta jospa tuossa olisi nyt jotain uutta kivaa.

Tämä viikko tosiaan meni niin, että maanantaina olin viimeisessä coressa ja:

Lauantai: Aamulenkki 10 min kävellen 20 min juosten 20 min kävellen, sulkapallo 30 min, keilailu 1 h, kävely 30 min
Sunnuntai: polkupyöräily 75 min, sulkapallo 50 min, zumba ohjelmaharjoittelua 1 h

Uuden viikon suunnitelma kuulostaa tältä:

Maanantai: lenkki (10+20+10 tai joka 2. tolpanväli)
Tiistai: Bodyharmony Yang
Keskiviikko: Kuntosali
Torstai: Zumba
Perjantai: lepo
Lauantai: lenkki (10+20+10 tai joka 2. tolpanväli)
Sunnuntai: Polkupyöräily

Tosin siinä saattaa asiat vaihtaa paikkaa ja ehkä viikonloppuna olisi ensimmäinen oma zumbani. :) Lenkit menee niin, että toinen noista on se 20 minuutin juoksu ja toinen on sitä joka toisen tolpanvälin juoksemista. Jotenkin minua houkuttaa ottaa se 20 minuutin juoksu huomiselle, mutta saapa nähdä.

Lisäisin muuten tähän illan kevennyksenä Anna Puun Onnen viipaleet, mutta kun ei ole mistä liittää. Aivan ihanan kevyen kesäinen viipale! “Joo mä tiedän tiedän pitäis ryhdistäytyä…”

Did you like this? Share it:

4 Responses to “Uuden viikon uudet kujeet”

 1. Taina says:

  Minun liikuntaviikoni alkoi aamu kävelyllä upeassa ilmassa. Keli täällä Kokkolassa ainakin oli oikein mukava, toivottavasti muuallakin päin Suomessa aurinko paistaa ja lämpimät kelit taas tulisivat takaisin. Itse kyllä nautin nykyään liikkumisesta säässä kuin säässä.

  Viikon ohjelmasi näyttää varsin tiiviiltä! Riittääkö tuo yksi lepopäivä hyvin sinulle?
  Olen itse yrittänyt pitää kiinni siitä, että pidän vähintään kaksi lepopäivää viikossa. Nyt sen merkityksen on huomannut, kun olen käynyt tutustumassa kuntosalin tarjontaan.

  Kommenttini edellisessä postauksessa kirvoitti keskustelua, tarkoitukseni ei ollut missään nimessä olla tyly. Kunhan vain asioita tuli pohdittua “ääneen”, kun blogiasi lueskelin.

  Aineenvaihduntaan liittyen minulla olisi yksi kysymys. Kun ensimmäistä kertaa tapasit PT:n sinulle tehtiin nämä kehonkoostumusanalyysi ja perusaineenvaihdunnan määritys ja aineenvaihdunnan osalta todettiin sen olevan hidas ilman liikuntaa. Kuinka aineenvaihduntasi on parantunut liikunnan lisääntyessä?
  Itse olen “kärsinyt” kanssa hitaasta aineenvaihdunnasta, mutta nyt liikunnan aloittamisen jälkeen näitä ongelmia ei ole ollut, joka on edesauttanut painonpudotuksessa.

  Oletko mitannut askelsaldoa lenkeillä koskaan? Millaisella vaudilla normaalisti taitat kävelylenkin?
  Katselin hieman noita sinun suorituksia ja sen mukaan olisi vaihdellut 6km/h ja reilun 7km/h välillä kävelynopeudet. Tänä aamuna itselleni tuli hieman vajaa 15000 askelta, matkaa oli vajaa 9km ja aikaa meni 85min, ihan mukava työmatka upeassa säässä. Sykemittaria en omista, joten sykkeistä minulla ei ole tietoa. Yritän kävellä osan matkasta aina hieman nopeampaan ja osan rauhallisemmin. Rauhallinen tahti minun tapauksessa tarkoittaa sitä, että pystyn hyvin kävelyn aikana esim. juttelemaan ystävälleni ja nopeassa joutuu todella haukkomaan henkeä, eikä siinä enää ystävälle juuri samalla saa puhuttua.

  Tulihan taas tekstiä minulta =) Täytyy nyt keskittyä töihin.

  -Taina

 2. Outi says:

  Hyvä keli on Vaasan ja Seinäjoenkin seudulla.

  Juu, riittää yksi lepopäivä, koska liikun hyvinkin monipuolisesti ja eri tyyppisesti eri päivinä. Kaksi lepopäivää oli ennen ja se on nytkin maksimi.

  En ole mittauttanut aineenvaihduntaa uudestaan, koska joka tapauksessa mittauksen aikaan olin jo aktiiviliikkuja 5 päivää viikossa. PT:n kanssa liikkumismuodot vaan muuttuivat muutama kuukausi sitten.

  En mittaa askelsaldoja tai nopeuttakaan, koska lenkkeilen sykemittarin mukaan. Perus kävelylenkeillä en tosin sykemittariakaan käytä, enkä niitä lenkkejä yleensä edes näkyviin merkitse. Pelkällä kävelyllä en saa sykkeitä nousemaan, joten ne ovat vaan reipasta hauskanpitoa koiran kanssa.

 3. Taina says:

  Perus kävely, eli hidas kävely on tuttua =) Minullakin koira, jonka kanssa tulee puistoissa kierrettyä kaikessa rauhassa, sellaista mukavaa ulkoilua, joka piristää mieltä. Itse näistä “lenkeistä” nauttii lähinnä siitä, että saa ulkoilla upeissa miljöissä sekä katsoa kuinka koirani nauttii touhuta kaikkea mukavaa.

  Olen kävelyn ohessa hieman hölkännyt, mutta juoksemaan minusta ei vielä ole. Nyt ohjelmassa 45-50min. reipaskävely lenkki, 35min kävelyä +5-10min kevyttä hölkkää ja 45-50min reipasta kävelyä. Tuollaisella kolmen päivän ohjelmalla etenen. Toisinaan lenkkeilen töihin, kuten tänä aamuna. Töiden jälkeen sitten ystävän kyydissä kotiin.

  Jos et kävelyllä saa sykkeitä nousemaan, niin silloin täytyy kyllä olla jo huippu kunnossa!
  Tunnen kyllä kuinka itsellä sykkeet nousee reippaassa kävely lenkissä, mutta olenkin liikkunut vasta helmikuusta lähtien, joten matkaa vielä on edessä paljon. Sen kyllä huomaa nyt, että jaksaa paremmin, ei hengästy pienistä ponnisteluista ja on kevyempi olo!

  -Taina

 4. Outi says:

  Minulla ei ole kyse hitaasta kävelystä silloin, kun lähden koiran kanssa varsinaiselle lenkille (paitsi jos lähden vain seisoskelemaan metsän reunaan). Reipasta tahtia ja kun kyseessä on nuori koira, niin ei tarvitse koko ajan kyykähtää. Toista se oli koiravanhusten kanssa.

  Kyllä minä tosiaan jo elämäni kunnossa olen ja sykkeiden laskun näkee kaikessa liikkumisessa zumbaa myöten.

Leave a Reply

See also: