Kiireestä ja kiireettömyydestä

Kiirettä pitää. Jos nyt olisin siinä kunnossa ja olotilassa kuin tasan vuosi sitten, niin voisinpa väittää, että verenpaineet huitelisivat taivaissa. Nyt taitaa homma olla hanskassa siinä suhteessa jo todella hyvin, koska korvissa ei kohise ja aiemmin tutut tuntemukset puuttuvat kokonaan, vaikka olosuhteet niille olisivat nyt otollisimmat mahdolliset.

Itse asiassa tänään mietin, että voiko olla, että parempi kunto ja se alhaisempi verenpaine pitävät minut myös kiireettömämmän oloisena. Kun tiukalla deadlinella tekee hommaa, joka vie paljon aikaa ja jossa joutuu opastamaan ja ohjaamaan uutta ihmistä tekemään uudenlaisen työn perusteellisesti ja tarkasti, niin itse on oltava rauhallinen ja kiirehtimättä toista. Kyllä siitä muistuttaa voi, että nämä on saatava tehtyä, mutta silti hommassa on oltava mukana rauhallisena ja selkeänä. Nyt jos tekee työn hyvin ja tieto siirtyy kunnolla, niin jatkossa ei tarvitse huolta kantaa.

Mutta siis olen yllättänyt itseni positiivisesti tänään. Tämä on ollut perusteellinen testi siitä, että voiko kiireen ottaa tasaisesti. Olen ollut rauhallinen ja selkeä ja olen toki itse venynyt ja tehnyt suuren osan työstä, mutta antanut homman tulevalle vastuuhenkilölle aikaa ja rauhallisen olotilan, vaikka asia häntä etukäteen jännittikin. Homma on hoidettu hyvin ja onneksi on vielä huominen, josta voi vähän nipistää työn loppuunsaattamiselle. Niin ja minä uskallan antaa vastuuhenkilön hoitaa sen loppuun ja voin riehua päivän muiden asioiden parissa. Riehua ja riehua. Ihan eri mielellä kuin olisin tehnyt (ja tein) vuosi sitten. :)

Hyvällä kunnolla on yllättäviä vaikutuksia. Ehkäpä.

Did you like this? Share it:

6 Responses to “Kiireestä ja kiireettömyydestä”

 1. Zi says:

  Tuossapa tavoitetta minullekin! Ylimääräinen projekti on vienyt vapaa-aikani melkoisen totaalisesti toukokuun aikana. Onneksi jatkossa on tiedossa reilusti enemmän aikaa liikunnalle ja ehdin taas jatkamaan Zumba-harjoituksia. Liikunta auttaa kyllä nollaamaan ajatuksia! (Minulla on turhaan tapana pohtia työjuttujakin vapaa-ajalla.)

 2. Outi says:

  Zi et tosiaan ole ainoa, joka jää pohtimaan työjuttuja töitten jälkeenkin! Minulla meinaa jäädä ajatukset oravanpyörään ja jäi tänäänkin, mutta lenkillä en takuulla ajatellut yhtään ainoaa työajatusta. :)

 3. Keiju says:

  Zen zen… :) Kelly Osbournen muutos on kyllä hurja! Tosi hyvä motivaattori. :( että Catherine Zeta-Jones on kurjistunut, toivottavasti palaa pian omaksi entiseksi upeaksi itsekseen.

 4. Taina says:

  Liikunnalla on paljonkin terveysvaikutuksia!

  Kiireestä puhuttaessa, se tuntuu olevan nykyajan muotia. Kaikilla on kiire, ehkä se on monessa tapauksessa tekosyy välttää monet muut tarpeelliset asiat, harrastukset ja tekemiset. Kiireen avulla saadaan esim. töissäkin välitettyä viestiä siitä, että oltaisiin tehokkaita. Monesti se kiire vain luodaan itse, ainakin näin olen huomannut omalla alallani.

 5. Outi says:

  Keiju, toivotaan todella, että Catherine vielä palaa normaaliksi. Kamalia ne viimeisimmät kuvat.

  Taina, kyllähän kiireestä paljon puhutaan muotinakin, mutta on niitä aidosti kiireaikojakin olemassa. Se taas, että miten niihin kiireaikoihin reagoi onkin jännä juttu. Tekeekö siitä kiireestä suuren stressin ja katastrofin vai voiko väliaikaisen kiireen hoitaa kiireettömän oloisesti ja pitäen itsensä rauhallisena. Silloin todennäköisesti kiirekin hoituu paremmin. Ehkä tosiaan.

 6. Taina says:

  En sitä mene sanomaan, etteikö niitä ihan oikeita kiireaikoja olisi. Kiireessäkään ei mielestäni ole tarvetta suuremmin stressata, pitäisi toimia samalla tavoin kuin minä muunakin (kiireettöminä) päivänä. Mielestäni valmiissa maailmassa ei pitäisi kiirettä juurikaan olla ;-)
  Itse toimin näin, en osaa stressata isoistakaan asioista. Yritän keskittyä tekemään asian valmiiksi kiireen keskellä tekemättä siitä suurempaa numero. Jos se ei aikataulussa valmistu, tiedän, että olen kuitenkin yrittänyt parhaani. Toiset taas stressaavat ja sinkoilevat sinne tänne, kun deadline lähestyy ja hommia vielä paljon tekemättä. Tällä tavoin toimiessa mielestäni hukataan vain sitä hyvää työaikaa (esim. jos töistä kyse) ja tehdään ongelmasta vielä hieman suurempi.

Leave a Reply

See also: