I love Keski-Suomi

Keski-Suomen kesä on vailla vertaa! Siispä otan mielellään vastaan työtarjouksia laatu ja kehitys tms. tehtäviin teollisuuden pariin Keski-Suomeen. ;) Syitä on useampia ja ei vähäisintä se, että esimerkiksi Äänekosken alueella on aivan fantastiset liikuntamahdollisuudet. Ajatelkaa niitä mäkiä ja mäkisiä reittejä joita pitkin voi kulkea kilometritolkulla vaikkapa aivan rannan tuntumassa.

Täällä me eilen ja tänään paineltiin menemään.

Ja voi harmi, ettei yhdestäkään mäestä tullut kuvaa, koska tosiasia on, että Pohjanmaan lakeuksilla ja Keski-Suomen suurissa mäissä liikkuminen on aivan erilaista. Siinä missä Pohjanmaalla sykkeet on nostettava juoksuaskelin, niin Keski-Suomessa siitä pitävät huolta hurjat mäet. No siis pienemmät mäet myös, jotka tosin jostain kumman syystä houkuttelevat juoksemaan ylöspäin. Sen houkutuksen tunnen edelleen takapuolessani.

Ja pitkän lenkin varrella voi sitten vaikka istahtaa pariksi minuutiksi vain ihailemaan sitä ympäristöä…

Ei jestas mikä ihana lenkkeilyjuhannus on takana. Eilen aamulla lähdettiin koiran kanssa ensimmäistä kertaa kolmeen viikkoon kunnon lenkille, kun noustiin Markkamäen huipulle ja lasketeltiin sieltä alas satamaan ja kiivettiin rivakasti takaisin melkein Markkamäen päälle. Ei ollut sykemittari mukana, mutta 45 minuuttia mentiin eikä meinattu. :)

Illalla sitten tehtiin mainiossa seurassa 1h 40 min loistava lenkki noissa kuvien maisemissa ja sama tehtiin vielä tänään aamulla ihan pikkuisen lyhennettynä versiona eli 1h 30 min. Että ei pitäisi juhannusherkkujen näkyä vyötäröllä.

Ja tottakai Keski-Suomen juhannukseen kuului myös juhannuskokko. Äänekosken Mustaniemen satamassa se oli kyllä poltettu ensimmäisen kerran jo juhannusyötä edeltävänä yönä, mutta onneksi oli saatu kasattua uusi kokko juhannuskansan iloksi. Hyvin roihusi. :)

On muuten varsin etuoikeutettu tunne, kun pystyy nauttimaan sekä juhannus- että pääsiäiskokoista. Molemmat ovat ihania perinteitä.

Did you like this? Share it:

2 Responses to “I love Keski-Suomi”

  1. Mari says:

    Keskisuomessa varmasti riittää mäkiä mutta niin riittää täällä Etelä-Savossakin :) . Tykkään kiertää tuon yhden 5 km:n lenkin joka kulkee osaksi hiekkatietä pitkin, siinä niitä mäkiä vasta riittääkin, sekä lyhyitä että pidempiä :) . Joskus kun on tullut ajeltua jossain lännemmässä niin maisemat näyttää kovin hassuilta kun on vaan tasaista maastoa ja peltoa toisen perään eikä kunnon metsiköitä ja mäkisiä teitä missään.

  2. Outi says:

    Savo on nähty ja koettu ja samoin Savonlinnan seutu mäkineen. Kyllä niitä löytyy tosiaan monelta suunnalta, mutta vähemmän niitä on riittänyt laakealle Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueelle. :)

Leave a Reply

See also: