Lihaskuntoharjoittelu kotona

Taidanpa pyytää teiltä apua. Minkälaisilla liikkeillä voisi koota hyvän kotilihaskuntoharjoituksen? Ongelmana on, että minä en ehdi esimerkiksi tänään kuntosalille, mutta illasta päivää voi jatkaa ja miksi siis jättäisin lihaskuntoharjoituksen väliin, kun se kuitenkin on niin tarpeeseen. Vartalo ei muutu ja vahvistu, jos ei sen eteen tee töitä.

Näitä ainakin ajattelin ja lisään päivän mittaan listaan lisää:

 • Askelkyykky (3 kg painot käsissä)
 • Kyykky (tanko löytyy)
 • Pystypunnerrus (3 kg painot käsissä)
 • Soutu(?): nojaa toisella polvella ja kädellä penkkiin ja toinen käsi nousee taakse koukkuun. (3 kg paino kädessä)
 • Vatsalihakset suorat ja vinot, tapa täytyy miettiä
 • Punnerruksia?
 • lisäyksenä lankkukidutusta :)

Tarkoituksena olisi siis tehdä pitkiä sarjoja.

Ai niin ja siis alkuverryttelynä tulee olemaan noin 30 minuuttia zumbaa eli oma zumbaohjelma yhteenputkeen ja sama loppuverryttelynä. ;) Tosin siis ohjelman viimeinen zumbakappale tulee vaan siihen loppuverryttelyn perään.

Did you like this? Share it:

10 Responses to “Lihaskuntoharjoittelu kotona”

 1. Tiia says:

  Hmm itse lisäisin ainakin hauissoudun (tangolla? tai sitten käsipainoilla jos löytyy sopivat) ja ranskalainen punnerrus ojentajille (http://fi.wikipedia.org/wiki/Ranskalainen_punnerrus :D D). Punnerruksia voisit varmaan kans tehdä ja vatsoille lisäisin ainakin vähän lankkua noiden lisäksi.

 2. Outi says:

  Ranskalainen punnerrus on just se, missä Pumpissa saan kyynärpään kipeäksi… Mutta nyt täytyy kysyä tyhmiä ja tarkistaa, että mikäs se hauissoutu olikaan. Seisotaan etunojassa vähän polvet koukistuen ja vedetään kädet kylkiä pitkin taakse? Sitähän sinä varmaan tarkoitat.

  Lankkukidutusta ehdottomasti. :)

 3. ansku says:

  Hei, Tuulinetissä on hyviä ohjeita, tämä Body balance sopii mun mielestä hyvin kotona tehtäväksi vaikkapa pihalla, rauhallinen mutta tehokas.
  Meillä oli työpaikan jumpassa tätä ja zumban vastapainoks oli tosi hyvä, tuntui oikein kun pakaralihaksessa laukesi joku jumi.
  http://www.tuuli.net/kunto-ohjelmat/lesmills_bodybalance.htm

 4. Outi says:

  Tuulinetissä on hyviä juttuja! Ja hei, nuo liikkeet on juuri sitä Bodybalancea, mitä minä jäin nyt keväällä kaipaamaan, kun se loppui lähikuntosalilla. Hurjasti kiitos tuosta linkistä. :)

  Tänään tosin heilun punttien kanssa, mutta tuolle bodybalancelle löytyy myös omat hetkensä tänä kesänä.

 5. Zi says:

  Onko sinulla (jo muodista mennyttä) jumppapalloa? Fysioterapeutti juuri tänään suositteli vatsalihasten treeniä sen kanssa (2-vaiheisesti). Tuo lankku on kyllä ehdoton – täytyyhän sitä olla jokin vastine kuntosalin kidutuslaitteellekin – huolehtimaan treenin kidutusosiosta;)

 6. Outi says:

  Ei ole jumppapalloa, eikä ole oikein ajatuksissakaan hommata sen jälkeen, kun kissani hajotti äitini jumppapallon. Hups. Kissan kynnet ei sovellu sen pallon pintaan. :)

 7. Tiia says:

  Miksköhän mä sanoin hauissoutu ku meinasin hauiskääntöä! :D D

 8. Outi says:

  Hauiskääntö kuulostaa tutummalta. :)

 9. ansku says:

  Hei, kiva jos linkistä oli iloa :)
  Terveiset supermegatriplahikisestä zumbasta, oli ihanaa….3:n rickymartinin biisiputki meinas kyllä viedä hengen, mutta hienosti jaksoin koko tunnin. Mökin lähellä on huomenna ulkozumbaa, jos sinne vielä sais itsensä liikkeelle. Nurmella zumba on raskaampaa ja täytyy enempi varoa ettei nitkauta nilkkaansa tai polviaan.

 10. Outi says:

  Nurmellazumbaaminen on tosiaan eri asia kuin sisätiloissa. Noissa minun omissa ohjelmissa se on otettu huomioon ja sen takia niissä liikutaan pienemmällä alueella. Isommalla alueella osuu helpommin epätasaisuutta ja aika pienikin möykky tekee zumbaamisesta aika ikävää.

Leave a Reply

See also: