Oma kehonkuva edelleen kateissa

Olen vielä tänäänkin hieman “ravisteltu” viikonlopun valokuvajärkytyksestä. Miten sitä voikaan tuntea olonsa aivan erilaiseksi -hoikemmaksi- siihen asti, että joutuu katsomaan totuutta silmiin.

Hyvänä puolena voisi pitää, että viime aikojen runsas liikunta on tehnyt tunteen, että koko kehonsa tuntee aivan eri tavalla kuin ennen. Se ja positiivinen mieli höystettynä ihmismielen huijaavalla toimintatavalla saavat välillä luulemaan, että nyt jo näyttää hyvältä, vaikka painoa on vielä kottikärryllinen pudotettavaksi.

Ei auta enää mitään piilotella itseään kameran taakse päivästä, viikosta, kuukaudesta ja lopulta vuodesta toiseen. Niin kuin tähän asti olen tehnyt. Vaikka painoa on lähtenyt ja lähtee hyvin ja varsinkin lähtee sitä vyötärönmittaa, niin voihan makkarat soikoon. Kyllä pitää zumbata tänäänkin täydellä teholla. Onneksi se on niin hauskaa!

Taidan kyllä hylätä vatsalihashaasteen. Siitä on tullut peikko. Se on se rölli nurkan takana, joka ilkkuu, että “hähää, etpäs jaksa, etpäs ole aloittanutkaan toista haasteviikkoa”. Ehkä se on liian lähellä sitä sellaista puurtamista, jota liikunta aina ennen oli. Kyllä nyt on keskityttävä siihen liikuntaan, joka liikuttaa helposti ja hymy huulilla. Fyysisesti zumba ei päästä helpolla, mutta taika onkin tuolla pääkopan sisällä. Ja koira kyllä kävelyttää pääkoppaa tuulettamaan säällä kuin säällä.

Testasin Energynetin kehonkuvan avulla, että miten paljon pitäisi painoa lähteä, että sen mukaan omakuva siirtyisi sen yhden pykälän kapeammaksi. Siihen on matkaa 5,5 kg. Vaikka kuva on vaan hahmotelma, niin siitäkin saa yhden kiintopisteen.

Mikähän olisi hyvä tavoite tälle viikolle? Taidan asettaa sen siihen, että näen jonain päivänä tällä viikolla kuutosen vilahduksen. Eli siis paino olisi 66,x. Siinähän sitä on viikkotavoitetta. :)

Positiivista viikon alkua kaikille! Älkää antako epätoivolle valtaa, jos epäilyksiä on suuntaan tai toiseen.

Hei pistetäänpäs kaikki peikot kerralla kuriin. Näinkin hauskoja ja vaarattomia ne oikeasti ovat ja niihin täytyy vaan suhtautua vain oikealla tavalla. Kyllä peikkojenkin kanssa pystyy elämään.

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: