Voimahousut

“Outi ehtisitkö ensi viikolla käydä hakemassa voimahousut”, kyseli Mika eli personal trainerini. Ällistyttävä kysymys. Mitkä ihmeen voimahousut ja minkä takia?

Eilen sitten ehdin käydä Mikaa tapaamassa ja eilen illalla käytin jo voimahousuja ensimmäisen kerran. Kyseessä on pyöräilyshortsien tapaiset housut, joissa on kuin suuret taskut, joiden sisällä on levymäiset joustavat painot. Lisäpainoa on tässä versiossa 2 kg ja sen painon kyllä huomaa sillä tavalla, että liikkeet aluksi rauhoittuvat huomattavasti. Housut ovat yllättävän miellyttävät jalassa, koska niiden hiostavuutta ei oikeastaan huomaa kuin siinä vaiheessa, kun ne riisuu pois jalasta. Tältä ne näyttävät.

Melkoisen muhkuraiset äkkiä katsoen ja onhan ne. Vielä liian pyöreämuotoiselle ihmiselle on oma kynnyksensä alkaa tuollaisia käyttämään, mutta ajatukseen tottuu yhdessä illassa.

Suuri yllätys oli, että minun ei olekaan tarkoitus käyttää näitä varsinaisissa treeneissä vaan esimerkiksi puutarhassa puuhastellessa tai koiran kanssa kävelyllä tai mitä vaan puuhastellessa. Itse asiassa minua etukäteen pelottikin ajatus lähteä lenkille lisäpainoissa ja eilisen voimahousuilun jälkeen voin todeta, että siitä ei olisikaan tullut mitään. Normaalipuuhastelu niillä kyllä onnistuu. Vaikka taisihan Mika sanoa, että niitä ei käytetä treenatessa “tässä vaiheessa”. ;)

Voimahousujen tarkoituksena on kiihdyttää aineenvaihduntaa ja lupaus on, että jos syön entiseen tapaan ja pidän noita housuja, niin painokäyrä kurvaa hyvään alamäkeen. Saa nähdä. Tämän aamun paino oli puoli kiloa vähemmän kuin edellisen aamun, mutta se ei kerro vielä mitään, koska painohan voi heitellä yksittäisinä päivinä paljonkin. Odotan mielenkiinnolla tulevan viikon ja seuraavan muutoksia puntarin lukemissa.

Vedin housut jalkaani illalla puolen kuuden aikaan ja otin ne pois puolen yhdentoista aikaan, että kyllähän ne ehtivät aika pitkään jo lisätä painovoiman tunnetta.

Tiedättekö, minulle tuli tunne, että tämä toimii. Ajatus siitä, että voimahousut laihduttavat minua, antoi sellaisen keveyden tunteen. Tottakai laihtumisen tekee itse, mutta kun saa jonkin lisäoljenkorren, niin tuntuu yhtäkkiä helpommalta makean välttäminen ja kaikki muu. Voimahousujen vaikutus yltää siis takuulla myös pääkopan sisään ja paljon muuhunkin kuin painon vaikutuksiin. :)

Täältä Mikan sivuilta löytyy paljon lisää tietoa voimahousuista. Käykää kurkkaamassa! Ja tuolta sivulta pääsee Keskivartaloliikkeitä sivulle, jolta taas löytyy liikkeitä, joista juteltiin eilen, kun kyselin, että mitä asioita voisin lisätä kotona tehtävään lihaskuntoharjoitteluun. Kannattaa kurkata niitäkin ja kokeilla!

Did you like this? Share it:

11 Responses to “Voimahousut”

 1. Mari says:

  Johan on housut :) ! Tuommoisia olisi hauska kokeilla, miltä ne tuntuisivat päällä ja miten paino vaikuttaa tekemisiin.

 2. Outi says:

  Vaikka vasta kerran pidinkin jalassa, niin täytyy sanoa, että on tosiaan kiva kokeilla ja nähdä, että mitä ne vaikuttaa.

 3. Tiia says:

  Vaikuttaa kyllä aika hyödyllisiltä housuilta! Nimenomaan jos noita montakin tuntia päivässä käyttää niin en yllättyis yhtään, vaikka paino lähtis laskuun. :) Oon joskus lukenutkin noista!

 4. Outi says:

  Mika lupasi, että paino laskee ja minä luotan siihen lupaukseen, eikä kunto tästä tempusta ainakaan laske. ;)

 5. Sontsis says:

  Vautsi, aika erikoiset ja hauskan näköiset on pöksyt. raportoihan sitten miten toimii. En ole koskaan aikaisemmin kuullutkaan moisista, mielenkiinnolla odotan kokemuksiasi! :)

 6. Outi says:

  No en ollut minäkään kuullut etukäteen ikinä tuollaisista housuista. Ehdottomasti kertoilen sitä mukaa, kun jotain tuntumaa asiaan tulee.

 7. Teveronika says:

  Heh.. kaikkea sitä keksitäänkin! =) Aikas kapistuset!!
  Jään mielenkiinnolla odottamaan raporttejasi..
  Kivaa ja iloisaa viikonloppua! =)

 8. Zi says:

  Mielenkiinnolla odottelen täällä kokemuksiasi ja niiden vaikutusta painoosi. Tuo kynnys lähteä niiden kanssa lenkille on varmasti ensimmäisellä kerralla suuri. Sinulla onkin ollut tällä viikolla monia kivoja liikuntakokemuksia!

 9. Piritta says:

  Niin, että ku eka saa painoa alas, laitetaan niitä housun sisäs takas lisää :D Mä kyllä mietin yks päivä ku piti Perttua kantaa, et saman verran rehasin viime syksynä ihan ikiomaa painoa mukanani koko ajan… Aika klöntiltä tuntui!

 10. Outi says:

  Piritta, just niin. Että ensin hukataan ja sitten puetaan päälle. :D

  Zi, siis minä en saa lähteä lenkille juuri nyt vaan lenkit on lenkkejä ja voimahousuajat on sitä kaikkea muuta. ;)

  Teveronika, iloista viikonloppua sinulle ja kaikille muillekin!

 11. Zi says:

  Joo, ymmärsin tuon. Jäin miettimään, että josko tuo “ei vielä treenatessa” sisältäisi jatkossa ehkä kävelyä voimahousut jalassa. Sorry, kiireessä hieman epätarkkaa kommenttia.

Leave a Reply

See also: